Πότε;

Η ημέρα της αποφοίτησης πραγματοποιείται αφού έχει διεξαχθεί και η Εξεταστική Περίοδος Ιουνίου και έχουνε επικυρωθεί όλες οι βαθμολογίες από το Middlesex University London, στο τέλος του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους. Το Σεπτέμβριο, και λίγο πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιείται η Τελετή Αποφοίτησης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στα Κολεγιακά προγράμματα σπουδών με την επικύρωση του Middlesex University London.

Ο Χαρακτήρας της εκδήλωσης

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι επίσημος και ακολουθεί έναν ακαδημαϊκό χαρακτήρα σύμφωνα με τα Βρετανικά πρότυπα, όπου το ακαδημαϊκό δυναμικό φοράει τις Τηβέννους του, και οι Διευθυντές όλων των κλάδων βρίσκονται επί σκηνής. Οι απόφοιτοι επίσης φοράνε τήββενο και αξεσουάρ με τα διακριτικά του Middlesex University London.

Πρόσκληση – Δήλωση συμμετοχής

Οι επιτυχόντες τελειόφοιτοι του τρέχοντος Ακαδημαϊκού Έτους, σύμφωνα με τις βαθμολογίες που επικυρώνονται κάθε Ιούλιο από το Middlesex University London, λαμβάνουν πρόσκληση συμμετοχής στην Τελετή Αποφοίτησης. Η συμμετοχή δεν θεωρείται αυτονόητη για όλους τους σπουδαστές, γι’ αυτό το λόγο η Δήλωση Συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Πρόβα

Πρόκειται για μία εκδήλωση “μεγάλη” σε περιεχόμενο και σε διάρκεια. Προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο χρόνος, κρατώντας το ενδιαφέρον των καλεσμένων χωρίς να τους κουράσουμε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της τελετής, πραγματοποιείται η Γενική Πρόβα. Οι συμμετέχοντες τελειόφοιτοι καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν την διαδικασία, στην οποία εξηγείται αναλυτικά η ροή και τα επιμέρους στάδια της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Τελετή Αποφοίτησης γίνεται προσφώνηση μόνο των παρόντων (αλφαβητικά), οπότε στη διαδικασία της Πρόβας επιλύεται το ζήτημα των θέσεων των τελειόφοιτων, η σειρά αναγγελίας και η διαδρομή προς (και από) τη σκηνή, όσων καλούνται σε αυτήν.

Τελετή

Στην αίθουσα εισέρχονται πρώτα οι προσκεκλημένοι, οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης. Η Τελετή ξεκινά με την είσοδο των τελειόφοιτων και ακολουθούν οι Ακαδημαϊκοί οι οποίοι ανεβαίνουν στη σκηνή. Την Τελετή τιμά με την παρουσία του ο ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Middlesex University London, ο οποίος απονέμει τους τίτλους σπουδών Bachelor & Master. Αντίστοιχα, η απονομή των τίτλων σπουδών του ΑΚΤΟ, πραγματοποιείται από την Διευθύνουσα Σύμβουλο και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του ΑΚΤΟ, Dr. Στέλλα Κυρίμη.

Την Τελετή παρουσιάζει εκπρόσωπος του Foreign Liaison Office. Καλωσορίζει την εκδήλωση και περιγράφει αναλυτικά τη ροή της, προσκαλώντας στο βήμα τους Διευθυντές των προπτυχιακών & μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και τους τελειόφοιτους, στη σκηνή. Η Τελετή περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς από τους Διευθυντές των προγραμμάτων σπουδών, ομιλίες Αριστούχων και, φυσικά, την απονομή των Τίτλων Σπουδών, αλλά και των Επαίνων Άριστης Επίδοσης. Την εκδήλωση χαιρετίζουν, επίσης, με ομιλίες τους ο εκπρόσωπος του M.U. και η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του ΑΚΤΟ.

Θα σας ζητηθεί να ανεβείτε στη σκηνή όταν ακούσετε το όνομά σας. Εκεί, με χειραψία οι ακαδημαϊκοί θα σας απονείμουν τους τίτλους σπουδών, θα υπάρξει στιγμιότυπο για την αναμνηστική φωτογραφία, ενώ θα σας χειροκροτούν οι φίλοι σας, οι συγγενείς σας, οι καθηγητές και συμφοιτητές σας. Μετά την παραλαβή των Τίτλων Σπουδών, θα πρέπει να επιστρέψετε στη θέση σας μέχρι και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Το πάρτι

Μετά τη λήξη της Τελετής, ακολουθεί δεξίωση. Η, καθιερωμένη πλέον, ομαδική φωτογραφία των Αποφοίτων σηματοδοτεί την έναρξη του πάρτι. Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης οι συγγενείς, οι φίλοι σας, το ακαδημαϊκό & διοικητικό προσωπικό της Σχολής θα σας ευχηθούν Καλή Σταδιοδρομία και Καλή Επιτυχία στην επίτευξη των ακαδημαϊκών & επαγγελματικών σας στόχων!