ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Λάσκαρη Άννα

 Αρχιτέκτων Μηχανικός 

  • Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (2004)
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Δ.Π.Μ.Σ. “Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου”, Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (2006)
  • MSc “Adaptive Architecture and Computation”, the Bartlett School of Graduate Studies, UCL (2007)
  • Διδακτορική Διατριβή, Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (2016)

Η Άννα Λάσκαρη είναι Αρχιτέκτων με εξειδίκευση στην εφαρμογή της υπολογιστικής λογικής στο σχεδιασμό.

Ασχολείται με τη διδασκαλία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με έμφαση στον υπολογιστικό σχεδιασμό σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Έχει διδάξει υπολογιστικό σχεδιασμό μέσω προγραμματισμού σε εκπαιδευτικά εργαστήρια διαφόρων φορέων, όπως η Architectural Association (2012-2015) και η Εθνική Λυρική Σκηνή (2017-2019). Από το 2012 ως το 2019, δίδαξε το μάθημα “Υπολογιστική Δημιουργικότητα” στο Ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τέχνη, Εικονική Πραγματικότητα και Πολυχρηστικά Συστήματα Καλλιτεχνικής Έκφρασης” της ΑΣΚΤ και του Paris 8. Έχει διδάξει ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ (2017-2020) και στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ (2022). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του ΕΜΠ και της ΑΣΚΤ.

Έχει εργαστεί στο τμήμα προγραμματιστικών εφαρμογών σχεδιασμού “Specialist Modelling Group” του αρχιτεκτονικού γραφείου Foster+Partners στο Λονδίνο (2007-2008) και έχει συνεργαστεί με τους United Visual Artists στο Λονδίνο (2014). Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία.

Σήμερα διδάσκει ως μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού την ενότητα “Διαδράσεις: Αλγοριθμικός Ήχος, Εικόνα, Χώρος” στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ “Διαδραστικός Αλγοριθμικός Σχεδιασμός”.

Από το 2024 διδάσκει στον ΑΚΤΟ, στο MA in Design, στην κατεύθυνση Design in Context: Digital Spaces & Interactive Media.