Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Ακαδημαϊκή καινοτομία & εφόδια
Η ύλη που διδάσκεται στο πρόγραμμα είναι μοναδική και δεν διδάσκεται σε κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Από τις εξειδικευμένες μεθοδολογίες documentary και video production έως και τις στρατηγικές χρηματοδότησης και προώθησης του έργου του δημιουργού. Μέσα από το πρόγραμμα πραγματοποιείται παρουσίαση ακαδημαϊκών εφοδίων για την επαγγελματική κατάρτιση ευρύτητα γνωστικών πεδίων και επαγγελματικών επιλογών. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις, γνωριμία με καλλιτέχνες και παράγοντες της αγοράς, επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία, γκαλερί, agencies, studios, δυνατότητα portfolio reviews κλπ. Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και τα ψηφιακά μέσα ως εργαλεία για την πρακτική τους.

Ακαδημαϊκή ομάδα
Ακαδημαϊκό & Επαγγελματικό Προφίλ καθηγητών (ΜΑ, PHD, Εμπειρία Εξωτερικού, Επαγγελματική Εξειδίκευση)

Επαγγελματικές προοπτικές
Το Careers Office σε συνεργασία με το AKTO Alumni, κάνει παρουσίαση του επαγγελματικού προφίλ Αποφοίτων του προγράμματος. Γίνονται επίσης open calls, σύνδεση με εταιρείες και οργανισμούς και δυνατότητα σύνδεσης και επικοινωνίας με τους αποφοίτους. Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα για ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξη και εξειδίκευση, καθώς και δυνατότητα συνέχισης Σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε Μεταπτυχιακό επίπεδο.

Διακρίσεις αποφοίτων / Success Stories
Οι απόφοιτοι μας έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόσφατες διακρίσεις περιλαμβάνουν την ομαδική έκθεση “Opus One’22” που παρουσιάστηκε στο De Krook@Ghent στο Βέλγιο.

Ανανέωση Κλάδου με σύγχρονο εξοπλισμό
Εμπλουτισμός με νέα Software Photoshop, Lightroom, Indesign, Adobe Premiere Pro, Capture One κλπ. Παγκόσμιο Usability Test της Capture One σε συνεργασία με τους σπουδαστές του Κλάδου Φωτογραφίας τον Φεβρουάριο του 2023.

Professional projects
Παραγωγή ταινιών animation με την συνεργασία τριών κλάδων (Fashion Design, Interior Architecture, Animation) και τη συμμετοχή των σπουδαστών του κλάδου Φωτογραφίας.

Pro workshops
Εξειδικευμένα Masterclasses και Workshops με experts και παράγοντες της Αγοράς. Μεθοδολογίες θεωρητικής και καλλιτεχνικής έρευνας που υποστηρίζουν την επαγγελματική και ακαδημαϊκή εξέλιξη των αποφοίτων.

Συνέργειες – Συνεργασίες
Π.χ. Athens Photo World Festival, Med Photo Festival, Canon, Nikon, κλπ. (Διαχρονική Παρουσίαση Συνεργασιών). Οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ έχουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές από Labs και φωτογραφικές εταιρείες.

Με την εισαγωγή σου στο πρόγραμμα θα αναπτύξεις την κριτική σου ικανότητα σε σχέση με τη Φωτογραφία και θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις και την ικανότητα να διαχειρισθείς μία πληθώρα μέσων και τεχνικών, παραδοσιακών και σύγχρονων, μέσα από τον συνδυασμό της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της ενεργούς ενασχόλησης με τις φωτογραφικές εφαρμογές, σε ποικίλους επαγγελματικούς χώρους.

