ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

MA in Design

MA in Design

Επισκόπηση

Το πρόγραμμα Master of Arts in Design είναι το μοναδικό διακλαδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Design στην Ελλάδα. Λειτουργεί στην Αθήνα από το 2003 και στη Θεσσαλονίκη από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16, με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου, Middlesex University.

Προσφέρει την ευκαιρία σε designers και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, να αναπτυχθούν μέσα από την προσωπική εις βάθος έρευνα του χώρου τους και από την αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές τους, σε ένα διακλαδικό περιβάλλον. Η ισορροπία μεταξύ εξειδίκευσης και αλληλεπίδρασης επιτυγχάνεται με τις εργασίες ανάλυσης και σύνθεσης που ανατίθενται στους σπουδαστές (ατομικά ή και ομαδικά). Έτσι, εμβαθύνουν στην ειδικότητά τους και με τις εργασίες, συζητήσεις και κριτικές αναλύσεις ζητημάτων, εντοπίζουν τα κοινά σημεία των επιμέρους κλάδων του Design.

Διαβάστε Περισσότερα
Περιεχόμενο

Η δομή του προγράμματος προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξειδικευτούν στο γνωστικό αντικείμενο της επιλογής τους, μέσα από την προσωπική τους έρευνα -εκπόνηση ατομικών εργασιών και την ανάπτυξη της προβληματικής τους, στα πλαίσια ενός διακλαδικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Η εξειδίκευση που προκύπτει από την εκπόνηση της Διπλωματικής εργασίας και τα ερευνητικά στάδια που προηγούνται, μπορεί να είναι στα παρακάτω γνωστικά πεδία (με τις επιμέρους κατευθύνσεις τους):

 

Graphic Design: Branding, Publishing, Advertising, Online Communication & Social Media, Web Design and Responsive Media, Ux/Ui, Visual Communication Design, Typography, Illustration

Architectural Design: Interior Design, Urban Design, Maritime Development, Επανάχρηση, Conceptual Architecture, Σκηνογραφία – Σχεδιασμός Παραγωγής

Product Design: Industrial Product Design, Conceptual Product Design

Photography: Advertising Photography, Fashion photography, Reportage – Street photography, Constructed Photography Reality

Animation: 2D, 3D Computer Animation, Cartoon

Interactive Media: Interactive television, video games, virtual reality, augmented reality

Mixed Media: Μικτές τεχνικές έκφρασης (με τη χρήση 2 ή περισσοτέρων μέσων με σκοπό την οπτική επικοινωνία)

Comics: Δημιουργία χαρακτήρων, Εικονογράφηση, Story board, Conceptual Art, Sequential Art

Fashion Design: Fashion Marketing, Visual Merchandising, Ενδυματολογία

 

Διάρκεια σπουδών

Το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους φοίτησης:

  • Full Time | Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μήνες
  • Part Time | Πρόγραμμα μερικής φοίτησης με διάρκεια 21 μήνες


Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας

Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013 και 4205/2013 και 4635/2019 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, για τον μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών Master. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους Κολεγίων συνεργαζόμενων με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, όπως ο ΑΚΤΟ. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού πανεπιστημιακού τίτλου, σύμφωνα με το (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013) έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται. Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία και το πρωτόκολλο των αιτήσεών τους).


Προϋποθέσεις εισαγωγής

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περνούν από συνέντευξη σε επιτροπή αξιολόγησης, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως και προσκόμισης των απαιτούμενος δικαιολογητικών. Στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ γίνονται δεκτοί:

  • Πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ.
  • Απόφοιτοι Κολεγίων.
  • Κάτοχοι Πανεπιστημιακών Τίτλων Σχολών του Εξωτερικού.
  • Απόφοιτοι Λυκείου ή Ισότιμου Τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αποδεδειγμένη 5ετή επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον, σε σχετικό αντικείμενο με το πρόγραμμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

 

Programme Specification And Curriculum Map For Master Of Arts In Design

 

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University. 

 

Για εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τα δίδακτρα του προγράμματος διαμορφώνονται σε 8.000€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top