Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Επαγγελματική αποκατάσταση
Οι απόφοιτοι του προγράμματος εργάζονται στον ευρύτατο και ραγδαία ανερχόμενο χώρο του σκίτσου, των κόμικς και των κινούμενων σχεδίων ως δημιουργοί κόμικς, σχεδιαστές story board, concept artists, αλλά και στον χώρο των εντύπων και των εκδόσεων τη Διαφήμιση ως σκιτσογράφοι και εικονογράφοι.

Ακαδημαϊκά εφόδια
Το Bachelor of Arts (Hons) Degree in Sketch-Comics-Cartoon είναι το μοναδικό στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό πρόγραμμα για προπτυχιακές σπουδές στα κόμικς που οδηγεί στη απόκτηση με την επικύρωση του Middlesex University London και αποτελεί ένα πολύ ισχυρό ακαδημαϊκό εφόδιο καθώς αναγνωρίζεται διεθνώς και γίνεται αποδεκτό από όλα τα σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ είναι πια και στη χώρα μας εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ.

Καινοτομία
Από την ίδρυσή του εδώ και πάνω από 20 χρόνια παρακολουθεί πάντα τις διεθνείς εξελίξεις τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικών τάσεων και ρευμάτων όσο και σε επίπεδο τεχνολογικών εξελίξεων και ανάπτυξης σχεδιαστικών προγραμμάτων που ενσωματώνει συνεχώς στη διδακτέα ύλη του.

Σχέση με την Αγορά
Επενδύοντας στη γνώση και την εμπειρία μιας διακεκριμένης ακαδημαϊκής ομάδας επαγγελματιών, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα εξέχοντες καλλιτέχνες, το πρόγραμμα συνδέει άμεσα τους σπουδαστές του με τη ζωντανή δημιουργική κοινότητα της Ελληνικής σκηνής των κόμικς, με τη δράση και τα έργα των σχεδιαστών, τις συνθήκες της Αγοράς και τις απαιτήσεις του εκδοτικού χώρου, ώστε να ολοκληρωθούν ως καλλιτέχνες και επαγγελματίες και να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Με την εισαγωγή σου στο πρόγραμμα ασχολείσαι με τις αρχές και τις τεχνικές που θα σου δώσουν τις βάσεις για να αναπτύξεις τις αναγκαίες δεξιότητες και θα σε οδηγήσουν στη δημιουργία του δικού σου προσωπικού ύφους. Μέσα από σχεδιαστικά – τεχνικά μαθήματα και μαθήματα Θεωρίας Χρώματος, εξελίσσεις τις σχεδιαστικές σου ικανότητες και την αίσθηση της συμμετρίας, των όγκων αλλά και της αξίας του σχήματος και του χρώματος. Αναπτύσεις μεθόδους και τεχνικές στο σχεδιασμό σκίτσου και εξειδικεύεσαι περισσότερο σε μορφές σκίτσου όπως το γελοιογραφικό, το αναπαραστατικό, το παιδικό, η καρικατούρα κλπ.

Σε θεωρητικό επίπεδο διδάσκεσαι Ιστορία της Τέχνης, ώστε να διευρύνεις το γνωστικό σου πεδίο και να γνωρίσεις τα καλλιτεχνικά ρεύματα και την εξέλιξη των εικαστικών Τεχνών, ενώ με την Ιστορία των Κόμικς εμβαθύνεις στο φαινόμενο και στη φύση των κόμικς, καλύπτοντας όλες τις σχολές, τις τάσεις, αλλά και το έργο των μεγάλων δημιουργών, που διαμόρφωσαν την ιδιαίτερη αυτή οπτική λογοτεχνία. Παράλληλα εισάγεσαι στις βασικές αρχές και στους κανόνες της εικονογραφημένης αφήγησης, ενώ με το μάθημα της φωτογραφίας αποκτάς γνώσεις, που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες στην ανάπτυξη της φαντασίας και στην αποτύπωση των εικόνων σου.

