Why ΜA @ AKTO

Loader image

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου.

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών οι συμφοιτητές μοιράζονται την επιθυμία να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένο πεδίο και αυτό είναι από μόνο του ένα ενεργό δίκτυο που θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις, να επηρεάσεις, και να αξιοποιήσεις στο μέλλον. Θα πλαισιωθείς από καθηγητές, επαγγελματίες καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και συναδέλφους μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι έχουν κίνητρο να επιτύχουν τους στόχους τους. Η ακαδημαϊκή ομάδα θα σε καθοδηγήσει και θα σου προσφέρει εξαιρετικό υλικό μελέτης, αναφορών στον χώρο των τεχνών και του design και πάντα σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην αγορά.

Επιπλέον, θα γνωρίσεις μέλη της Αrt and Design κοινότητας του ΑΚΤΟ, προσκεκλημένους ομιλητές, εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες– ομοϊδεάτες και μελλοντικούς συνεργάτες. Μετά την αποφοίτηση σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι πιο αυτόνομα από τα προπτυχιακά. Τα μέλη της μεταπτυχιακής σπουδαστικής κοινότητας, καταβάλλουν περισσότερη προσωπική προσπάθεια στη μαθησιακή διαδικασία. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να αναπτύξουν νέες προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες σε εξειδικευμένα πεδία της επιλογής τους, όπως ανεξαρτησία, διαχείριση χρόνου, λήψη αποφάσεων και άλλα. Οι συναντήσεις με άλλα μέλη από διαφορετικές πόλεις, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά portfolios και πεδία, βοηθούν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και στην καλλιέργεια εμπιστοσύνης στην επικοινωνία. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις επιπλέον επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, καθώς και να αποκτήσεις βαθύτερη αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Ακαδημαϊκή καινοτομία
Το πρόγραμμα είναι το μοναδικό διακλαδικό μεταπτυχιακό σπουδών Design στην χώρα με πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην έρευνα και επαγγελματική εξειδίκευση. Είναι σχεδιασμένο με τις πιο σύγχρονες θεωρίες και εφαρμογές προκειμένου να καλύπτει μεν τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής αλλά και να στέκει ερευνητικά και κριτικά στο κατώφλι των νέων δρόμων που ανοίγονται μπροστά μας. Στο πρόγραμμα σπουδών διδάσκονται μαθήματα σε ολοκληρωμένη μορφή ακαδημαϊκού εξαμήνου που δεν υπάρχουν σε κανένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Design στην Ελλάδα, όπως η Φιλοσοφία του Design και η Ανθρωπολογία στο Design. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο και επικυρωμένο από το Κρατικό Αγγλικό σύστημα σπουδών και από το Middlesex University London, κάτι που διαβεβαιώνει και διασφαλίζει το ισάξιο επίπεδο σπουδών του ΑΚΤΟ με τα Αγγλικά Πανεπιστήμια.

Ακαδημαϊκή & επαγγελματική εξειδίκευση
Οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης ανάλογα με το ερευνητικό και επαγγελματικό πεδίο τους. Η κατεύθυνση θα χαρακτηρίζει και τον Μεταπτυχιακό τους τίτλο. Οι κατευθύνσεις είναι:
– Digital Spaces & Interactive Media
– Visual Communication
– Urban Vision & Interior Architecture
– Sustainability & Product Innovation

Κριτική σκέψη & ανάλυση
Στόχος του προγράμματος είναι η διάπλαση ισχυρών σχεδιαστών με κριτική σκέψη, ερευνητική διάθεση και υπευθυνότητα ατομική και κοινωνική. Οι φοιτητές μας προχωρούν στην κατάκτηση νέας γνώσης προκειμένου να εφαρμοστεί επαγγελματικά σε νέα πλαίσια που διευρύνουν τους ορίζοντες του design και σε περιεχόμενο και σε μορφή.

Environment & sustainability
Στο πρόγραμμα του ΜΑ in Design βοηθάμε και το περιβάλλον, ερευνούμε και σχεδιάζουμε πάντα σε αυτό το πλαίσιο.

