50 Χρόνια Πρωτοπορία & Εξέλιξη

Ο ΑΚΤΟ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των σπουδών Art & Design της χώρας, καθώς από το ξεκίνημα του παρουσίασε προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Σήμερα παραμένει ο μοναδικός ελληνικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός που προσφέρει επικυρωμένα πανεπιστημιακά Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών με διεθνείς διακρίσεις και κατάταξη. Ο ΑΚΤΟ διαχρονικά δεσμεύεται να συνεισφέρει στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό, ενώ προωθεί τη συνεργασία, τη φιλία, την προσωπική έκφραση, την αποδοχή, προσφέροντας έναν ασφαλή χώρο μάθησης που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και ενισχύει τη συμπερίληψη.

Διάβασε περισσότερα για τα 50 Χρόνια ΑΚΤΟ

360˚ Art & Design Studies

Ο ΑΚΤΟ είναι η μοναδική Σχολή στην χώρα μας, που προσφέρει όλες τις ειδικότητες του art & design, δίνοντας στους σπουδαστές του την δυνατότητα να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν και να επιλέξουν όποια κατεύθυνση σπουδών επιθυμούν, ώστε να δημιουργήσουν προοπτικές για μια ξεχωριστή καριέρα.

360˚ Ειδικότητες Σπουδών
Ο ΑΚΤΟ, προσφέρει προγράμματα σπουδών σε όλες τις ειδικότητες των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, καλύπτοντας ένα πεδίο απεριόριστων δυνατοτήτων σχεδιασμού και καλλιτεχνικής έκφρασης.

360˚ Βαθμίδες Σπουδών
Ο ΑΚΤΟ, προσφέρει προγράμματα σπουδών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, καλύπτοντας εξειδικευμένες ανάγκες εκπαίδευσης σε:

360˚ Ωράρια & Τρόποι Φοίτησης
Εκτός από το ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και βαθμίδων, προσφέρει 360˚ δυνατότητες φοίτησης, ώστε να αγκαλιάσει τις διαφοροποιημένες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και να δώσει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα σπουδάσουν την αγαπημένη τους ειδικότητα.

  • Full-Time φοίτηση
  • Part-Time φοίτηση
  • Online φοίτηση
  • Πρωινό ωράριο
  • Απογευματινό ωράριο

Επαγγελματική Σταδιοδρομία & AKTO Alumni

Κάθε χρόνο η αγορά εργασίας επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες σε όλο το φάσμα των τεχνών και του design. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά, καθώς αποτελούν σημαντικούς συνεργάτες για οποιαδήποτε ομάδα και επιχείρηση. Παράλληλα, το Careers Office έχει ως απώτερο σκοπό του να υποστηρίζει συμβουλευτικά το ΑΚΤΟ Alumni σε θέματα ανεύρεσης εργασίας, σύνθεσης portfolio, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος ή επιστολής, προετοιμασίας συνέντευξης, συμβουλευτικής εκπαιδευτικής εξέλιξης και γενικότερα επαγγελματικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα το συνδέει με ζητήσεις από την αγορά. Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους για να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία.

Ακαδημαϊκές Διακρίσεις

Σε επιβεβαίωση του ακαδημαϊκού έργου που παράγεται στη Σχολή, ο ΑΚΤΟ έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς πιστοποιήσεις και διακρίσεις, με πιο πρόσφατες τις εξής:

  • Ο ΑΚΤΟ κατατάχθηκε στα 100 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα Αρχιτεκτονικής & Design της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το DOMUS Magazine.
  • Ανήκει στις 11 καλύτερες σχολές Design διεθνώς, σύμφωνα με διαγωνισμό που διοργάνωσε η Cumulus Association σε συνεργασία με το ιταλικό περιοδικό Ottagono – Arquideas.
  • Αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι επίσημο μέλος της Cumulus Association, της Παγκόσμιας Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολεγίων Τέχνης, Design και Media, που απαρτίζεται από τα πλέον καταξιωμένα πανεπιστήμια στον κόσμο, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
  • Ο ΑΚΤΟ ως συνεργαζόμενο κολλέγιο του Middlesex University London ελέγχεται από τον Ιανουάριο του 2005, μέσω ισχυρής και συστηματικής διαδικασίας για τη μέτρηση της εκπαιδευτικής του ποιότητας και μάθησης από το British Accreditation Council (BAC) και κατακτά το κορυφαίο σήμα ακαδημαϊκής ποιότητας επί 16 συναπτά έτη. Ο τελευταίος έλεγχος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Νοέμβριο 2022.

Παροχές προς τους Σπουδαστές

Με γνώμονα την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και μιας πλούσιας εκπαιδευτικής εμπειρίας, ο ΑΚΤΟ προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Πανεπιστημιακοί Τίτλοι Σπουδών – Διεθνής Αναγνώριση

Η συνεργασία του ΑΚΤΟ με το Middlesex University London αποτελεί τη μακροβιότερη, για τα ελληνικά δεδομένα, συνεργασία εκπαιδευτικού ιδρύματος με πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Τα μεταπτυχιακά και τα προπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει ο ΑΚΤΟ λειτουργούν με την επικύρωση του Βρετανικού Πανεπιστημίου και οδηγούν στους διεθνώς αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Hons) Degree και Master of Arts Degree του Middlesex University London. Το Πανεπιστήμιο (MU) είναι πιστοποιημένο από το Βρετανικό Κράτος (UKRI & OFS), αποτελώντας έναν διακεκριμένο πανεπιστημιακό φορέα που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

Τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου (MU) αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ  το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Επίσης, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019 αναγνωρίζεται η επαγγελματική ισοδυναμία από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν., για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών Bachelor και Master στην Ελλάδα. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Ακαδημαϊκή Ομάδα

Ο ΑΚΤΟ είναι μια αληθινή “κυψέλη” γνώσης και δημιουργικότητας. Εδώ, διδάσκουν μερικοί από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες designers, εικαστικούς, αρχιτέκτονες και θεωρητικούς τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ αποτελεί ένα σταθερό υπόβαθρο για τους σπουδαστές, που τους βοηθά να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας. Η καθημερινή αλληλεπίδραση καθηγητών-σπουδαστών αποδεικνύει ότι, η καρδιά του art & design χτυπάει στον ΑΚΤΟ.

Γνώρισε τα μέλη της Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Σύνδεση με την Αγορά και την Κοινωνία

Οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ ακόμα σπουδάζουν. Μέσα από Real Work Projects που εκπονούνται, από κοινού, με πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού, αλλά και, μέσα από συνεργασίες με την ευρύτερη αγορά, ο ΑΚΤΟ δημιουργεί συνθήκες που ισχυροποιούν το portfolio των σπουδαστών του και ευνοούν τη διάκρισή τους, εντός και εκτός συνόρων. Το έργο των σπουδαστών και των αποφοίτων προβάλλεται μέσα από εκθέσεις και εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα σε εκθεσιακούς χώρους, μουσεία, χώρους τέχνης και πολιτισμού. Παράλληλα, μέσα από την κοινότητα AKTO Alumni, το Career Office στηρίζει τους αποφοίτους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

Εγκαταστάσεις

Ο ΑΚΤΟ προσφέρει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στους σπουδαστές του στο Campus Αθήνας και στο Campus Θεσσαλονίκης: