Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Projects/διαγωνισμοί
Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε Projects/διαγωνισμούς που γίνονται κατά καιρούς σε συνεργασία με εταιρίες και με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

Professional workshops
Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε σεμινάρια, επισκέψεις και παρουσιάσεις από επαγγελματίες της μόδας (π.χ. Μ. Πάντος, Stylist, Ορσαλία Παρθένη – brand Παρθένη κ.α.). Επίσης, ο συνδυασμός του ΒΑ από αγγλικό πανεπιστήμιο μαζί με τη διπλωματική και το portfolio που δημιουργούν, καθιστά τους απόφοιτους υποψήφιους για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Έχουμε επιτυχή παραδείγματα φοίτησης μεταπτυχιακών στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στο κλάδο της μόδας, όπως το Polimoda, Kingston University, Fashion Institute of Technology, London College of Fashion.

Επαγγελματική αποκατάσταση
Απόφοιτοι μας εργάζονται στην Iris van Herpen, Ιταλική Vogue, Ελληνική Vogue, Λυρική Σκηνή, κάθως και έχουν δικά τους fashion brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ισπανία, Νέα Υόρκη, κ.α.). Πολλοί απόφοιτοι μας εργάζονται σε εταιρείες Ready to wear, άλλοι δίπλα σε Έλληνες σχεδιαστές (ατελιέ Λουκία) και επίσης πολλοί έχουν δημιουργήσει δικά τους ατελιέ ή brands. Με τα εφόδια που αποκτούν, τους δίνεται η δυνατότητα συνέχειας των σπουδών και καριέρας στο εξωτερικό. Το Career Office, καθώς και οι ίδιοι οι καθηγητές, προτείνουν απόφοιτους σε ατελιέ, brands, TV, περιοδικά, κ.α., αξιοποιώντας τις γνωριμίες τους.

Διακλαδικά Projects
Κάθε χρόνο η συνεργασία των σπουδαστών του Fashion Design και σπουδαστών Φωτογραφίας. Οι σπουδαστές επίσης συμμετέχουν σε διακλαδικά projects, όπως το project με τίτλο “Μεταμόρφωση”, δημιουργία ομάδων εργασίας σπουδαστών Fashion Design, Animation και Φωτογραφίας, με στόχο την συνεργασία για την υλοποίηση ταινιών.

Ακαδημαϊκή καινοτομία
Δεν υπάρχει στην Ελλάδα, σχολή Πανεπιστημιακού επιπέδου (ΒΑ και MASTER,) εκτός του ΑΚΤΟ. Το ακαδημαϊκό έργο είναι υψηλής ποιότητας. Σε άλλες σχολές δεν διδάσκεται Styling ή Moulage και δεν υπάρχει κάποιο σεμινάριο δημιουργίας portfolio. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την ελεύθερη έκφραση, την έρευνα, την καινοτομία, την αναζήτηση του προσωπικού στυλ, την σύνδεση του σχεδιασμού μόδας με την Τέχνη, τα σύγχρονα ζητήματα π.χ. Γυναικεία Ενδυνάμωση, Sustainability κ.α.

Με την εισαγωγή σου στο πρόγραμμα αποκτάς μια σφαιρική προσέγγιση στο χώρο της Μόδας και εξετάζεις τη σύνδεσή της με άλλους χώρους του design, όπως η αρχιτεκτονική, η γλυπτική και οι εικαστικές τέχνες. Σε επίπεδο σχεδιασμού θα πειραματιστείς με διάφορες τεχνικές και μεθόδους σχεδίασης (με μηχανικά μέσα αλλά και με τη χρήση Η/Υ), μελετώντας στις φιγούρες σου τη γυναικεία σιλουέτα, τις πόζες, τις αναλογίες, τους διαφορετικούς σωματότυπους, την ανατομία και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος καθώς επίσης, και την απεικόνιση των ρούχων πάνω σε αυτό (χρώματα, υφές, πτυχώσεις κ.λπ.).

Παράλληλα, θα γνωρίσεις όλη τη διαδικασία παραγωγής του ενδύματος, μέσα από σειρά μαθημάτων τεχνικών εφαρμογών που πλαισιώνουν το πρόγραμμα (τελικό σχέδιο, πατρόν, κοπή και ραφή). Η υφασματολογία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που μελετάται διεξοδικά και σε εξοικειώνει με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των υφασμάτων. Επίσης, μέσα από θεωρητικά μαθήματα, παρουσιάσεις, διαλέξεις αλλά και μέσα από την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στην έρευνα, θα μάθεις πώς διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες η ένδυση και το στυλ -από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα- και θα αναπτύξεις το αισθητικό σου κριτήριο. Θα κατανοήσεις τέλος, τη σημασία και το ρόλο του Stylist στον μηχανισμό της παγκόσμιας αγοράς της Μόδας (διεθνείς τάσεις, αναφορές, επιρροές) αλλά και γενικότερα τη σημασία της εξωτερικής εικόνας στην επικοινωνία.

Αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο, θα εισαχθείς στο πεδίο της επικοινωνίας, του marketing και της αυτοπροβολής σου. Θα ανακαλύψεις το ρόλο του σύγχρονου σχεδιαστή και την σχέση του με την αγορά στην οποία απευθύνεται, μελετώντας ιστορικές και σύγχρονες εκδόσεις μόδας και διαφημιστικές καμπάνιες των μεγαλύτερων οίκων. Μέσα από εξειδικευμένα projects, θα ανακαλύψεις πώς διαμορφώνει ένας σχεδιαστής το προσωπικό του στυλ, πώς “χτίζει” την εικόνα του και πώς προωθεί τη δουλειά του. Θα μάθεις επίσης πώς στήνονται οι επιχειρήσεις στο χώρο της μόδας και πώς οργανώνεται μια μονάδα παραγωγής ρούχων. Παράλληλα, στοιχεία από την παγκόσμια ιστορία της Μόδας γίνονται επιρροές και σημεία αναφοράς σε εργασίες σου ενώ, συγχρόνως, θα διαμορφώσεις μία σφαιρικότερη αντίληψη για το ρόλο της κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης στην εξέλιξη της Μόδας, ώστε να γίνεις ολοκληρωμένος Fashion Designer.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Fashion Design.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Στο 1ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες σε εισάγουν θεωρητικά και σχεδιαστικά στον μαγικό κόσμο της μόδας.

 

Α’ εξάμηνο – ενότητες
FAD111 Fashion History & Theory
FAD121 Fashion Techniques I
FAD131 Drawing & Design

Β’ εξάμηνο – ενότητες
FAD112 History, Culture & Creativity Development
FAD122 Fashion Techniques II
FAD132 Fashion Design – Means & Methods

2ο έτος

Στο 2ο έτος θα παρακολουθήσεις 6 ενότητες (από 3 ενότητες σε κάθε εξάμηνο), οι οποίες έχουν σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου από το 1ο έτος, καθώς και να εμβαθύνουν σε πιο εξειδικευμένα γνωστικά πεδία.

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
FAD213 Fashion Styling & Creative Practice
FAD223 Fashion Techniques & the Fashion Industry
FAD233 Fashion Design in Context

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
FAD214 Styling & Contemporary Design
FAD224 Communication in Fashion Design
FAD234 Designing & Presenting a Collection

3ο έτος

Στο 3ο έτος θα παρακολουθήσεις 3 ενότητες. Θα έχεις, επίσης, την ευκαιρία να εκπονήσεις την Ερευνητική σου Εργασία σε ένα θέμα της αρεσκείας σου, καθώς και να δημιουργήσεις το δικό σου σχεδιαστικό έργο στο ίδιο θέμα. Επίσης, θα έχεις πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής πρακτικής (Real Work Projects) σε συνεργασία με μεγάλα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
FAD325 Fashion Design Research Project
FAD315 Professional Practice & Promotion

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
FAD316 Main Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας πριν αποφασίσετε να σπουδάσετε σχεδιαστής-σχεδιάστρια μόδας είναι το γιατί.

Τι είναι αυτό που σας ώθησε σε αυτή την επιλογή;

Είναι η λάμψη που η μόδα ακτινοβολεί στα περιοδικά μόδας;
Είναι τo γκλάμουρ που αποπνέουν οι επιδείξεις της;
Είναι γιατί απλά σας αρέσουν τα ρούχα;
Είναι η μαγεία του να παίρνει κανείς ένα ύφασμα και να το μετατρέπει σε ένα ένδυμα που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους;

Όποια και αν είναι η απάντηση σας, σκεφτείτε το καλά πριν επιλέξετε αυτό το επάγγελμα. Δεν αρκεί να σας αρέσει η μόδα, πρέπει να την λατρεύετε στην κυριολεξία, να είστε έτοιμοι να ζείτε μαζί της όλη μέρα κάθε μέρα.

Η μόδα θα σας μαγέψει, θα σας συναρπάσει, θα σας κάνει να ονειρευτείτε μαζί της. Θα σας κάνει όμως και να κλάψετε, θα σας κάνει να θυμώσετε, να πεισμώσετε, να την απαρνηθείτε ακόμη και να την μισήσετε. Όχι όμως για πολύ… γιατί η μόδα είναι έρωτας.

Όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες έτσι και αυτή τρέφεται με το πάθος και την αφοσίωση σας. Είναι απαιτητική, σκληρή, αλλά από την άλλη άκρως σαγηνευτική και πολυδιάστατη. Βρίσκεται σε μια συνεχή επανάσταση, μια ανήσυχη αναζήτηση για το καινούργιο.

Αλλάζει συνέχεια, βαριέται εύκολα, τρέχει ασταμάτητα και εμείς καλούμαστε να τρέχουμε μαζί της σε έναν Μαραθώνα χρωμάτων, τάσεων, εμπορικότητας, δημιουργικότητας και αισθητικής.
Ένα είναι σίγουρο. Μαζί της δεν θα πλήξετε ποτέ!
Δώστε της όλο σας το είναι και ο δρόμος προς την επιτυχία είναι σίγουρος.

Αν είστε έτοιμοι, καλωσορίσατε στο μαγικό της κόσμο.

Εμείς, η ομάδα του ΑΚΤΟ είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να την γνωρίσετε, να την κατανοήσετε και τέλος να την κατακτήσετε.

Να θυμάστε ότι τα ρούχα είναι εδώ για να μας προστατεύουν, να μας κρατούν ζεστούς ή δροσερούς, αλλά η μόδα είναι εδώ για να μας κάνει απλά να νιώθουμε υπέροχα!

Βουτσίνου Πηνελόπη
Διευθύντρια Κλάδου Fashion Design

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, στυλίστες και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Fashion Design Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Δίδακτρα & Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού ή IB Diploma, A levels, GCSE. Πολίτες χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Συμφωνίας Schengen πρέπει να λάβουν φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής πριν εγγραφούν. Για υποψήφιους όπου τα ελληνικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα οι απαιτήσεις γλωσσομάθειας είναι επιπέδου Β2.​

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Το Fashion Design εμπεριέχει την διαρκή ανανέωση, εξέλιξη και υιοθέτηση νέων ιδεών και κατακτήσεων. Ο χώρος της Μόδας περιλαμβάνει στις δραστηριότητες του όλα τα νέα δεδομένα, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και εκείνα που αφορούν στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων επικοινωνίας. Η μόδα συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον υφαίνοντας ανάμεσα τους πολύχρωμους ιστούς, με έμπνευση, δημιουργικότητα, φαντασία και γνώση. Νέοι δρόμοι ανοίγονται συνεχώς για τον ερευνητή, τον δημιουργό μόδας και τον επαγγελματία που αναλαμβάνει να σαγηνεύσει το κοινό συνδυάζοντας με ελκυστικό τρόπο ενδύματα, αξεσουάρ και αντικείμενα σε ένα Fashion Editorial.

To Fashion Design Design εξελίσσεται διαρκώς και προσαρμόζεται στους καιρούς που αλλάζουν. Οι νέες τεχνολογίες, τα νέα κοινωνικά αρχέτυπα και τα Fashion Trends που αναδύονται διαρκώς σε Textiles, Key Shapes, Επιρροές, καθώς και η ανάγκη για πιο βιώσιμες λύσεις και προτάσεις στη Μόδα, συνθέτουν μια νέα δυναμική αφήγησης και σχεδιασμού. Με αναφορές στο παλιό και το νέο, με έμπνευση από την παράδοση και την τεχνολογία δημιουργούνται ατελείωτες δυνατότητες στον παραδοσιακό χώρο της μόδας, αλλά και στο metaverse που μπήκε στη ζωή μας, διευρύνοντας το φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας των σχεδιαστών μόδας όσο ποτέ άλλοτε!

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών Fashion Design, έχουν στην διάθεση τους πολλές και διαφορετικές επιλογές ανάλογα με την κλίση και το προσωπικό τους ενδιαφέρον, όπως:

 • Σχεδιαστές μόδας (Fashion Designers) σε brands Ready to Wear
 • Πατρονίστ σε brands Ready to Wear (Σχεδιασμός σε χαρτί & Πατρόν μέσω Η/Υ)
 • Υπεύθυνοι Παραγωγής
 • Ερευνητές και Σύμβουλοι Τάσεων, Υλικών, Χρωμάτων
 • Σχεδιαστές μόδας και moulage προδειγμάτων σε ατελιέ Υψηλής Ραπτικής
 • Οργάνωση επιδείξεων μόδας
 • Ενδυματολόγοι στο θέατρο, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές
 • Αγοραστές/Buyers σε εταιρίες ενδυμάτων
 • Προσωπικό Brand (Personal Brand)
 • Stylists σε Runway Shows
 • Editorial Styling – Fashion Editor (σε Περιοδικά)
 • Stylists σε φωτογραφήσεις outfits
 • Commercials Catalogues & Lookbooks
 • Μουσικά videos
 • Τηλεοπτικά Shows
 • Social Media και Set Styling
 • E-commerce sites, Digital Fashion Shows
 • Celebrity Stylists
 • Prop Stylists
 • Stylists σε διαφημιστικές εταιρίες- Διαφημιστικά σποτ
 • Personal Stylists- Personal Shoppers
 • Stylist Assistants

Είναι πραγματικά αμέτρητες οι επιλογές που έχει ένας σύγχρονος Σχεδιαστής Μόδας, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό επιλέγει να δημιουργήσει το δικό του brand για παραδοσιακή ή e-commerce δραστηριοποίηση. Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience

Fashion Show 2022

https://youtu.be/9IvQZhz8mME