Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Projects/διαγωνισμοί
Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε Projects/διαγωνισμούς που γίνονται κατά καιρούς σε συνεργασία με εταιρίες και με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

Professional workshops
Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε σεμινάρια, επισκέψεις και παρουσιάσεις από επαγγελματίες της μόδας (π.χ. Μ. Πάντος, Stylist, Ορσαλία Παρθένη – brand Παρθένη κ.α.). Επίσης, ο συνδυασμός του ΒΑ από αγγλικό πανεπιστήμιο μαζί με τη διπλωματική και το portfolio που δημιουργούν, καθιστά τους απόφοιτους υποψήφιους για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Έχουμε επιτυχή παραδείγματα φοίτησης μεταπτυχιακών στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στο κλάδο της μόδας, όπως το Polimoda, Kingston University, Fashion Institute of Technology, London College of Fashion.

Επαγγελματική αποκατάσταση
Απόφοιτοι μας εργάζονται στην Iris van Herpen, Ιταλική Vogue, Ελληνική Vogue, Λυρική Σκηνή, κάθως και έχουν δικά τους fashion brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ισπανία, Νέα Υόρκη, κ.α.). Πολλοί απόφοιτοι μας εργάζονται σε εταιρείες Ready to wear, άλλοι δίπλα σε Έλληνες σχεδιαστές (ατελιέ Λουκία) και επίσης πολλοί έχουν δημιουργήσει δικά τους ατελιέ ή brands. Με τα εφόδια που αποκτούν, τους δίνεται η δυνατότητα συνέχειας των σπουδών και καριέρας στο εξωτερικό. Το Career Office, καθώς και οι ίδιοι οι καθηγητές, προτείνουν απόφοιτους σε ατελιέ, brands, TV, περιοδικά, κ.α., αξιοποιώντας τις γνωριμίες τους.

Διακλαδικά Projects
Κάθε χρόνο η συνεργασία των σπουδαστών του Fashion Design και σπουδαστών Φωτογραφίας. Οι σπουδαστές επίσης συμμετέχουν σε διακλαδικά projects, όπως το project με τίτλο “Μεταμόρφωση”, δημιουργία ομάδων εργασίας σπουδαστών Fashion Design, Animation και Φωτογραφίας, με στόχο την συνεργασία για την υλοποίηση ταινιών.

Ακαδημαϊκή καινοτομία
Δεν υπάρχει στην Ελλάδα, σχολή Πανεπιστημιακού επιπέδου (ΒΑ και MASTER,) εκτός του ΑΚΤΟ. Το ακαδημαϊκό έργο είναι υψηλής ποιότητας. Σε άλλες σχολές δεν διδάσκεται Styling ή Moulage και δεν υπάρχει κάποιο σεμινάριο δημιουργίας portfolio. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την ελεύθερη έκφραση, την έρευνα, την καινοτομία, την αναζήτηση του προσωπικού στυλ, την σύνδεση του σχεδιασμού μόδας με την Τέχνη, τα σύγχρονα ζητήματα π.χ. Γυναικεία Ενδυνάμωση, Sustainability κ.α.

Με την εισαγωγή σου στο πρόγραμμα αποκτάς μια σφαιρική προσέγγιση στο χώρο της Μόδας και εξετάζεις τη σύνδεσή της με άλλους χώρους του design, όπως η αρχιτεκτονική, η γλυπτική και οι εικαστικές τέχνες. Σε επίπεδο σχεδιασμού θα πειραματιστείς με διάφορες τεχνικές και μεθόδους σχεδίασης (με μηχανικά μέσα αλλά και με τη χρήση Η/Υ), μελετώντας στις φιγούρες σου τη γυναικεία σιλουέτα, τις πόζες, τις αναλογίες, τους διαφορετικούς σωματότυπους, την ανατομία και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος καθώς επίσης, και την απεικόνιση των ρούχων πάνω σε αυτό (χρώματα, υφές, πτυχώσεις κ.λπ.).

