Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Πρωτοπορία
Η ύλη που διδάσκουμε στον ΑΚΤΟ δεν διδάσκεται πουθενά στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι το μοναδικό τριετές πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών στην Ελλάδα και επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και όχι στην εκμάθηση του κώδικα.

Επαγγελματική αποκατάσταση
Οι απόφοιτοι μας μπορούν να εργαστούν στην Ελλάδα και στο ξωτερικό σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο interactive game design και mobile applications.

Ακαδημαϊκά εφόδια
Το πρόγραμμα παρέχει δεξιότητες στην θεωρητική έρευνα και τον σχεδιασμό της

Καινοτομία
Οι σπουδαστές διδάσκονται εφαρμογή πολύπλοκων τεχνικών και πειραματισμών με νέα υλικά και τεχνολογίες.

Έρευνα
Δυνατότητα λύσης πιθανών προβλημάτων (αισθητικών, τεχνικών και δημιουργικών). Ανάλυση και σύνθεση ιδεών.

Με την εισαγωγή σου στο πρόγραμμα διδάσκεσαι τις βασικές αρχές σχεδιασμού στον τρισδιάστατο χώρο, τους τρόπους σχεδίασης, διαφορετικές τεχνικές, το Storytelling για Animation & Video Games καθώς και βασικές αρχές καλλιτεχνικής σύνθεσης. Στο δεύτερο έτος θα έχεις την ευκαιρία να εμβαθύνεις στον σχεδιασμό των διαδραστικών εφαρμογών και παιχνιδιών σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο καλύπτοντας περιοχές όπως:

 • User interaction theory
 • Texturing
 • Sound design
 • Game engines
 • Design document
 • Programming languages
 • Character & modeling design για Video Games
 • Social & mobile Game development
 • Prototyping

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχεις τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την ιστορία και τη θεωρία του Game Design και πρακτικές δεξιότητες στην εικονογράφηση, animation typography, digital arts, design για τα διαδραστικά μέσα και φυσικά την έρευνα. Μέσα από ατομικές και ομαδικές εργασίες, σε όλη την διάρκεια του προγράμματος, θα αποκτήσεις την ικανότητα, με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να εξερευνήσεις ευκαιρίες και να δημιουργήσεις νέες μέσα στον κόσμο του Game Design και των Video Games.

Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής φύσης της ειδικότητας και των υψηλών απαιτήσεων σε τεχνογνωσία, ο ΑΚΤΟ σου παρέχει ελεύθερη πρόσβαση, σε studio Η/Υ και ψηφιακές μονάδες μοντάζ, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό υποστηρίζει τεχνικά και παρέχει πολύτιμες συμβουλές στους σπουδαστές του κλάδου.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Game Design.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Στο 1ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες σε εισάγουν θεωρητικά και σχεδιαστικά στον μαγικό κόσμο του Game Design.

Α’ εξάμηνο – ενότητες
ANIM111 Computer Design I
ANIM121 Drawing & Visual Communication I
ANIM131 Digital Storytelling I

Β’ εξάμηνο – ενότητες
ANIM112 Computer Design II
ANIM122 Drawing & Visual Communication II
ANIM132 Digital Storytelling II

2ο έτος

Στο 2ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες έχουν σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου από το 1ο έτος, καθώς και να εμβαθύνουν σε πιο εξειδικευμένα γνωστικά πεδία.

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
GAD213 Game Design Research & Practice I
GAD223 Level Design I
GAD233 Game Development I

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
GAD214 Game Design Research & Practice II
GAD224 Level Design II
GAD234 Game Development II

3ο έτος

Στο 3ο έτος θα παρακολουθήσεις 3 ενότητες. Θα έχεις, επίσης, την ευκαιρία να εκπονήσεις την Ερευνητική σου Εργασία σε ένα θέμα της αρεσκείας σου, καθώς και να δημιουργήσεις το δικό σου σχεδιαστικό έργο στο ίδιο θέμα. Επίσης, θα έχεις πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής πρακτικής (Real Work Projects) σε συνεργασία με μεγάλα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
GAD315 Game Design Research Project
GAD325 Product Development & Research in Game Design

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
GAD316 Main Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Ένας από τους πιο συγχρόνους τρόπους πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης είναι οι διαδραστικές ψηφιακές αφηγήσεις – ταξίδια σε κόσμους γνωστούς και αγνώστους, κόσμους που μας παρασύρουν και συναρπάζουν.

Ξεκινώντας από τη σκέψη ότι κάθε ταξίδι έρευνας και δημιουργίας, στηρίζεται στην ιδέα, που είναι το πρώτο βήμα για να διηγηθεί ο δημιουργός μια ιστορία, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε από την αρχή το μέσον και την τεχνική που θα εκφραστούμε. Ένα video game στηρίζεται στην εικόνα, τον ήχο και την ενεργή συμμετοχή του χρήστη για να πετύχει τη μετάδοση των μηνυμάτων. Η εικόνα, οι συμβολισμοί και οι μεταφορές της είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μεταδώσουν στους χρήστες τα νοήματα των δημιουργών. Η τέχνη των video games είναι μια τέχνη που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στους δημιουργούς, να πειραματιστούν με διαφορετικά είδη, υλικά και πολλές τεχνολογίες. Η κάθε δημιουργική ομάδα επιλέγει τους καταλληλότερους τρόπους σχεδιασμού που κατά την γνώμη της, τον βοηθάει να υλοποιήσει το όραμά της η δημιουργική ομάδα.

Από το pack man, Super Mario στο Kingdom Hearts III, το video game design έχει ενταχθεί στις πιο ισχυρές βιομηχανίες ψηφιακής δημιουργίας. H αύξησή της τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Aκόμα και η Ελλάδα έχει εισέρθει δυναμικά στη βιομηχανία του gaming και αναπτύσσεται με γοργά βήματα. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαθέτουν τουλάχιστον μία gaming πλατφόρμα στο σπίτι τους, ενώ ένα τεράστιο ποσοστό από αυτούς επιλέγει να παίξει κάποιο βιντεοπαιχνίδι στον ελεύθερό του χρόνο. Το gaming ωστόσο είναι μια έννοια που περιλαμβάνει ένα τεράστιο εύρος παιχνιδιών. Από μικρές εφαρμογές στα social media, μέχρι ανταγωνιστικά online eSports και από δημοφιλή παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα, μέχρι ολοκληρωμένους τίτλους εκατομμυρίων πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Η βιομηχανία των video games παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και συνεργάζεται στενά με την βιομηχανία του animation και ειδικότερα την 3D computer animation.

Όσο η φαντασία των δημιουργών ταξιδεύει, τόσο καινούργιες ιδέες θα παρουσιάζονται που όλοι θα θαυμάζουμε και γιατί όχι θα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε… O ψηφιακός σχεδιασμός παιχνιδιών προσφέρει μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους δημιουργούς. Άλλοτε με πειραματισμούς και άλλοτε με πιο συμβατικούς τρόπους διήγησης, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας μέσα από το κάλεσμα του χρήστη, και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας.

Αναστασία Δημητρά
Programme Leader BA (Hons) in Animation & Interactive Media

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες game designers, animators, digital designers και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Game Design Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Δίδακτρα & Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού ή IB Diploma, A levels, GCSE. Πολίτες χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Συμφωνίας Schengen πρέπει να λάβουν φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής πριν εγγραφούν. Για υποψήφιους όπου τα ελληνικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα οι απαιτήσεις γλωσσομάθειας είναι επιπέδου Β2.​

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

To Game Design μια νέα συναρπαστική μορφή ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής έκφρασης που εξελίσσεται μαζί με την τεχνολογία διαρκώς και προσαρμόζεται στις νέες τάσεις της διαδραστικής ψυχαγωγίας. Στo Game Design, ο καινοτόμος τρόπος που προσεγγίζουμε τον σχεδιασμό περιεχομένου ποικίλει ανά περίπτωση με στόχο να επικοινωνήσει οπτικά μηνύματα που θα καλέσουν τον χρήστη να ενσωματωθεί σε νέους φανταστικούς κόσμους και να ταυτιστεί με τους ήρωες που έχουμε σχεδιάσει. Με αφαιτηρία την τεχνολογία και εμπνευση την παράδοση, δημιουργούνται ατελείωτες δυνατότητες έκφρασης στον χώρο του σχεδιασμού διαδραστικών Εφαρμογών (Game Design), καλύπτοντας πολλά πεδία επαγγελματικής δραστηριότητας.

Ο απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών Game Design σήμερα, μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ και συναρπαστικό φάσμα παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως:

 • Δημιουργία Διαδραστικών Αφηγήσεων
 • Σκηνοθεσία Διαδραστικών Έργων
 • Σχεδιασμός Κόσμων
 • Σχεδιασμός Χαρακτήρων (Character Design)
 • Σχεδιασμός Εφαρμογών (Αpp Design, Digital Design, UI Design)
 • Εκπαίδευση

Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience