ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μάρκος Ζουριδάκης 

Γραφίστας – Εικονογράφος 

  • BA (Hons) in Graphic Design, Middlesex University (2009)
  • MFA in Graphic Design, University of Edinburgh (2012) 

Ξεκίνησε τις σπουδές του το 2006 στο τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α ενώ παράλληλα αποφοίτησε με άριστη επίδοση από το τμήμα Γραφιστικής του ΑΚΤΟ το 2009. Το 2012 απέκτησε MFA από το University of Edinburgh, με εξειδίκευση στα experimental mapping infographics με τεχνικές εκτύπωσης (screen printing & letterpress).  

Από το 2012 μέχρι το 2014 ήταν βασικό στέλεχος στο δημιουργικό γραφείο KEIK Bureau, το οποίο δημιουργήθηκε από απόφοιτους του ΑΚΤΟ. Υπήρξε επίσης μέλος της ομάδας-κολλεκτίβας “Συνεργαστήριο” η οποία έδρασε σαν ένα ανοιχτό πειραματικό – εργαστήριο και απέκτησε Χρυσό ΕΒΓΕ Γραφιστικής το 2016. Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία σε πολλές ταινίες μικρού μήκους και έχει σταθερές συνεργασίες με καλλιτέχνες & street artists, στο πλαίσιο εικαστικών δράσεων και εκθέσεων στην Αθήνα και το Ρέθυμνο. Για την περίοδο 2016-2022 δουλεύει στη θέση του Senior Designer στην δημιουργική ομάδα του γραφείο BEND, όπου ασχολείται κυριώς με το πολιτιστικό design και το Editorial με σταθερούς πελάτες το ΚΠΙΣΝ, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αλλά και ανεξάρτητες μουσικές παραγωγές, φεστιβάλ  μουσικής και εκδοτικούς οίκους. Δουλειές του έχουν παρουσιαστεί σε εκδόσεις του εξωτερικού όπως η Gestalten Publishing και το Slanted Magazine.  

Η βασική τεχνική σχεδιασμού του είναι το αναλογικό και ψηφιακό collage. Έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό γραφικών στο χώρο του αθλητισμού, με παιδικές εικονογραφίσεις και έχει δημιουργήσει workshops για την τεχνική και την ιστορία του collage. 

Από το 2017 εντάσσεται στο ακαδημαϊκό δυναμικό του ΑΚΤΟ, στον κλάδο Γραφιστικής, και διδάσκει μαθήματα στο 1ο και 2ο έτος σπουδών του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) in Graphic Design. Από το 2019 είναι supervisor σε διπλωματικές εργασίες του κλάδου. 

Website