Στην ύλη περιλαμβάνεται τόσο η Αναλογική όσο και η Ψηφιακή Φωτογραφία από την αρχή του προγράμματος, ώστε να αποκομίσεις τις απαραίτητες γνώσεις και την απαραίτητη πρακτική εξάσκηση. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα θα αναπτύξεις την αντίληψή σου γύρω από τις δυνατότητες του Κλάδου ως μέσου καλλιτεχνικής έκφρασης και επικοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της οπτικής τέχνης και της επαγγελματικής πρακτικής. Θα μπορείς με ευχέρεια να παρατηρείς, να εντοπίζεις και να επιλύεις προβλήματα, να αναπτύσσεις την κριτική σου αντίληψη, να αποκτήσεις αναλυτικές δεξιότητες και να μπορείς να παράγεις εναλλακτικές λύσεις. Θα έρθεις σε επαφή με τις κατάλληλες θεωρίες μέσα σε ένα διεθνές, ιστορικό, σύγχρονο πολιτισμικό πλαίσιο. Θα αποκτήσεις τις θεωρητικές και ιστορικές γνώσεις, την εννοιολογική αντίληψη και τη δυνατότητα, αφενός να εστιάζεις στη δουλειά σου και αφετέρου, να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου. Συνδυάζοντας το εννοιολογικό, θεωρητικό με το πρακτικό μέρος, το πρόγραμμα ενδυναμώνει την εμπειρία σου, την απόκτηση γνώσεων μέσα από την αναζήτηση, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τις δεξιότητες σου στην προφορική και γραπτή επικοινωνία, καθώς και την ικανότητά σου να παρουσιάζεις πρωτότυπες λύσεις βασισμένες σε διεθνείς πρακτικές. Μια σειρά από μεταβιβάσιμες δεξιότητες ενσωματώνονται στο πρόγραμμα για να σε υποστηρίξουν στην κατάκτηση μιας επιτυχούς καριέρας, όπως και στη συνεχή εξέλιξή σου ως καλλιτέχνης και επαγγελματίας.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών, καθώς και το Programme Specification And Curriculum Map For Photography.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Στο 1ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες σε εισάγουν θεωρητικά και σχεδιαστικά στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

Α’ εξάμηνο – ενότητες
PH111 History & Theory I
PH121 Applied Photography I
PH131 Photographic Principles & Techniques I

Β’ εξάμηνο – ενότητες
PH112 History & Theory II
PH122 Applied Photography II
PH122 Photographic Principles & Techniques II

2ο έτος

Στο 2ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες έχουν σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου από το 1ο έτος, καθώς και να εμβαθύνουν σε πιο εξειδικευμένα γνωστικά πεδία.

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
PH213 History & Theory III
PH223 Commercial Photography I
PH233 Advanced Photographic Techniques I

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
PH214 Contemporary Photographic Practice
PH224 Commercial Photography II
PH234 Advanced Photographic Techniques II

3ο έτος

Στο 3ο έτος θα παρακολουθήσεις 4 ενότητες. Θα έχεις την ευκαιρία να εκπονήσεις την Ερευνητική σου Εργασία σε ένα θέμα της αρεσκείας σου, καθώς και να δημιουργήσεις το δικό σου σχεδιαστικό έργο στο ίδιο θέμα. Επίσης, θα έχεις πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής πρακτικής (Real Work Projects) σε συνεργασία με μεγάλα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
PH315 Photography Research Project
PH325 Creative Professional Approaches I

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
PH326 Creative Professional Approaches II
PH316 Main Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Είναι μεγάλη η χαρά μου να διευθύνω το τμήμα της Φωτογραφίας σε μία τόσο μεταιχμιακή εποχή για τον κλάδο μας, στη Σχολή που πρώτη έφερε στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα σπουδών σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Νιώθω πραγματικά ενθουσιασμένος και ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας γνώσεις, στρατηγικές και θεμελιώδη εργαλεία επικοινωνίας έτσι ώστε να επιτύχουμε τους στόχους και τα οράματα μας. Το μέσο της φωτογραφίας, ως αντικείμενο και φιλοσοφία είναι πλέον -περισσότερο από ποτέ- καθιερωμένο στους χώρους τέχνης και στις εικαστικές σπουδές. Η αλληλένδετη σχέση της φωτογραφίας με τις εξελίξεις της τεχνολογίας την καθιστά μια τέχνη που προχωρά παρά το αβέβαιο που χαρακτηρίζει την εποχή μας και πιθανά πλήττει άμεσα άλλες μορφές έκφρασης. Η φωτογραφία συνεχίζει να ανθίζει και να αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό λόγω της αυτονομίας της αλλά και του προοδευτικού χαρακτήρα της.

Στο προπτυχιακό αυτό πρόγραμμα οι συνθήκες των τελευταίων ετών κατάφεραν να δημιουργήσουν το κλίμα και τις προϋποθέσεις για έναν τομέα ακόμα πιο προηγμένο και ανανεωμένο στον οποίο όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε και να δουλεύουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ανάγκες του μέσου, τις νέες πραγματικότητες της έκφρασης και τoυς νέους “προηγμένους” ή μη ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας. Προσεγγίζουμε, μελετούμε και ερευνούμε όλες τις γλώσσες επικοινωνίας που η εποχή μας προσφέρει με βασικό στόχο, όχι μόνο την υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία των σπουδαστών αλλά και την δημιουργική ικανοποίηση και οικειότητα με το μέσο της φωτογραφίας, που όλοι εμείς στον ΑΚΤΟ προσφέρουμε. Εντός λοιπόν ενός επαγγελματικού και συνάμα φιλικού κλίματος, προωθούμε τη φιλοσοφία μας η οποία δεν είναι άλλη από τη διαμόρφωση μιας κοινότητας δημιουργών με όλα τα εφόδια να εργαστούν και να προοδεύσουν σε κάθε πιθανό μέλλον.

Επιπλέον, υποστηρίζοντας την διακλαδικότητα της Σχολής αλλά και την διεπιστημονική φύση της φωτογραφίας, προωθούμε τις συνεργασίες με άλλους τομείς (βλ. γραφιστική, μόδα, εικαστικά), με πολιτιστικούς οργανισμούς, επιτυχημένους απόφοιτους του τμήματος, ανεξάρτητους επαγγελματίες του χώρου και καλλιτέχνες μέσα από σεμινάρια, επισκέψεις και διαλέξεις. Στον κύκλο σπουδών που τώρα έχετε μπροστά σας θα εφοδιαστείτε πλήρως ώστε να παρουσιάζετε τη δουλειά σας, να δημιουργείτε τις δικές σας αυτοεκδόσεις και βίντεο, να σχεδιάζετε και να υλοποιείτε ιστοσελίδες αποκτώντας δυναμική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Με τη μεθοδική διδασκαλία των πιο σύγχρονων τεχνικών, την συνεχή αξιολόγηση και την εκπαίδευση που βασίζεται στην προσωπική τους έρευνα και κόπο, στοχεύουμε, όλοι οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να μπορούν να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους ενεργά. Η στενή και εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και φοιτητών συνεισφέρει στην εξέλιξη, βελτίωση και προοδευτική αναβάθμιση του τμήματος όπως το απαιτούν και οι ίδιες οι προϋποθέσεις της αγοράς. Κλείνω, συμβουλεύοντας τους σπουδαστές μας πως το πιο σημαντικό εφόδιο είναι η φαντασία, η πίστη, ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση.

Και όπως συνηθίζω να λέω, είναι σημαντικό ο ενθουσιασμός να γίνεται αντιληπτός και ζωτικός. Σας εύχομαι καλή αρχή και εμείς από τη μεριά μας θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε.

Λάμπρος Παπανικολάτος
Programme Leader BA (Hons) in Photography

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες φωτογράφοι, video artists και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Photography Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Δίδακτρα & Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού ή IB Diploma, A levels, GCSE. Πολίτες χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Συμφωνίας Schengen πρέπει να λάβουν φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής πριν εγγραφούν. Για υποψήφιους όπου τα ελληνικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα οι απαιτήσεις γλωσσομάθειας είναι επιπέδου Β2.​

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Η Φωτογραφία ήταν ανέκαθεν μια γλώσσα επικοινωνίας συνυφασμένη με τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Όσο η τεχνολογία τρέχει και οι συνθήκες μας προϊδεάζουν για ένα μέλλον κατά πολύ πιο προηγμένο (3D Imaging, CGI, AI, 360 Degree & Drone Photography, 5G δίκτυα κλπ.), εμείς στον ΑΚΤΟ εμπνεόμαστε και προσπαθούμε να επεξεργαστούμε όλες αυτές τις νέες «αλήθειες» της εποχής μας δημιουργικά. Δεδομένου πως η φωτογραφία θα βρίσκεται σε ένα μεταιχμιακό στάδιο με μια τάση συνεχόμενου επαναπροσδιορισμού, ακολουθούμε τις νέες τάσεις που αναδύονται, στοχεύοντας οι νέοι σπουδαστές να αποκτήσουν υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία, ώστε να μπορούν να δημιουργούν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, αλλάζοντας με τη σειρά τους δεδομένους κανόνες. Θα μπορούν με ευελιξία να προσαρμοστούν επαγγελματικά σε αυτό το νέο πολυμεσικό περιβάλλον, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον της φωτογραφίας και της οπτικής επικοινωνίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα του Κλάδου Φωτογραφίας είναι επικεντρωμένο στη προώθηση της επιχειρηματικότητας, καλύπτοντας πολλούς σύγχρονους τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της αγοράς και των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών. Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του τμήματος θα μπορούν να παρουσιάζουν την δουλειά τους σε μορφή portfolio, να δημιουργούν τις δικές τους αυτοεκδόσεις, να σχεδιάζουν τις δικές τους ιστοσελίδες σε συνδυασμό με δυναμική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Θα έχουν την ικανότητα να υποστηρίζουν συνολικά μια ευρύτερη στρατηγική επικοινωνίας με στόχο να προσεγγίσουν το δικό τους κοινό και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά το έργο τους. Επιπλέον, θα έχουν αποκτήσει όλα εκείνα εφόδια που απαιτούνται για να διαπραγματευτούν και να καθορίσουν το πλαίσιο συνεργασίας με μελλοντικούς τους συνεργάτες.

Με το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών να προωθεί τη διαφορετικότητα και τις ηθικές πρακτικές εργασίας υποστηρίζοντας επαγγελματίες με όραμα, ευελιξία και αυτοπεποίθηση, οι κάτοχοι προπτυχιακού τίτλου BA (Hons) Degree in Photography θα μπορούν να ακολουθήσουν ένα ευρύτερο φάσμα ειδικοτήτων, καλύπτοντας διαφορετικούς τομείς επαγγελματικής δραστηριότητα, όπως:

 • Διαφημιστική φωτογραφία (studio manager, βοηθός φωτογράφου)
 • Φωτογραφία Μόδας & Editorial (Έντυπα ενημέρωσης & κοινωνικά δίκτυα)
 • Εμπορική & Εταιρική Φωτογραφία (Commercial & Corporate Photography)
 • Φωτογραφία Πορτραίτου
 • Ειδικός Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας (Post-production expert, retoucher)
 • Φωτορεπορτάζ / Documentary Photography (πολεμικό, πολιτικό, κοινωνικό, αθλητικό, κ.α.).
 • Συνεργάτης Φωτογραφικών Πρακτορείων
 • Φωτογραφία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (Theatre and Dance photography)
 • Αρχιτεκτονική φωτογραφία (Φωτογραφία Εσωτερικών Χώρων, Real Estate)
 • Aerial photography
 • Food photography
 • Social Media & e-shop Photography
 • Φωτογραφία Κοινωνικών Εκδηλώσεων (Wedding, Concert & Event Photography)
 • Filmmaker & Videographer
 • Ειδικός Επεξεργασίας Βίντεο (Video Editor)
 • Film & TV Stills Photography
 • Διεύθυνση Φωτογραφίας (Director Photography)
 • Επιστημονική φωτογραφία (Forensic, Medical, Scientific Photography)
 • Αρχαιολογική Φωτογραφία
 • Ταξιδιωτική φωτογραφία (Travel photography)
 • Photo Editor (Περιοδικά, Τύπος, Online portals)
 • Εκδόσεις φωτογραφικών βιβλίων
 • Ειδικός Ψηφιακής Τεκμηρίωσης Αρχείων / Μουσειακών Συλλογών
 • Επιμελητής εκθέσεων & Εκδόσεων
 • Stock Photography
 • Δημιουργική & Εικαστική φωτογραφία (Fine Art Photography)
 • Διδασκαλία Φωτογραφίας / Ακαδημαϊκή καριέρα

Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience

HASHTAG Project Backstage