Παράλληλα, θα γνωρίσεις όλη τη διαδικασία παραγωγής του ενδύματος, μέσα από σειρά μαθημάτων τεχνικών εφαρμογών που πλαισιώνουν το πρόγραμμα (τελικό σχέδιο, πατρόν, κοπή και ραφή). Η υφασματολογία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που μελετάται διεξοδικά και σε εξοικειώνει με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των υφασμάτων. Επίσης, μέσα από θεωρητικά μαθήματα, παρουσιάσεις, διαλέξεις αλλά και μέσα από την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στην έρευνα, θα μάθεις πώς διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες η ένδυση και το στυλ -από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα- και θα αναπτύξεις το αισθητικό σου κριτήριο. Θα κατανοήσεις τέλος, τη σημασία και το ρόλο του Stylist στον μηχανισμό της παγκόσμιας αγοράς της Μόδας (διεθνείς τάσεις, αναφορές, επιρροές) αλλά και γενικότερα τη σημασία της εξωτερικής εικόνας στην επικοινωνία.

Αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο, θα εισαχθείς στο πεδίο της επικοινωνίας, του marketing και της αυτοπροβολής σου. Θα ανακαλύψεις το ρόλο του σύγχρονου σχεδιαστή και την σχέση του με την αγορά στην οποία απευθύνεται, μελετώντας ιστορικές και σύγχρονες εκδόσεις μόδας και διαφημιστικές καμπάνιες των μεγαλύτερων οίκων. Μέσα από εξειδικευμένα projects, θα ανακαλύψεις πώς διαμορφώνει ένας σχεδιαστής το προσωπικό του στυλ, πώς “χτίζει” την εικόνα του και πώς προωθεί τη δουλειά του. Θα μάθεις επίσης πώς στήνονται οι επιχειρήσεις στο χώρο της μόδας και πώς οργανώνεται μια μονάδα παραγωγής ρούχων. Παράλληλα, στοιχεία από την παγκόσμια ιστορία της Μόδας γίνονται επιρροές και σημεία αναφοράς σε εργασίες σου ενώ, συγχρόνως, θα διαμορφώσεις μία σφαιρικότερη αντίληψη για το ρόλο της κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης στην εξέλιξη της Μόδας, ώστε να γίνεις ολοκληρωμένος Fashion Designer.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Fashion Design.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Α’ εξάμηνο – ενότητες
Fashion History & Theory
Fashion Techniques I
Drawing & Design

Β’ εξάμηνο – ενότητες
History, Culture & Creativity Development
Fashion Techniques II
Fashion Design – Means & Methods

2ο έτος

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
Fashion Styling & Creative Practice
Fashion Techniques & the Fashion Industry
Fashion Design in Context

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
Styling & Contemporary Design
Communication in Fashion Design
Designing & Presenting a Collection

3ο έτος

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
Fashion Design Research Project
Professional Practice & Promotion

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
Main Project

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Moda, Mode, Fashion, λέξεις δισύλλαβες, δυναμικές με το αρχικό γράμμα κεφαλαίο, έτσι όπως ταιριάζει σε εκείνη, που αιώνες τώρα παράγει αισθητική, κυριαρχεί στις σχέσεις μας, “ντύνει” τους κοινωνικούς μας ρόλους, μας κάνει να ονειρευόμαστε, μας διατάζει -do, don’t- κατασκευάζει κανόνες. Η ίδια δεν υπακούει σε κανένα κανόνα εκτός από εκείνο της διαρκούς αλλαγής. Η ατέλειωτη αναζήτηση του “καινούργιου” είναι αυτό που της δίνει λόγο ύπαρξης. Απατηλή η ίδια, ασκεί με πάθος την τέχνη της αποπλάνησης, η υπόσχεσή της είναι να μας μεταμορφώσει σε πλάσματα σαγηνευτικά.

Η Μόδα αγαπά την διαφορετικότητα, είναι περίεργη να μάθει, είναι πολίτης του κόσμου. Πατρίδα της είναι οι πόλεις του κόσμου, ταξιδεύει γνωρίζοντας διαφορετικές κουλτούρες για να αντλήσει έμπνευση απ’ αυτές. Είναι δημιουργός ονείρων, σε κάνει να φαντάζεσαι και να επιθυμείς, δηλώνει λάτρης των αντιθέσεων, του περίπλοκου. Ζει μέσα στον παραλογισμό του χρόνου, διαιρώντας τον σε “δύο σεζόν” και κάνει την εκκεντρικότητα και την υπερβολή σημαία της. Οι φίλοι της την υπερασπίζονται με ηρωισμό, οι εχθροί της την αποκαλούν “εφήμερη”, “επιπόλαια”, “ασήμαντη”, ένα “κενό”. Όμως μπορεί να φανταστεί κανείς εκατομμύρια ανθρώπους ντυμένους με τον ίδιο τρόπο, για μήνες, χρόνια? Τι πλήξη ”Ακόμα και οι θεοί είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στην ανία…” λέει ο Νίτσε. Η εμφάνιση μας, τα ρούχα που φοράμε είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο άλλος σε μας. Η Μόδα είναι πάνω απ’ όλα επικοινωνία και μάλιστα η πιο άμεση. Με τις στιλιστικές μας επιλογές δηλώνουμε τι θέλουμε ή τι δε θέλουμε να είμαστε, το φαίνεσθαι της ύπαρξής μας. Τα ρούχα αλλάζουν την αντίληψη που έχει για μας ο κόσμος. Από την άλλη όμως η Μόδα είναι μία τέχνη λαίμαργη. Απορροφά σαν κινούμενη άμμος ότι υπάρχει και αναπνέει, δεν ανήκει στις Καλές Τέχνες αλλά τις αγκαλιάζει ασφυκτικά, εμπνέεται απ’ αυτές, παίρνει την ζωγραφική και την κάνει φόρεμα, δανείζεται από την αρχιτεκτονική φόρμες και σχήματα, από την μουσική στυλ. Η Μόδα είναι παντού, η απολαυστική περιπέτεια της καθημερινότητας μας, υπέροχη και διασκεδαστική, ονειροπόλα και αναρχική, αδίστακτη και γοητευτική. Υπάρχει κάτι πιο διεγερτικό;

Ο Fashion Designer είναι αυτός που φαντάζεται και στη συνέχεια δημιουργεί ένα dress concept, δηλαδή ιδέες προορισμένες να αστικοποιηθούν μέσα από ρούχα, αξεσουάρ, υφάσματα, χρωματικούς συνδυασμούς, make-up, στυλ… Το να σπουδάσει κανείς Μόδα σήμερα, είναι μία πρόκληση που δέχεται κανείς με ενθουσιασμό και πάθος. Είναι ο τύπος fashion addict πού ξεχνιέται στο internet, πρώτη σειρά στα shows των designers. Φαντάζεται τον εαυτό του στο team του Galliano, ψάχνει wireless συνδέσεις, έχει για screen saver την Audrey Hepburn στό Πρόγευμα στο Tiffany’s. Ταξιδεύει παντού με last minute εισιτήρια και μοιάζει με αυτούς που έχουν χόμπι την παρατήρηση των πουλιών και αεροπλάνων, όμως αυτός παρατηρεί πώς ντύνεται ο κόσμος στο μετρό, μιλάει στο facebook για T-shirt και graffiti, του αρέσει το άγγιγμα των υφασμάτων, έχει άποψη για ό,τι νέο συμβαίνει στην πόλη, τα clubs και τους fashionable χώρους, αγαπάει το σινεμά και απωθημένο του είναι να συναντήσει τον Tim Burton. Θα ήθελε, σαν στυλίστας, να έχει ντύσει τον Οbama αλλά τον πρόλαβε άλλος και έκλαψε όταν έμαθε για τoν Αlexander McQueen. Στις παρέες εξηγεί τα trends της επόμενης σεζόν, όμως όταν είναι μόνος ξέρει πως όλα αυτά είναι μέσα του μπερδεμένα, πως δεν έχει πραγματικά τις γνώσεις να κάνει επάγγελμά του τη Μόδα και οι αντίστοιχες σπουδές είναι μόνος δρόμος να φτάσει το στόχο του και τότε ψάχνει κάποιον να τον προκαλέσει …Are you?

Αναστασία Αλεβίζου
Programme Leader BA (Hons) in Fashion Design

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, στυλίστες και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Fashion Design Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Δίδακτρα & Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου (ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού). Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ή σε αντίστοιχες εξετάσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση (π.χ. IB Diploma, A levels, GCSE) χρειάζεται να παρακολουθήσουν ένα σύντομο Foundation Course πριν την εισαγωγή τους στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής στον ΑΚΤΟ

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Το Fashion Design εμπεριέχει την διαρκή ανανέωση, εξέλιξη και υιοθέτηση νέων ιδεών και κατακτήσεων. Ο χώρος της Μόδας περιλαμβάνει στις δραστηριότητες του όλα τα νέα δεδομένα, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και εκείνα που αφορούν στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων επικοινωνίας. Η μόδα συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον υφαίνοντας ανάμεσα τους πολύχρωμους ιστούς, με έμπνευση, δημιουργικότητα, φαντασία και γνώση. Νέοι δρόμοι ανοίγονται συνεχώς για τον ερευνητή, τον δημιουργό μόδας και τον επαγγελματία που αναλαμβάνει να σαγηνεύσει το κοινό συνδυάζοντας με ελκυστικό τρόπο ενδύματα, αξεσουάρ και αντικείμενα σε ένα Fashion Editorial.

To Fashion Design Design εξελίσσεται διαρκώς και προσαρμόζεται στους καιρούς που αλλάζουν. Οι νέες τεχνολογίες, τα νέα κοινωνικά αρχέτυπα και τα Fashion Trends που αναδύονται διαρκώς σε Textiles, Key Shapes, Επιρροές, καθώς και η ανάγκη για πιο βιώσιμες λύσεις και προτάσεις στη Μόδα, συνθέτουν μια νέα δυναμική αφήγησης και σχεδιασμού. Με αναφορές στο παλιό και το νέο, με έμπνευση από την παράδοση και την τεχνολογία δημιουργούνται ατελείωτες δυνατότητες στον παραδοσιακό χώρο της μόδας, αλλά και στο metaverse που μπήκε στη ζωή μας, διευρύνοντας το φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας των σχεδιαστών μόδας όσο ποτέ άλλοτε!

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών Fashion Design, έχουν στην διάθεση τους πολλές και διαφορετικές επιλογές ανάλογα με την κλίση και το προσωπικό τους ενδιαφέρον, όπως:

 • Σχεδιαστές μόδας (Fashion Designers) σε brands Ready to Wear
 • Πατρονίστ σε brands Ready to Wear (Σχεδιασμός σε χαρτί & Πατρόν μέσω Η/Υ)
 • Υπεύθυνοι Παραγωγής
 • Ερευνητές και Σύμβουλοι Τάσεων, Υλικών, Χρωμάτων
 • Σχεδιαστές μόδας και moulage προδειγμάτων σε ατελιέ Υψηλής Ραπτικής
 • Οργάνωση επιδείξεων μόδας
 • Ενδυματολόγοι στο θέατρο, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές
 • Αγοραστές/Buyers σε εταιρίες ενδυμάτων
 • Προσωπικό Brand (Personal Brand)
 • Stylists σε Runway Shows
 • Editorial Styling – Fashion Editor (σε Περιοδικά)
 • Stylists σε φωτογραφήσεις outfits
 • Commercials Catalogues & Lookbooks
 • Μουσικά videos
 • Τηλεοπτικά Shows
 • Social Media και Set Styling
 • E-commerce sites, Digital Fashion Shows
 • Celebrity Stylists
 • Prop Stylists
 • Stylists σε διαφημιστικές εταιρίες- Διαφημιστικά σποτ
 • Personal Stylists- Personal Shoppers
 • Stylist Assistants

Είναι πραγματικά αμέτρητες οι επιλογές που έχει ένας σύγχρονος Σχεδιαστής Μόδας, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό επιλέγει να δημιουργήσει το δικό του brand για παραδοσιακή ή e-commerce δραστηριοποίηση. Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience

Fashion Show 2022