Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Καινοτομία και Εξειδίκευση

Το πρόγραμμα BA (Hons) Graphic Design στον ΑΚΤΟ είναι το μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα που παρέχει στους σπουδαστές του τη δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης στο τέλος του 1ου έτους, ανάλογα με τα ερευνητικά και επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα. Η κατεύθυνση που θα επιλεχθεί θα χαρακτηρίζει και το Πτυχίο τους. Οι κατευθύνσεις είναι:​

 • Graphic Design: Visual Communication​
 • Graphic Design: Illustration & Visual Media​
 • Graphic Design: Interactive Digital Media

Επαγγελματική αποκατάσταση
Η σχολή στηρίζει και προσπαθεί μονίμως να βρίσκει εργασία στους αποφοίτους της μέσα από το Careers Office και το δίκτυό της. Οι απόφοιτοι του κλάδου ενισχύουν συνεχόμενα την αγορά εργασίας στην χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση και παρουσία στα σύγχρονα δημιουργικά γραφεία και εταιρίες διαφήμισης και οπτικής επικοινωνίας. Η αγορά έχει αναγνωρίσει το επίπεδο σπουδών και επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων μας. Οι απόφοιτοί μας διακρίνονται ως επαγγελματίες και κατακτούν πολύ συχνά βραβεία, διακρίσεις και επαίνους. Η συμβολή τους στον σύγχρονο σχεδιασμό είναι καθοριστική και είναι πολλά τα παραδείγματα αποφοίτων που κάνουν διεθνή καριέρα.

Professional skills
Το πρόγραμμα σπουδών είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις σύγχρονες ανάγκες ενός γραφίστα και είναι επικυρωμένο από το αγγλικό σύστημα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο
Το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει εκτός από την άρτια επαγγελματική κατάρτιση και στην ενδυνάμωση του φοιτητή/τριας σε υψηλό ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο προκειμένου να ανταποκρίνεται στη συνέχιση σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι απόφοιτοί μας γίνονται εύκολα δεκτοί και σπουδάζουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού. Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει την επαγγελματική γνώση και εμπειρία με τον πειραματισμό και την καινοτομία μέσα από ειδικά ερευνητικά projects που ανατίθενται κατά την διάρκεια των σπουδών. Ενδυναμώνεται η κριτική σκέψη, η επαγγελματική ευθύνη και η ατομική διερεύνηση αυτόνομων τρόπων μάθησης και σχεδιαστικής εξερεύνησης με κύριο στόχο την νέα γνώση.

Καινοτομία
Στο πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν μαθήματα που δεν διδάσκονται σε καμία άλλη σχολή Graphic Design της χώρας. (πχ. Design Anthropology – φιλοσοφία του Design στα πλαίσια μαθημάτων θεωρίας πολιτισμού) και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και στην θεωρητική κατάρτιση του graphic designer εκτός από την σχεδιαστική.

Professional projects
Οι σπουδαστές κατά την διάρκεια των σπουδών τους έρχονται με ασφάλεια σε επαφή με την αληθινή αγορά εργασίας μέσα από projects που εκπονούνται σε συνεργασία της σχολής με κοινωφελείς και εμπορικούς οργανισμούς. (samsung – michellin – greenpeace – χαμόγελο του παιδιού – γιατροί του κόσμου – μετάδραση- Βρετανική πρεσβεία, ραδιοφωνικοί σταθοί κ.α.)

Ακαδημαϊκή ομάδα
Ο κλάδος Graphic Design έχει πολύ σημαντικούς καθηγητές και καθηγήτριες με σπουδαία ακαδημαϊκή γνώση και εξαιρετική επαγγελματική εμπειρία. Συνδυάζει με επιτυχία την συνύπαρξη διδασκόντων πολλών γενεών και ηλικιών (νεώτερων και μεγαλύτερων) δημιουργώντας μία άρτια εκπαιδευτική κοινότητα με κύρια χαρακτηριστικά την φρεσκάδα, την δύναμη, την γνώση και την σοφία.

Υψηλά επίπεδα ικανοποίησης
Οι σπουδαστές του κλάδου Graphic Design στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις σπουδές τους και την σχέση τους με την εκπαιδευτική κοινότητα κάτι που αποδεικνύεται από τις ετήσιες αξιολογήσεις τους.