Επαγγελματικές προοπτικές
Η σχολή στηρίζει και προσπαθεί μονίμως να βρίσκει εργασία στους αποφοίτους της μέσα από το γραφείο εύρεσης εργασίας και το δίκτυό της.

Ακαδημαϊκή ομάδα
Το ΜΑ in Design έχει πολύ σημαντικούς καθηγητές και καθηγήτριες με σπουδαία ακαδημαϊκή γνώση και εξαιρετική επαγγελματική εμπειρία. Συνδυάζει με επιτυχία την συνύπαρξη διδασκόντων πολλών ειδικοτήτων και γενεών δημιουργώντας μία άρτια εκπαιδευτική κοινότητα με κύρια χαρακτηριστικά την φρεσκάδα, την δύναμη, την γνώση και την σοφία.

Υψηλά ποσοστά ικανοποίησης
Οι σπουδαστές μας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις σπουδές τους και την σχέση τους με την εκπαιδευτική κοινότητα κάτι που αποδεικνύεται από τις ετήσιες αξιολογήσεις τους.

Το περιεχόμενο του προγράμματος προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξειδικευτούν στο γνωστικό αντικείμενο της επιλογής τους, μέσα από την προσωπική τους έρευνα και εκπόνηση ατομικών εργασιών, καθώς και την ανάπτυξη της προβληματικής τους, στα πλαίσια ενός διακλαδικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Στο τέλος του Α’ εξαμήνου οι σπουδαστές καλούνται να επιλέξουν την κατεύθυνση την οποία επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η εξειδίκευση προκύπτει μέσα από την επιλογή κατεύθυνσης, την εκπόνηση της Πτυχιακής εργασίας, καθώς και τα ερευνητικά στάδια που προηγούνται. Το MΑ in Design (MAD) οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος σε μία από τις τέσσερις (4) κατευθύνσεις, εμβαθύνοντας σε ένα ή και παραπάνω πεδία εξειδίκευσης.

 

1. MA Design: Digital Spaces & Interactive Media

 • Digital Design
 • Interactive Media, Interactive Television/Video/Games
 • Virtual Reality, Augmented Reality
 • Animation: 2D/3D, Computer Animation, Cartoon
 • Web Design & Responsive Media, Ux/Ui Design

 

2. MA Design: Visual Communication

 • Branding, Graphic Design, Visual Communication Design, Typography
 • Publishing, Advertising, Online Communication & Social Media
 • Photography, Advertising Photography, Fashion Photography, Reportage – Street Photography, Constructed Photography Reality
 • Conceptual Art, Sequential Art, Mixed Media Art (με τη χρήση 2 ή περισσοτέρων μέσων)
 • Comics, Δημιουργία χαρακτήρων, Εικονογράφηση, Storyboard

 

3. MA Design: Urban Vision & Interior Architecture

 • Architectural Design, Urban Design, Conceptual Architecture
 • Interior Design, Επανάχρηση
 • Maritime Development
 • Σκηνογραφία – Σχεδιασμός Παραγωγής

 

4. MA Design: Sustainability & Product Innovation

 • Product Design, Design Innovation, Industrial Product Design, Conceptual Product Design
 • Fashion Design, Fashion Marketing, Visual Merchandising, Ενδυματολογία

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Master Of Arts In Design.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

Α’ εξάμηνο – ενότητες κορμού

 • Practices of Visualisation & Contextual analysis
 • Critical Perspectives & Design Management
 • Design Enquiry & Definition

 

Β’ εξάμηνο – ενότητες κατεύθυνσης

 • Design in Context: Digital Spaces & Interactive Media (επιλογής)
  ή
 • Design in Context: Visual Communication (επιλογής)
  ή
 • Design in Context: Urban Vision & Interior Architecture (επιλογής)
  ή
 • Design in Context: Sustainability & Product Innovation (επιλογής)

 

Γ’ εξάμηνο – ενότητα κορμού

 • Design in Action: Major Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

 

This programme is currently under review pending re-validation by Middlesex University. Estimated validation date: June 2023.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμά μας είναι σήμερα το μοναδικό διακλαδικό/διεπιστημονικό Μaster of Arts in Design. Με σημαντική ερευνητική κληρονομιά και εμπειρία 20 ετών, διατηρούμε σταθερά την αντίληψη της διεπιστημονικότητας ως την πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μέθοδο στο design. Ο χαρακτήρας αυτός διέπει το πρόγραμμά μας από την πρώτη μέρα ως την ολοκλήρωση των σπουδών και της έρευνάς σας. Απόφοιτοι από όλους τους δημιουργικούς χώρους του design και όχι μόνο, με ενθουσιασμό βιώνουν και μοιράζονται τη σύγχρονη διδασκαλία και ερευνητική πρακτική, μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο ανατροφοδότησης και αλληλεπίδρασης. Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα εξελιχθείτε επαγγελματικά, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας με θεωρίες αιχμής που αφορούν στην ανάπτυξη του σύγχρονου design. Αναζητώντας πάντα τη γόνιμη ερευνητική αντίληψη, ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη νέα σκέψη. Ενθουσιαζόμαστε με τις ιδέες που προκαλούν ριζικές αλλαγές επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινή πραγματικότητα αλλά και το μέλλον. Προσβλέπουμε στο design που δίνει λύσεις στον κόσμο μας με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, την οικολογική δημοκρατία και τη βιωσιμότητα.
Αναζητούμε συνέχεια την αιχμή της γνώσης και σας καλούμε να ενταχθείτε στη δημιουργική μας κοινότητα. Εκεί θα ερευνήσουμε όλοι/ες μαζί και θεωρούμε ότι σε αυτό το μεταμορφωτικό περιβάλλον οι στόχοι και το όραμά σας στο design θα βρουν ζωτικό χώρο έκφρασης και πραγμάτωσης. Σας περιμένουμε με ενθουσιασμό.

 

Γιώργος Θεοδώρου
Programme Leader, MA in Design

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες designers, εικαστικοί και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μέλη Ακαδημαϊκής Ομάδας Προγράμματος

Θεοδώρου Γιώργος  (Program Leader)
Αλτουβά Άννα
Αναστούλη Πόπη
Γκινοσάτης Δημήτρης
Δημητρά Αναστασία
Ζουριδάκης Μάρκος
Κανελλόπουλος Ευάγγελος
Κονδύλη Αντωνία
Κούλιας Σπύρος
Κωνστιάντου Αθηνά
Λάσκαρη Άννα
Μαρτάκης Παναγιώτης
Μπάκα Παναγιώτα ( Πωλίνα ) 
Μπελεγρίνου Δώρα
Πατρίκιος Δημήτρης
Σκαμάγκης Αριστοτέλης
Σκιαδά Βιργινία

 

Υποψήφιοι για το MA Design είναι designers και καλλιτέχνες, είτε βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας, είτε έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας και επιθυμούν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και να εξειδικευτούν. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα μέσα από την φοίτηση τους στο μεταπτυχιακό αυτό είτε να εμπλουτίσουν την έως τώρα πορεία τους στην κατεύθυνση που έχουν ήδη, είτε να αλλάξουν πορεία μέσα στον μεγάλο και πλούσιο χώρο του design. Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε designers και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, να αναπτυχθούν μέσα από την προσωπική εις βάθος έρευνα του χώρου τους και από την αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές τους, σε ένα διακλαδικό περιβάλλον. Η ισορροπία μεταξύ εξειδίκευσης και αλληλεπίδρασης επιτυγχάνεται με τις εργασίες ανάλυσης και σύνθεσης που ανατίθενται στους σπουδαστές (ατομικά ή και ομαδικά). Έτσι, εμβαθύνουν στην ειδικότητά τους και με τις εργασίες, συζητήσεις και κριτικές αναλύσεις ζητημάτων, εντοπίζουν τα κοινά σημεία των επιμέρους κλάδων του Design.

Δίδακτρα & Εγγραφές

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με εκπτώσεις ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε εδώ αναλυτικές πληροφορίες

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Οι υποψήφιοι για τα Μεταπτυχιακά Πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να είναι κάτοχοι προπτυχιακού τίτλου σπουδών ή να έχουν πάνω από 5 έτη επαγγελματική εμπειρία σε τομέα σχετικό με το μεταπτυχιακό που θα επιλέξουν. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα περνούν από συνέντευξη σε επιτροπή αξιολόγησης, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως και προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής στον ΑΚΤΟ

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Design
ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε για να δείξει την εφαρμογή, την εμφάνιση και τη λειτουργία μίας υλικής ή άυλης ιδέας, ενός κτιρίου, ενδύματος ή άλλου αντικειμένου πριν κατασκευαστεί.

Το Design έχει ως σκοπό την δημιουργία “λύσεων” στις ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες. Μέσα από την οπτικοποίηση και την λειτουργική μελέτη της εκάστοτε “λύσης”, οι designers ακροβατούν μεταξύ της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης, της κοινωνικοιστορικής καταγραφής και της αισθητικής αρτιότητας. To MA in Design του ΑΚΤΟ είναι το μοναδικό διακλαδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Design στην χώρα με πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην έρευνα και επαγγελματική εξειδίκευση. Ο φοιτητής και η φοιτήτρια έχουν την δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης ανάλογα με το ερευνητικό και επαγγελματικό πεδίο τους.

 1. Digital Spaces & Interactive Media
 2. Visual Communication
 3. Urban Vision & Spatial Design
 4. Sustainability & Product Innovation

To πρόγραμμα έχει ως στόχο την διάπλαση ισχυρών σχεδιαστών με κριτική σκέψη, ερευνητική διάθεση και υπευθυνότητα ατομική και κοινωνική. Οι σπουδαστές μας προχωρούν στην κατάκτηση νέας γνώσης προκειμένου να εφαρμοστεί επαγγελματικά σε νέα πλαίσια που διευρύνουν τους ορίζοντες του design και σε περιεχόμενο και σε μορφή. Οι απόφοιτοί μας καλύπτουν επαγγελματικά τους τομείς του πεδίου τους με πρωτοποριακή αντίληψη και κατάρτιση. Γνωρίζουν τις πιο σύγχρονες θεωρίες και εφαρμογές προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Ο απόφοιτος του μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Design μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και ερευνητικά σε ένα ευρύ και συναρπαστικό φάσμα υπηρεσιών και πεδίων τα οποία καθορίζονται από την επιλογή και κατεύθυνσή του κάθε ατόμου.

 1. Κατεύθυνση: Digital Spaces & Interactive Media
  Επαγγελματικό και ερευνητικό πεδίο: New media & Interactive applications, web design (Ux/Ui), Game design
 2. Κατεύθυνση: Visual Communication
  Επαγγελματικό και ερευνητικό πεδίο: Όλα τα πεδία της Οπτικής επικοινωνίας, του Graphic Design, και της εικονογράφησης
 3. Κατεύθυνση: Urban Vision & Spatial Design
  Επαγγελματικό και ερευνητικό πεδίο: Αρχιτεκτονική και όλα τα πεδία του Interior Architecture
 4. Κατεύθυνση: Sustainability & Product Innovation
  Επαγγελματικό και ερευνητικό πεδίο: Όλα τα πεδία του Product & Industrial Design

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά, καθώς αποτελούν σημαντικούς συνεργάτες για οποιαδήποτε ομάδα και επιχείρηση. Το Careers Office έχει ως απώτερο σκοπό του να υποστηρίζει συμβουλευτικά το ΑΚΤΟ Alumni σε θέματα ανεύρεσης εργασίας, σύνθεσης portfolio, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος ή επιστολής, προετοιμασίας συνέντευξης, συμβουλευτικής εκπαιδευτικής εξέλιξης και γενικότερα επαγγελματικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα το συνδέει με ζητήσεις από την αγορά. Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους για να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΚΤΟ αναγνωρίζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα για σκοπούς εργοδότησης. Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019 αναγνωρίζεται η επαγγελματική ισοδυναμία από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν., για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών Bachelor και Master στην Ελλάδα. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Δείτε εδώ μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεων τους).

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