Why ΜA @ AKTO

Loader image

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου.

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών οι συμφοιτητές μοιράζονται την επιθυμία να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένο πεδίο και αυτό είναι από μόνο του ένα ενεργό δίκτυο που θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις, να επηρεάσεις, και να αξιοποιήσεις στο μέλλον. Θα πλαισιωθείς από καθηγητές, επαγγελματίες καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και συναδέλφους μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι έχουν κίνητρο να επιτύχουν τους στόχους τους. Η ακαδημαϊκή ομάδα θα σε καθοδηγήσει και θα σου προσφέρει εξαιρετικό υλικό μελέτης, αναφορών στον χώρο των τεχνών και του design και πάντα σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην αγορά.

Επιπλέον, θα γνωρίσεις μέλη της Αrt and Design κοινότητας του ΑΚΤΟ, προσκεκλημένους ομιλητές, εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες– ομοϊδεάτες και μελλοντικούς συνεργάτες. Μετά την αποφοίτηση σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι πιο αυτόνομα από τα προπτυχιακά. Τα μέλη της μεταπτυχιακής σπουδαστικής κοινότητας, καταβάλλουν περισσότερη προσωπική προσπάθεια στη μαθησιακή διαδικασία. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να αναπτύξουν νέες προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες σε εξειδικευμένα πεδία της επιλογής τους, όπως ανεξαρτησία, διαχείριση χρόνου, λήψη αποφάσεων και άλλα. Οι συναντήσεις με άλλα μέλη από διαφορετικές πόλεις, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά portfolios και πεδία, βοηθούν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και στην καλλιέργεια εμπιστοσύνης στην επικοινωνία. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις επιπλέον επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, καθώς και να αποκτήσεις βαθύτερη αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Το Master of Arts in Fashion Brand Communication & Styling είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στον τομέα της Μόδας. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να μελετά την κατανόηση της ταυτότητας μιας μάρκας (Brand) και τη χάραξη Στρατηγικών Επικοινωνίας ενός Fashion Brand σε συνδυασμό με εξειδικευμένες γνώσεις Styling. Η φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύει τον πειραματισμό, την κριτική ανάλυση, την έρευνα και την τεχνολογική – δημιουργική εξερεύνηση, ενώ εξελίσσει την επαγγελματική σου επάρκεια. Με την ολοκλήρωσή του, θα έχεις αναπτύξει τις ικανότητές σου στη διεξαγωγή προηγμένης έρευνας και θα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τις συναρπαστικές προκλήσεις που προσφέρει ο κόσμος της μόδας σε διεθνές επίπεδο. Το MA in Fashion Brand Communication & Styling εξετάζει ποικίλους τομείς που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της Μόδας:

Το μεταπτυχιακό MA in Fashion Brand Communication & Styling μελετά τα εξής πεδία:

 • Brand Strategy & Communication (fashion marketing, digital media, fashion PR)
 • Visual Communication in Fashion
 • Το Styling ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικοπολιτικού & πολιτισμικού πλαισίου (νέοι τρόποι, νέες τεχνικές και τεχνολογίες)
 • Φωτογραφία Μόδας & Styling (collections, personal, θέατρο, κινηματογράφος, video clip, visual merchandising)
 • Προβολή – παρουσίαση (περιοδικά, εκδόσεις, social media, fashion blogging)

Έτσι θα αποκτήσεις ένα ευρύ φάσμα γνώσεων πάνω στους επιμέρους τομείς της Μόδας, των Στρατηγικών Επικοινωνίας των Fashion Brands και του Styling, ώστε να μπορείς να εξειδικευτείς στο πλαίσιο της Διπλωματικής τους Εργασίας (Main Project).

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Master Of Arts In Fashion Brand Communication & Styling.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

Α’ εξάμηνο – ενότητες

 • Contextualising Contemporary Styling
 • Innovative Styling
 • Communication Strategy & Branding

 

Β’ εξάμηνο – ενότητες

 • Communicating Fashion Brands
 • Research Project & Ethics

 

Γ’ εξάμηνο – ενότητες

 • Main Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Είναι προφανές πως, πάνω από όλα, η Μόδα είναι Επικοινωνία. Σε αυτή τη θεμελιώδη αρχή βασίστηκε ο σχεδιασμός του Master of Arts in Fashion Brand Communication & Styling, που στοχεύει στην κατανόηση των σύγχρονων απαιτήσεων ενός Fashion Brand σε δημιουργικό και επικοινωνιακό επίπεδο, δίνοντας παράλληλα, έμφαση στο δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο τομέα του Styling. Το πρόγραμμα μελετά την αλληλένδετη σχέση Μόδας και Επικοινωνίας, μέσα από την παρατήρηση των κοινών σημείων και των δύο. Όπως η Επικοινωνία έτσι και η Μόδα χρειάζεται γνώσεις και κανόνες, κατευθύνσεις και στρατηγικές για να επικοινωνήσει το τελικό της αποτέλεσμα. Δεν νοείται Μόδα χωρίς Επικοινωνία, χωρίς την έκθεσή της σε μια ολοένα ευρύτερη κοινότητα χρηστών, followers, bloggers, editors, δυνητικών influencers.

Σε ένα ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικο – οικονομικό & πολιτικό πλαίσιο, η Μόδα επιβάλλεται να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, που είναι απολύτως συνδεδεμένες με τον ψηφιακό κόσμο και τα social media. Η διαχείριση της πληροφορίας, αλλά και η διάχυσή της στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας, απαιτεί γνώση και όραμα, κριτική σκέψη και πάθος. Η Μόδα, όταν επικοινωνηθεί σωστά, έχει τη δύναμη να δημιουργεί ένα μύθο, να αφηγείται με τρόπο σαγηνευτικό μια ιστορία, να “γεννά” την επιθυμία συμμετοχής μας σ’ έναν κόσμο ονειρικό. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος του Fashion Stylist έχει αναδειχθεί ως ιδιαίτερα σημαντικός, αφού αυτός καλείται να οπλιστεί με την ικανότητα και το ταλέντο να “υπηρετήσει” όλα όσα η Μόδα προστάζει! Το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη χώρα, με εξειδίκευση στη Μόδα, είναι γεγονός.

Σας καλωσορίζω στο Master of Arts in Fashion Brand Communication & Styling!

Αναστασία Αλεβίζου

Programme Leader, MA in Fashion Brand Communication & Styling

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, στυλίστες, marketing specialists και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μέλη Ακαδημαϊκής Ομάδας Προγράμματος

Αλεβίζου Αναστασία (Program Leader)
Αλτουβά Άννα
Γραμματικογιάννης Δημήτρης
Μιχαηλίδης Αριστοτέλης
Ράλλης Αντώνης

Υποψήφιοι για το MA Fashion Brand Communication είναι designers και communications specialists που είτε βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας, είτε έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας και επιθυμούν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και να εξειδικευτούν. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα μέσα από την φοίτηση τους στο μεταπτυχιακό αυτό είτε να εμπλουτίσουν την έως τώρα πορεία τους στην κατεύθυνση που έχουν ήδη, είτε να αλλάζουν πορεία μέσα στον μεγάλο και πλούσιο χώρο των fashion brands. Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε designers και communications specialists όλων των ειδικοτήτων, να αναπτυχθούν μέσα από την προσωπική εις βάθος έρευνα του χώρου τους και από την αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές τους. Η ισορροπία μεταξύ εξειδίκευσης και αλληλεπίδρασης επιτυγχάνεται με τις εργασίες ανάλυσης και σύνθεσης που ανατίθενται στους σπουδαστές (ατομικά ή και ομαδικά). Έτσι, εμβαθύνουν στην ειδικότητά τους και με τις εργασίες, συζητήσεις και κριτικές αναλύσεις ζητημάτων, εντοπίζουν τα κοινά σημεία των επιμέρους κλάδων των fashion brands.

Δίδακτρα & Εγγραφές

Loader image

Η ακαδημαϊκή χρονιά έχει 2 περιόδους ενάρξεων, η 1η τον Οκτώβριο και η 2η τον Φεβρουάριο, ενώ οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν όλο το έτος. Η διαδικασία εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ γίνεται μετά από συνέντευξη και επίδειξη portfolio. Εφόσον ο υποψήφιος γίνει δεκτός, μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία εγγραφής. Το Admissions Office του ΑΚΤΟ, με σκοπό την διευκόλυνση των υποψηφίων, ολοκληρώνει την διαδικασία εγγραφής εξ’ ολοκλήρου online μέσω ειδικής πλατφόρμας.

 1. Ο υποψήφιος λαμβάνει τον σχετικό σύνδεσμο από το Admissions Office που τον οδηγεί στην πλατφόρμα ώστε να ολοκληρώσει το 1ο στάδιο της εγγραφής του
 2. Εκπρόσωπος του Admissions Office έρχεται σε επικοινωνία με τον υποψήφιο για την συμφωνία του Οικονομικού Διακανονισμού καταβολής διδάκτρων και την ολοκλήρωση της Αίτησης Εγγραφής
 3. Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την καταβολή των διδάκτρων, όπως αυτά έχουν συμφωνηθεί στον Οικονομικό Διακανονισμό

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής, επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr.

Οι υποψήφιοι για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Πτυχίο (Bachelor’s Degree) Α.Ε.Ι./Κολεγίου. Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν Πτυχίο χρειαζεται να διαθέτουν τουλάχιστον 5ετή επαγγελματική εμπειρία σε σχετικό τομέα.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής.

EΑRLY ENTRY May|| Για εγγραφές στο Α’ έτος σπουδών στο ακαδημαϊκό έτος 2024/25, που θα πραγματοποιηθούν έως τις 31 Μαΐου, τα ετήσια δίδακτρα διαμορφώνονται σε 6.000€ από 8.000€

Τρόποι καταβολής διδάκτρων:

 • Εφάπαξ καταβολή των ετήσιων διδάκτρων με την εγγραφή
  • Η εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων εξασφαλίζει στους σπουδαστές έκπτωση επί του ετήσιου ποσού (οι εκπτώσεις δε συμψηφίζονται)
 • Δόσεις

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

*Σε περίπτωση διακοπής των σπουδών για σοβαρό λόγο, μέρος των ετήσιων διδάκτρων μπορεί να μην είναι απαιτητό. Ο σπουδαστής/στρια καλείται να ενημερώσει τη Διοίκηση του ΑΚΤΟ γραπτώς, αναφέροντας τους λόγους της διακοπής. Καλείται επίσης, να καταβάλει τα δίδακτρα που εκκρεμούν σύμφωνα με την αίτηση εγγραφής του/της.

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.
Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τις υποτροφίες και τις επιδοτήσεις διδάκτρων.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Brand Communication
ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων που αναλύουν και επηρεάζουν τις απόψεις των πελατών για ένα brand και τα προϊόντα του. Η εικόνα του brand δημιουργείται μέσω της επικοινωνίας των αξιών που το αντιπροσωπεύουν.

Το Brand Communication έχει ως σκοπό την δημιουργία και ανάλυση των αξιών που πρεσβεύει μία εταιρεία, με σκοπό την επικοινωνία τους στο ευρύ κοινό. Μέσα από την οπτικοποίηση και την λειτουργική μελέτη των εταιρικών αξιών, οι brand communicators ακροβατούν μεταξύ της επιτυχημένης αντιπροσώπευσης, της αποτελεσματικής επικοινωνίας και της αισθητικής αρτιότητας. Το Fashion Brand Communication εμπεριέχει την διαρκή ανανέωση, εξέλιξη και υιοθέτηση νέων ιδεών και κατακτήσεων. Ο χώρος της Μόδας περιλαμβάνει στις δραστηριότητες του όλα τα νέα δεδομένα, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και εκείνα που αφορούν στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων επικοινωνίας. Η μόδα συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον υφαίνοντας ανάμεσα τους πολύχρωμους ιστούς, με έμπνευση, δημιουργικότητα, φαντασία και γνώση. Νέοι δρόμοι ανοίγονται συνεχώς για τον ερευνητή, τον δημιουργό μόδας και τον επαγγελματία που αναλαμβάνει να σαγηνεύσει το κοινό συνδυάζοντας με ελκυστικό τρόπο ενδύματα, αξεσουάρ και αντικείμενα σε ένα Fashion Editorial.

To Fashion Brand Communication εξελίσσεται διαρκώς και προσαρμόζεται στους καιρούς που αλλάζουν. Οι νέες τεχνολογίες, τα νέα κοινωνικά αρχέτυπα και τα Fashion Trends που αναδύονται διαρκώς σε Textiles, Key Shapes, Επιρροές, καθώς και η ανάγκη για πιο βιώσιμες λύσεις και προτάσεις στη Μόδα, συνθέτουν μια νέα δυναμική αφήγησης και σχεδιασμού. Με αναφορές στο παλιό και το νέο, με έμπνευση από την παράδοση και την τεχνολογία δημιουργούνται ατελείωτες δυνατότητες στον παραδοσιακό χώρο της μόδας, αλλά και στο metaverse που μπήκε στη ζωή μας, διευρύνοντας το φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας των σχεδιαστών μόδας όσο ποτέ άλλοτε!

Ο απόφοιτος του μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Fashion Brand Communication & Styling μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε ένα ευρύ και συναρπαστικό φάσμα υπηρεσιών και πεδίων όπως:

 • Υπεύθυνοι Παραγωγής
 • Ερευνητές και Σύμβουλοι Τάσεων, Υλικών, Χρωμάτων
 • Οργάνωση επιδείξεων μόδας
 • Ενδυματολόγοι στο θέατρο, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές
 • Αγοραστές/Buyers σε εταιρίες ενδυμάτων
 • Προσωπικό Brand (Personal Brand)
 • Stylists σε Runway Shows
 • Editorial Styling – Fashion Editor (σε Περιοδικά)
 • Stylists σε φωτογραφήσεις outfits
 • Commercials Catalogues & Lookbooks
 • Μουσικά videos
 • Τηλεοπτικά Shows
 • Social Media και Set Styling
 • E-commerce sites, Digital Fashion Shows
 • Celebrity Stylists
 • Prop Stylists
 • Stylists σε διαφημιστικές εταιρίες- Διαφημιστικά σποτ
 • Personal Stylists- Personal Shoppers
 • Stylist Assistants

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά, καθώς αποτελούν σημαντικούς συνεργάτες για οποιαδήποτε ομάδα και επιχείρηση. Το Careers Office έχει ως απώτερο σκοπό του να υποστηρίζει συμβουλευτικά το ΑΚΤΟ Alumni σε θέματα ανεύρεσης εργασίας, σύνθεσης portfolio, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος ή επιστολής, προετοιμασίας συνέντευξης, συμβουλευτικής εκπαιδευτικής εξέλιξης και γενικότερα επαγγελματικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα το συνδέει με ζητήσεις από την αγορά. Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους για να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΚΤΟ αναγνωρίζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα για σκοπούς εργοδότησης. Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019 αναγνωρίζεται η επαγγελματική ισοδυναμία από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν., για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών Bachelor και Master στην Ελλάδα. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Δείτε εδώ μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεων τους).

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