Σκοπός του προγράμματος Graphic Design είναι να προετοιμάσει σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας, με θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις, καλλιτεχνική αρτιότητα και επαγγελματισμό, οι οποίοι να μπορούν να ανταποκριθούν ώριμα και αποτελεσματικά στο πεδίο της οπτικής επικοινωνίας, συνεισφέροντας τόσο στην πολιτισμική ανάπτυξη και ευημερία του ατόμου όσο και της κοινωνίας. Το πρόγραμμα συνδυάζει την εννοιολογική και θεωρητική με την πρακτική πλευρά της Γραφιστικής και του Design. Ενισχύει τη μάθηση και ακολουθεί βιωματική και διερευνητική μεθοδολογία. Δίνει έμφαση στην παρατήρηση, στην αναγνώριση προβλημάτων και στην αξιολόγησή τους, προκειμένου να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Αναπτύσσει δεξιότητες, με ορθολογικό και αναλυτικό τρόπο, σε όλα τα είδη και όλες τις εφαρμογές της οπτικής επικοινωνίας, ώστε να καλλιεργηθεί η ικανότητα εύρεσης εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων.​

Το 1ο έτος σπουδών αποτελεί την εισαγωγή, αλλά και τη σταδιακή εμβάθυνση στο πεδίο της Οπτικής Επικοινωνίας. Προσεγγίζοντας τον Οπτικό Πολιτισμό και τη Γραφιστική μέσα από Θεωρία, Ιστορία και σχεδιασμό, κατανοείς τις αρχές και το σκεπτικό της Οπτικής Επικοινωνίας και πειραματίζεσαι με ποικίλα μέσα, υλικά, τεχνικές και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.

Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία να επιλέξουν κατεύθυνση εξειδίκευσης από το 2ο έτος, το οποίο θα αναγράφεται ξεκάθαρα στο Πτυχίο τους, με σκοπό την εμβάθυνση της θεωρητικής και τεχνικής γνώσης πάνω στο πεδίο ενδιαφέροντός τους. Με αυτό τον τρόπο τούς δίνει την δυνατότητα να εστιάσουν στο σχεδιαστικό τους έργο, στο portfolio τους και στο βιογραφικό τους σημείωμα, ώστε να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτησή τους.​

Στο 3ο έτος, εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη του επαγγελματικού σου επιπέδου, ξεκινά και ο τομέας της έρευνας σε θεωρητικό και δημιουργικό επίπεδο. Με τη μεθοδολογία Έρευνας, την αξιολόγηση των ευρημάτων, την συγγραφή και παρουσίαση των συμπερασμάτων σου θα εκπονηθεί η ερευνητική σου εργασία σε πεδίο της Γραφιστικής και του Οπτικού Πολιτισμού που θα επιλέξεις. Παράλληλα, καλείσαι να αποδείξεις τις θεωρητικές και σχεδιαστικές δεξιότητες & γνώσεις που απόκτησες, στο πλαίσιο εκπόνησης του Main Project μίας πρωτότυπης πλήρους εργασίας σε θέμα επιλογής σου.

Το πρόγραμμα BA (Hons) in Graphic Design ανοίγει στους απόφοιτους ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών για να καταξιωθούν στα παρακάτω πεδία:

 • Εικονογράφηση (Illustration)
 • Σχεδιασμός ιστοσελίδων (Web Design)
 • Web Responsive Media
 • User interface & User experience (Ux/Ui)
 • Mobile and Tablet Applications
 • Σχεδιασμός γραμματοσειρών (Typeface Design),
 • Κινούμενα γραφικά (Motion Graphics)
 • Δημιουργία Multimedia εφαρμογών
 • Online Advertising and Social Media
 • Σχεδιασμός μακέτας και εντύπου
 • Σχεδιασμός οπτικής επικοινωνίας (Visual Communication Design)
 • Διαφήμιση (Advertising)
 • Εταιρικό σχέδιο (Corporate Design)
 • Συσκευασία (Packaging)
 • και άλλες περιοχές που απορρέουν μέσα από τον χώρο του Design

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

 

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Graphic Design.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Στο 1ο έτος θα παρακολουθήσετε έξι (6) ενότητες κορμού (από τρεις (3) ενότητες κορμού σε κάθε εξάμηνο).

Α’ εξάμηνο – ενότητες
GRD111 Introduction to Graphic Design​
GRD112 Drawing Practices & Design Concepts​
GRD113 Visual Language Principles & Processes

Β’ εξάμηνο – ενότητες
GRD121 Visual Communication & Information Design​
GRD122 Communication & Design Methodologies​
GRD123 Visual Practices & Contextual Studies

Στο τέλος του 1ου έτους θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις τρεις (3) διαθέσιμες κατευθύνσεις που προσφέρονται στο 2ο έτος σπουδών: Visual Communication, Illustration & Visual Media, Interactive Digital Media. Στον ΑΚΤΟ παρέχουμε συμβουλευτική σπουδών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό να είστε πλήρως ενημερωμένοι για το περιεχόμενο σπουδών κάθε κατεύθυνσης, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές που σας περιμένουν με το πέρας των σπουδών σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή με βάση τα ενδιαφέροντα και τις επαγγελματικές σας βλέψεις.​

2ο έτος

Στο 2ο έτος θα παρακολουθήσετε δύο (2) ενότητες κορμού (από μία (1) ενότητα κορμού σε κάθε εξάμηνο) και δύο (2) ενότητες κατεύθυνσης (από μία (1) ενότητα κατεύθυνσης σε κάθε εξάμηνο), ανάλογα με την κατεύθυνση/εξειδίκευση που έχετε επιλέξει στο τέλος του 1ου έτους. Παρακάτω αναφέρονται οι διδακτές ενότητες ανά κατεύθυνση:​

Graphic Design: Visual Communication

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD231 Typography Design & Historical Exploration​
GRD232 Visual Communication: Visual Systems & Development​

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD241 Graphic Design Strategic Practice​
GRD242 Visual Communication: Developing publication & packaging designs

Graphic Design: Illustration & Visual Media

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD231 Typography Design & Historical Exploration​
GRD233 Illustration & Visual Media: Expressive means & the moving​

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD241 Graphic Design Strategic Practice​
GRD243 Illustration & Visual Media: Creative Illustrations & visual art practices

Graphic Design: Interactive Digital Media

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD231 Typography Design & Historical Exploration​
GRD234 Interactive Digital Media: Web Design & screen-based media​

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD241 Graphic Design Strategic Practice​
GRD244 Interactive Digital Media: Interactive digital spaces & technologies

3ο έτος

Στο 3ο έτος θα παρακολουθήσετε μία (1) ενότητα κατεύθυνσης στο 5ο εξάμηνο των σπουδών και δύο (2) ενότητες κορμού στο 5ο και 6ο εξάμηνο. Θα έχετε, επίσης, την ευκαιρία να εκπονήσετε την Ερευνητική σας Εργασία (GRD351) σε ένα θέμα της αρεσκείας σας, καθώς και να δημιουργήσετε το δικό σας σχεδιαστικό έργο (GRD361) στο ίδιο θέμα. Παράλληλα, θα έχετε πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής πρακτικής (Real Work Projects) σε συνεργασία με μεγάλα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παρακάτω αναφέρονται οι διδακτές ενότητες ανά κατεύθυνση:​

Graphic Design: Visual Communication

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
GRD351 Graphic Design Major Project: Research & Development​
GRD352 Visual Communication: Professional Practice​

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD361 Graphic Design Major Project: Integration & Presentation​

Graphic Design: Illustration & Visual Media

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
GRD351 Graphic Design Major Project: Research & Development​
GRD353 Illustration & Visual Media: Professional Practice​

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD361 Graphic Design Major Project: Integration & Presentation​

Graphic Design: Interactive Digital Media

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
GRD351 Graphic Design Major Project: Research & Development​
GRD354 Interactive Digital Media: Professional Practice​

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
GRD361 Graphic Design Major Project: Integration & Presentation

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Η Οπτική Επικοινωνία είναι μια αναπόφευκτη και αναγκαία συνθήκη μεταξύ των ανθρώπων από τις απαρχές της έλλογης παρουσίας τους στον πλανήτη, καθώς και από τη στιγμή της γέννησης τους. Από την προϊστορική εποχή παρατηρούμε, μέσω των ευρημάτων, την αγωνιώδη προσπάθεια για επικοινωνία, έκφραση και μετάδοση ιδεών. Η αναγκαιότητα αυτή, καθιστά την οπτική επικοινωνία έναν από τους σημαντικότερους κανόνες της ανθρώπινης ζωής. Μέσα στους αιώνες, χειροτέχνες, αντιγραφείς, εικονογράφοι, τυπογράφοι, ζωγράφοι και σήμερα και οι γραφίστες, δημιουργούν τον δρόμο της επικοινωνίας πάνω στον οποίο βηματίζει η ανθρώπινη εμπειρία. Στη σημερινή εποχή δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της εικόνας (στατικής ή κινούμενης). Με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, πολλαπλασιάζονται τα μέσα επικοινωνίας, ενώ παράλληλα τα σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες στη διαχείριση της σχεδιαστικής γνώσης.

Η Γραφιστική, ως γέφυρα από την οποία περνάει η «ιδέα» στο ευρύ κοινό, σήμερα αποκτά πολύ μεγάλη δύναμη και αποτελεί έναν ζωτικότατο τομέα της επαγγελματικής δραστηριότητας. Η γνώση, η κατάρτιση και η κριτική σκέψη του/της σχεδιαστή/στριας είναι απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή κοινωνικά λειτουργία του graphic design. Ο/Η designer συμβάλλει καθοριστικά στον σύγχρονο οπτικό πολιτισμό, και εκτός από την απόλαυση της επικοινωνίας, οφείλει να καλλιεργεί και το κοινό. Αυτή είναι αναμφίβολα και η κοινωνική ευθύνη του επαγγέλματος. O χώρος είναι ιδιαίτερα ευρύς και καλύπτει πολλούς τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας: Σχεδιασμός βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, σχεδιασμός συσκευασίας (packaging design), σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας (Visual Indentity / Branding), σχεδιασμός ιστοσελίδων (Web design), σχεδιασμός εφαρμογών (Αpp Design – UI/UX), διαφήμιση, σχεδιασμός γραμματοσειρών, κινούμενα γραφικά (motion graphics), εικονογράφηση, Εκπαίδευση κ.α.

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Κλάδου Γραφιστικής του ΑΚΤΟ είναι τριετές και έχει δημιουργηθεί μετά από ενδελεχή μελέτη και έρευνα αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων Σπουδών του εξωτερικού. Η συγγραφή του εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο Middlesex University London με στόχο την ανώτατη ερευνητική και επαγγελματική κατάρτιση στο πεδίο του Graphic Design. Το όραμα και η δέσμευση μας είναι να προσφέρουμε στους/στις σπουδαστές/στριες το πιο σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών σε ένα άρτια οργανωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο για ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία σπουδών και μόρφωσης.

Γιώργος Θεοδώρου
Programme Leader, BA (Hons) in Graphic Design

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες graphic designers, εικαστικοί και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Graphic Design Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Δίδακτρα & Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού ή IB Diploma, A levels, GCSE. Πολίτες χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Συμφωνίας Schengen πρέπει να λάβουν φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής πριν εγγραφούν. Για υποψήφιους όπου τα ελληνικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα οι απαιτήσεις γλωσσομάθειας είναι επιπέδου Β2.​

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

To Graphic Design εξελίσσεται διαρκώς και προσαρμόζεται στους καιρούς που αλλάζουν. Οι νέες τάσεις που αναδύονται ως τα Graphic Design Trends 2023/2024, είναι ποικίλες και συναρπαστικές, διαμορφώνοντας νέους τρόπους προσέγγισης της οπτικής επικοινωνίας σε επίπεδο σχεδιασμού και περιεχομένου. Είναι σίγουρο ότι χώρος της γραφιστικής σήμερα είναι πιο συναρπαστικός από ποτέ. Με αναφορές στο παλιό και το νέο, με έμπνευση από την παράδοση και την σύγχρονη τεχνολογία, δημιουργούνται ατελείωτες δυνατότητες στον ήδη ιδιαίτερα διευρυμένο χώρο του Graphic Design, καλύπτοντας πολλούς τομείς επαγγελματικής και δημιουργικής δραστηριότητας.

Ο απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών Graphic Design σήμερα, μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ και συναρπαστικό φάσμα παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως:

 • Σχεδιασμό έντυπων και ψηφιακών βιβλίων /περιοδικών /εφημερίδων
 • Σχεδιασμό βιώσιμης συσκευασίας (Packaging Design)
 • Σχεδιασμό οπτικής ταυτότητας (Visual Indentity / Branding)
 • Σχεδιασμό ιστοσελίδων (Web design, Frontend Web Development)
 • Σχεδιασμό εφαρμογών (Αpp Design, Digital Design, UX Design, UI Design)
 • Διαφήμιση και σχεδιασμό Επικοινωνίας
 • Σχεδιασμό γραμματοσειρών και τυπογραφία (Expressive Typography)
 • Κινούμενα γραφικά (Motion Graphics Design)
 • Εικονογράφηση και σχεδιασμός Γραφικών (Illustration & Graphics)
 • Οπτικοποίηση ειδήσεων και Data-informed design
 • Εκπαίδευση

Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματασπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience