ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Παναγιώτα (Πωλίνα) Μπάκα 

Αρχιτέκτων Μηχανικός 

  • 2003–2009: Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • 2009–2011: Μεταπτυχιακό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΔΠΜΣ: Πολεοδομία – Χωροταξία
  • 2014-2015: Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης στην ΑΣΠΑΙΤΕ
  • 2017: ΕΟΠΠΕΠ – Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης

Η Πωλίνα Μπάκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Αργότερα έλαβε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Διατμηματικών Σπουδών του ΕΜΠ, Σχεδιασμός του Χώρου: Πολεοδομία και Χωροταξία. Θέματα διερεύνησης κατά τη διάρκεια των σπουδών της ήταν θέματα ιστορίας και θεωρίας της αρχιτεκτονικής, θέματα βιοκλιματικού σχεδιασμού και θέματα οικιστικής ανάπτυξης κυρίως στην Αττική.

Σήμερα δραστηριοποιείται ως Αρχιτέκτων Μηχανικός και Εκπαιδευτικός. Ασχολείται ενεργά με αρχιτεκτονικές μελέτες και κατασκευές, αρχιτεκτονικές συνθέσεις, διακόσμηση εσωτερικών χώρων αλλά και ενεργειακές μελέτες. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί την ολοκλήρωση κατοικίας στον τόπο καταγωγής της στη Φωκίδα.

Το 2012 μαζί με την ομάδα της, πέτυχε διάκριση στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «Rethinking Shanghai 2012» / 10+ competition, με την πρότασή τους Fluvial Routes. Η πρόταση αφορούσε το σχεδιασµό µιας περιβαλλοντικά ευαίσθητης πόλης, µε χρήση του ποταµού Suzhou ως ραχοκοκαλιά.

Από το 2015 συνεργάζεται με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΤΟ, διδάσκοντας στον κλάδο Interior Architecture.