Η δημιουργία χαρακτήρων, με την ανάπτυξη των δικών σου ηρώων, η Εικονογράφηση, με τη σε βάθος ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών και η συνέχεια του μαθήματος του κόμικς, με την ανάπτυξη μεθόδων σελιδοποίησης και δόμησης της αφήγησης, είναι μαθήματα που σου επιτρέπουν να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου και, μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις, να εξελίξεις το προσωπικό σου ύφος. Μέσα από τη Γραφιστική Κινηματογράφου αξιοποιείς τις τεχνικές δυνατότητες έκφρασης που προσφέρει η κινούμενη εικόνα, ενώ στο μάθημα του Σεναρίου μέσα από ασκήσεις και αφηγηματικές τεχνικές, προχωράς στην οργάνωση και διατύπωση των ιδεών σου και των δικών σου ιστοριών. Τέλος, με την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, γνωρίζεις σε βάθος τα σύγχρονα ψηφιακά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας που θα σου φανούν απαραίτητα για την εξέλιξη της δημιουργικότητας σου.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For  Sketch-Comics-Cartoon.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Στο 1ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες σε εισάγουν θεωρητικά και σχεδιαστικά στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας Κόμικς.

Α’ εξάμηνο – ενότητες
SKET111 Sketching I
SKET121 Drawing I
SKET131 Art Theory I

Β’ εξάμηνο – ενότητες
SKET112 Sketching II
SKET122 Drawing II
SKET132 Art Theory II

2ο έτος

Στο 2ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες έχουν σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου από το 1ο έτος, καθώς και να εμβαθύνουν σε πιο εξειδικευμένα γνωστικά πεδία.

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
SKET213 Sketching III
SKET223 Script & Cinema I
SKET233 Computer Design I

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
SKET214 Sketching IV
SKET224 Script & Cinema II
SKET234 Computer Design II

3ο έτος

Στο 3ο έτος θα παρακολουθήσεις 3 ενότητες. Θα έχεις την ευκαιρία να εκπονήσεις την Ερευνητική σου Εργασία σε ένα θέμα της αρεσκείας σου, καθώς και να δημιουργήσεις το δικό σου σχεδιαστικό έργο στο ίδιο θέμα. Επίσης, θα έχεις πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής πρακτικής (Real Work Projects) σε συνεργασία με μεγάλα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
SKET325 Sketch-Comics-Cartoon Research Project
SKET315 Cartoon Development

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
SKET316 Main Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Όλα αρχίζουν συνήθως από ένα απλό σκίτσο.

Με τα πιο απλά υλικά-μολύβι, πενάκι, μαρκαδόρο, χαρτί-και με τον πιο άμεσο τρόπο μπορεί να αρχίσει η γοητευτική διαδικασία της έκφρασης για ένα παιδί που ανακαλύπτει τον εαυτό του σχεδιάζοντας και δίνοντας ζωή στις μορφές που γεννάει η φαντασία του. Αυτό είναι το κλειδί που ανοίγει την πύλη για το συναρπαστικό καλλιτεχνικό πεδίο που κρύβεται πίσω από τον…αθώο όρο «κόμικς». Γιατί τα κόμικς (comics),πέρα από την κωμική τους διάσταση, όπως προδίδει και η Ελληνική καταγωγή του όρου, είναι μια μορφή ολοκληρωμένης αφηγηματικής Τέχνης, που χρησιμοποιεί ισότιμα το γραπτό λόγο, τα εργαλεία και τις τεχνικές των εικαστικών Τεχνών.

Με αφετηρία τον πολυδιάστατο αυτόν τρόπο έκφρασης, από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, έχει αναπτυχθεί ένα ευρύτατο καλλιτεχνικό φάσμα που εκτείνεται από το σκίτσο και την γελοιογραφία, μέχρι το animation και τις τρισδιάστατες ψηφιακές εφαρμογές. Στόχος του προγράμματός μας είναι να δώσουμε στο σπουδαστή μας, όλα τα εφόδια και τις γνώσεις ώστε να εξελίξει τις σχεδιαστικές και αφηγηματικές δεξιότητές του και να αναπτύξει την ευρηματικότητα και την ευελιξία του χρησιμοποιώντας, τόσο παραδοσιακές εικαστικές τεχνικές, όσο και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία και αποκτώντας, έτσι, απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες στην παραγωγή πρωτότυπων εικόνων.

Αυτό που θεωρούμε πολύ σημαντικό είναι να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τον κάθε σπουδαστή, μέσα από τη συνεχή επαφή και την προσωπική βελτίωσή του, στη δημιουργία της δικής του «προσωπικής γραμμής», της δικής του καλλιτεχνικής ταυτότητας-υπογραφής που θα τον κάνει να διακριθεί στον χώρο του σκίτσου, των κόμικς και των κινούμενων σχεδίων – σε μια αγορά, δηλαδή, που είναι ανάλογη των πολλαπλών εφαρμογών και χρήσεων των εικόνων και όπου ο νέος καλλιτέχνης/επαγγελματίας μπορεί να δημιουργήσει στον χώρο των εντύπων και των εκδόσεων ως δημιουργός κόμικς, σκιτσογράφος αλλά και ως εικονογράφος. Παράλληλα, με την αίσθηση της αλληλουχίας των εικόνων και της σκηνοθεσίας που προϋποθέτει η ανάπτυξη της 9ης Τέχνης, μπορεί να εξελιχθεί σε σχεδιαστή story-boards και να σταδιοδρομήσει στη Διαφήμιση, στο χώρο των εταιριών τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής, αλλά και να επεκταθεί στο χώρο της εμψύχωσης (animation).

Όλα αρχίζουν, λοιπόν, με ένα σκίτσο, αλλά το πόσο μακριά θα φτάσει κανείς σχεδιάζοντας το μέλλον του δεν έχει όρια, όπως και η δημιουργικότητα…

Γιώργος Μπότσος
Programme Leader BA (Hons) in Sketch-Comics-Cartoon

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες εικονογράφοι, κομίστες και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Comics-Cartoon Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Δίδακτρα & Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού ή IB Diploma, A levels, GCSE. Πολίτες χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Συμφωνίας Schengen πρέπει να λάβουν φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής πριν εγγραφούν. Για υποψήφιους όπου τα ελληνικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα οι απαιτήσεις γλωσσομάθειας είναι επιπέδου Β2.​

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Ο ευρύτατος δημιουργικός και καλλιτεχνικός χώρος που ορίζεται από τα κόμικς είναι κυριολεκτικά στην «καρδιά των εξελίξεων», τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας, όπου παρουσιάζει, ειδικά την τελευταία δεκαετία, αλματώδη εξέλιξη. Η εδραίωση των κόμικς ως αφηγηματικής μορφής και η αναγνώριση, από τους εκδότες, της μεγάλης απήχησης που έχουν, οδήγησε σε μια έκρηξη εκδόσεων comic books και graphic novels, τα οποία μπαίνουν πλέον στις λίστες με τα ευπώλητα βιβλία ανεξαρτήτως είδους. Παράλληλα, όλες οι σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις που εκφράζονται μέσα από τη κουλτούρα της ακμάζουσας βιομηχανίας του θεάματος, των manga, των anime, της χρήσης concept art για τη δημιουργία χαρακτήρων και εικονογραφήσεων, βασίζονται στην πρωταρχική και κυρίαρχη χρήση του σκίτσου, στην ανάπτυξη της δεξιότητας «να μιλά κανείς με εικόνες».

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Sketch-Comics-Cartoon του ΑΚΤΟ, έθεσε εδώ και πάνω από 20 χρόνια τις κατευθύνσεις για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς και με τον υβριδικό του χαρακτήρα, εξελίσσεται, αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, παρακολουθώντας τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις τεχνολογικές εξελίξεις και εξοπλίζει τους απόφοιτους του με τα γνωστικά εφόδια, ώστε να επιτύχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μια ευρύτατη περιοχή επαγγελματικών επιλογών και χώρων απασχόλησης ανοίγεται για τον απόφοιτο του Προγράμματος Σπουδών Sketch-Comics-Cartoon, καθώς μπορεί να εργαστεί ως:

  • Δημιουργός κόμικς (εκδόσεις, παραγωγή βιβλίων, κ.α.)
  • Σκιτσογράφος (εφημερίδες, περιοδικά, ψηφιακές πλατφόρμες, multimedia κ.α.)
  • Εικονογράφος (παιδική εικονογράφηση, εξώφυλλα και εικονογράφηση βιβλίων, εντύπων, δημιουργία αφίσας, ηλεκτρονικής εικονογράφησης κ.α.)
  • Σχεδιαστής Story Board/Visualizer (διαφήμιση, εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και animation studio)
  • Conceptartist/Character Designer (εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και animation studio)
  • Εκπαιδευτής ενηλίκων και παιδιών (εργαστήρια, κέντρα ελευθέρων σπουδών και δια βίου μάθησης)

Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience