Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Ακαδημαϊκή καινοτομία
Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος Fine Art and New Media βασίζεται κυρίως στην πρακτική και άμεση καλλιτεχνική εμπειρία με το πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Ενσωματώνει τόσο τα παραδοσιακά μέσα όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική και το σχέδιο στις πολλαπλές μορφές του, όσο και τα νέα μέσα όπως το βίντεο, η φωτογραφία, τα ψηφιακά μέσα και η εικαστική εγκατάσταση (art installation) καθώς και τον δημιουργικό συνδυασμό τους.

Καλλιτεχνική εξέλιση
Οι σπουδαστές/τριες αποκτούν τις θεωρητικές γνώσεις και την εμπειρία όσον αφορά τις πρακτικές της σύγχρονης τέχνης, γνωρίζουν όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης μέσα από πλούσιο οπτικό υλικό και πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και τεχνικές υπό τη συνεχή καθοδήγηση των διδασκόντων τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ομάδας. Μέσα από το πρόγραμμα, οι σπουδαστές/τριες αναπτύσσουν κριτική ικανότητα και προσωπικό καλλιτεχνικό έργο με την συνεχή υποστήριξη των καθηγητών/τριών τους και των υποδομών της σχολής καλλιτεχνικά εργαστήρια, βιβλιοθήκη, εργαστήρια υπολογιστών, στούντιο φωτογραφίας κα.

Επαγγελματική εξέλιξη
Όσον αφορά την επαγγελματική πρακτική είναι σε θέση να αναπτύξουν εκθεσιακή δραστηριότητα σαν εικαστικοί καλλιτέχνες και/η να ανταποκριθούν σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο δημιουργικά στον ευρύτερο επαγγελματικό καλλιτεχνικό χώρο (πχ καλλιτεχνική εκπαίδευση, εικονογράφηση σε έντυπα, φωτογραφία σε διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, στο χώρο του post production – τηλεόραση, κινηματογράφος- , art directors σε έντυπα, διαχείριση εκθεσιακών χώρων, παραγωγή εκθέσεων κ.α.). Οι σπουδαστές, μέσα από τη ευρύτητα του προγράμματος και την επικαιροποιημένη γνώση, ανταποκρίνονται με δυναμισμό στις νέες ιδέες και τους κοινωνικούς προβληματισμούς που θέτει η τέχνη σήμερα μέσα από το προσωπικό καλλιτεχνικό τους έργο

Επαγγελματικές προοπτικές
Πολλοί από τους αποφοίτους μας έχουν διακριθεί στο καλλιτεχνικό χώρο καθώς έχουν εκθέσει την δουλειά τους σε ατομικές η ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις κύρους όπως η Μπιεννάλε της Αθήνας, η έχουν ακολουθήσει επιτυχή επαγγελματική πορεία σε μεγάλους οργανισμούς η εταιρείες. Οι απόφοιτοι του προγράμματος εργάζονται σαν ελεύθεροι επαγγελματίες στον τομέα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων γνωστών εκδοτικών οίκων, ως δημιουργοί οπτικοακουστικού υλικού για θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές παραγωγές στο τομέα της τηλεόρασης και της διαφήμισης (art directors) και πολλών άλλων καλλιτεχνικών εφαρμογών.

Με την εισαγωγή σου στο πρόγραμμα θα διευρύνεις δημιουργικά τα εκφραστικά σου μέσα, θα αναπτύξεις τις καλλιτεχνικές σου δεξιότητες και τις πρακτικές και θα μάθεις πώς να επεξεργάζεσαι εννοιολογικά τις ιδέες σου. Η φιλοσοφία του προγράμματος επικεντρώνεται στην εξέλιξη σου ως ολοκληρωμένη καλλιτεχνική προσωπικότητα, με δημιουργικές ανησυχίες και φιλοδοξίες, καθώς θα διαθέτεις θεωρητικές γνώσεις και εμπειρία όσον αφορά στις τεχνικές και τις πρακτικές της σύγχρονης τέχνης.

Το πρόγραμμα σου διδάσκει τις παραδοσιακές μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική και σε βοηθά να αντιληφθείς το σχέδιο ως μέσο επικοινωνίας και έκφρασης, ενώ παράλληλα σε εισάγει σε μια σειρά νέων μέσων όπως είναι το βίντεο, η εικαστική φωτογραφία και η εγκατάσταση, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εικαστική γλώσσα ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό εικαστικό ιδίωμα. Αναπτύσσει το εύρος των θεωρητικών σου γνώσεων και αναλύει τις σημαντικές περιόδους στην ιστορία της τέχνης, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, ενώ παράλληλα μελετά τις πρακτικές των σύγχρονων καλλιτεχνών, με στόχο να αποκτήσεις κριτική ικανότητα και να είσαι σε θέση να εμβαθύνεις και να ερμηνεύεις αισθητικά και νοηματικά τα ζητήματα που διαπραγματεύεται η τέχνη σήμερα. Σε βοηθά να αποκτήσεις τις τεχνικές γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες προκειμένου να διαχειριστείς νέα μέσα, όπως η φωτογραφία, το βίντεο και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες, προκειμένου να εμβαθύνεις και να ενδυναμώσεις την καλλιτεχνική εκφραστική σου έρευνα. Αναλύει, επίσης, τη σημασία τους μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο παράγεται και παρουσιάζεται η σύγχρονη τέχνη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα γνωρίζεις πώς να αναπτύσσεις και να υποστηρίζεις σε θεωρητικό επίπεδο το καλλιτεχνικό σου έργο μέσα από την έρευνα, να στηρίζεις τις θέσεις σου με επιχειρήματα και να κάνεις αισθητική και εννοιολογική ανάλυση σε θέματα που αφορούν καλλιτεχνικά έργα και τη σύγχρονη τέχνη γενικότερα ώστε να είσαι σε θέση να λάβεις αποφάσεις όσον αφορά την ανάπτυξη του εικαστικού σου έργου. Ως εκ τούτου, θα έχεις αποκτήσει καλλιτεχνικές ικανότητες υψηλής ποιότητας ώστε να είσαι σε θέση να επιδείξεις δεξιότητες επαγγελματικού επιπέδου, προκειμένου να δημιουργήσεις και να εκθέσεις τα δικά σου καλλιτεχνικά έργα.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών,

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Fine Art & New Media.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Α’ εξάμηνο – ενότητες
Drawing Approaches
Art Theory & New Media I
Fine Arts Studio I

Β’ εξάμηνο – ενότητες
Drawing Approaches & 3D Repres. Techniques
Art Theory & New Media II
Fine Arts Studio II

2ο έτος

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
Fine Arts Studio – Developing Individual Practice I
Contemporary Practice & Theory
Fine Art & New Media I

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
Fine Arts Studio – Developing Individual Practice II
Professional Art Practice & Theory
Fine Art & New Media II

3ο έτος

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
Fine Art & New Media Research Project
Sustaining & Developing Professional Practice

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
Main Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Είναι γεγονός ότι με τον όρο Fine Arts (Καλές Τέχνες) αντιλαμβάνεται κανείς κυρίως τον ορισμό των μέσων που παραδοσιακά τις αποτελούν: τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Ήδη, όμως, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τα σύνορα μεταξύ των διαφορετικών μέσων άρχισαν να αλληλεπικαλύπτονται, με αποτέλεσμα καινούργια “γλωσσικά ιδιώματα” όπως οι κατασκευές, η χρήση έτοιμων αντικειμένων, η μεταποίηση & επαναχρησιμοποίηση τους και πολλά ακόμα τα οποία γέννησαν νέες μορφές συνδυαστικών μέσων, όπως για παράδειγμα την τέχνη της εγκατάστασης (installation Art). Παράλληλα, η μοντέρνα τέχνη αρχικά και κυρίως η σύγχρονη τέχνη αργότερα, συμπεριέλαβαν στην εικαστική έρευνα τεχνολογικά μέσα όπως το φιλμ (πειραματικό σινεμά), τη φωτογραφία, το βίντεο και τελευταία τα πολυμέσα, με τη χρήση του υπολογιστή και πολλά άλλα που συμπεριλαμβάνουν όλες τις νέες τεχνολογίες. Με αυτό το σκεπτικό το πρόγραμμα Εικαστικών τεχνών και νέων μέσων του ΑΚΤΟ, επικυρωμένο από το πανεπιστήμιο Middlessex University έχει ως γνωστικό αντικείμενο τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική αλλά παράλληλα και ένα ευρύ φάσμα από τα νέα μέσα που μπορεί να επιλέξει ένας καλλιτέχνης προκειμένου να αρθρώσει τον δικό του προσωπικό εικαστικό λόγο.

Με αυτό το τρόπο οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους όσον αφορά τις τεχνικές και τα υλικά της ζωγραφικής και της γλυπτικής και τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να πειραματιστούν δοκιμάζοντας τα όρια της εικαστικής γλώσσας, σε μία σειρά διαφορετικών μέσων όπως η εγκατάσταση, το βίντεο, η φωτογραφία και γενικότερα η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα η και να συνδυάσουν διαφορετικά φαινομενικά εκφραστικά μέσα προκειμένου να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα υψηλής ποιότητας. Με το τέλος των σπουδών τους θα έχουν όλα τα εφόδια και θα είναι πλέον έτοιμοι να αναπτύξουν εκθεσιακή δραστηριότητα σαν εικαστικοί καλλιτέχνες και συγχρόνως θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν επαγγελματικά σε υψηλό επίπεδο και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους δημιουργικά στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο. Αποτελεί επομένως μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτικά πρόταση στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης, που στόχο έχει να διαμορφώσει εικαστικούς καλλιτέχνες που θα δημιουργήσουν αξιόλογο και αυθεντικό καλλιτεχνικό έργο.

Κατερίνα Αποστολίδου
Programme Leader BA (Hons) in Fine Art & New Media

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, εικαστικοί και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Fine Art Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Δίδακτρα & Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου (ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού). Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ή σε αντίστοιχες εξετάσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση (π.χ. IB Diploma, A levels, GCSE) χρειάζεται να παρακολουθήσουν ένα σύντομο Foundation Course πριν την εισαγωγή τους στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής στον ΑΚΤΟ

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Η εικαστική παραγωγή στο σύγχρονο πολιτισμό δημιουργεί καινοτόμες συνέργειες στο πεδίο των κοινωνικών εξελίξεων. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς για την εικαστική σκηνή της  Ελλάδας. Η εκθεσιακή δραστηριότητα είναι πλούσια και πολυσυλλεκτική και οι χώροι που φιλοξενούν την τέχνη αυξάνονται διαρκώς. Αυτό δημιουργεί μια καλή συγκυρία για την ανάδειξη των εικαστικών καλλιτεχνών αλλά και την δημιουργία ολοένα και περισσότερων δυνατοτήτων για επαγγελματική σταδιοδρομία στο διευρυμένο καλλιτεχνικό πεδίο.

Μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία του 2020 και του 2021, ο κόσμος της τέχνης αλλάζει. Η πώληση της συλλογής Paul G. Allen τον Νοέμβριο, με πέντε από τα κορυφαία έργα της να πωλούνται για πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, έσπασε όλα τα ρεκόρ. Συναντούμε έργα τέχνης και συλλογές με σκοπό (Collecting with Purpose), καθώς Iδρύματα τέχνης, καλλιτέχνες και οίκοι δημοπρασιών ενεργούν γρήγορα αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κλιματικής και ανθρωπιστικής κρίσης και υποστηρίζοντας έναν καλό σκοπό μέσω της τέχνης τους. Ο Σουρεαλισμός και η αφηρημένη τέχνη κερδίζουν διαρκώς έδαφος, έργα γυναικών καλλιτεχνών και Αφρικανών καλλιτεχνών πωλούνται σε υψηλότερες τιμές, ενώ υπάρχει δίψα για νέους καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν, όπως τη Louise Giovanelli (1993), τον Jadé Fadojutimi (1993) και την Anna Weyant (1995). Η τεχνολογία παράλληλα, φέρνει νέα δυναμική και τα NFT δημιουργούν πρωτόγνωρες ευκαιρίες στα εικαστικά με σημαντικές γκαλερί όπως η Sotheby’s να επιχειρούν με επιτυχία να εξυπηρετήσουν αυτό το νέο τμήμα συλλεκτών με τα κρυπτοπορτοφόλια.Τα εικαστικά αλλάζουν και γίνονται πιο συναρπαστικά από ποτέ!

Ο απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών Fine Art & New Media μπορεί να δραστηριοποιηθεί στον κόσμο των εικαστικών, καθώς και στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο σε πολλές ειδικότητες όπως:

  • Μουσεία και εμπορικές ή μη κερδοσκοπικές γκαλερί τέχνης
  • Εικαστικός καλλιτέχνης (συνεργασία με γκαλερί η άλλους εκθεσιακούς χώρους)
  • Διακοσμητικές εφαρμογές που απαιτούν σχεδιαστικές και ζωγραφικές δεξιότητες
  • Φωτογράφος, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς όπως διαφήμιση, μόδα, κοινωνικό ρεπορτάζ κ.α.
  • Δημιουργός ψηφιακών εικόνων – concept/digital artist- (ψηφιακή ζωγραφική στον τομέα της εικονογράφησης και της διαφήμισης
  • Εικονογράφηση παιδικών βιβλίων η άλλων εντύπων
  • Συνεργασία στη δημιουργία σκηνικών σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές
  • Δημιουργός Οπτικοακουστικού υλικού στην τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία και σε θεατρικές παραγωγές
  • Καλλιτεχνική Εκπαίδευση σε σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, δήμους κ.α.

Έργα τέχνης (murals, traditional & digital artworks) ζητούνται κατόπιν παραγγελίας ή πωλούνται από καλλιτέχνες παγκοσμίως μέσω ιδιωτικών γκαλερί τέχνης,  εμπόρων και των online hubspots. Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience