ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Green Box Studio

To Green Box Studio του ΑΚΤΟ τίθεται στην διάθεση των σπουδαστών δίνοντάς τους την δυνατότητα πρακτικού πειραματισμού, εξάσκησης και καλλιέργειας της δημιουργικότητας τους

Το Green Box Studio είναι ένας “σκηνικός” χώρος, βαμμένος με ειδικό χρώμα, που προορίζεται για φωτογραφικές λήψεις και λήψεις video με σκοπό την δημιουργία της τεχνικής Chroma Key Compositing. Το Chroma Key Compositing ή Chroma Keying, είναι ένα ειδικό εφέ / τεχνική post-production για την σύνθεση διαφορετικών εικόνων ή video (compositing). Η τεχνική Chroma Key χρησιμοποιείται στις τηλεοπτικές παραγωγές, στην διαφήμιση, στην βιομηχανία του θεάματος για την δημιουργία ειδικών εφέ σε ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Σε συνδυασμό με την χρήση κατάλληλου λογισμικού (Pinnacle Studio, Adobe Premiere) καθίσταται πλέον δυνατή και σχετικά εύκολη για τον μέσο χρήστη των Η/Υ η δημιουργία “chroma key” αν ήδη διαθέτει green box studio. Έτσι, τα θέματα που βιντεοσκοπούνται έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν τελικά σε ένα διαφορετικό “σκηνικό” χώρο.

Το Green Box Studio χρησιμοποιείται ευρέως από σπουδαστές, τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών, προγραμμάτων σπουδών: Animation & Interactive Media, Photography, Fine Art & New Media, Fashion Design, Sketch-Comics-Cartoon.

Άλλες Εγκαταστάσεις