ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Βαγγέλης Κανελλόπουλος

Αρχιτέκτων μηχανικός

  •  PhD, Turin Polytechnic University

Ο Ευάγγελος Κ. Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα από το Πολυτεχνείο του Τορίνο.

Ακαδημαϊκά, δραστηριοποιήθηκε σε συνεργασίες με τα πολυτεχνεία του Μιλάνο και Τορίνο, σαν επισκέπτης καθηγητής.

Οργάνωσε  διαλέξεις και εργαστήρια με την Αρχιτεκτονική σχολή  ΑΑ  του Λονδίνου, επί σειρά ετών.

Συνεργάστηκε, αντίστοιχα, με την αρχιτεκτονική σχολή του Μπαχρέιν καθώς και με το Univercity of Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Υποστήριξε, σαν εξωτερικός αξιολογητής, την αρχιτεκτονική σχολή του Brighton.

Με το Midlessex University London, διοργάνωσε κοινές δράσεις και διακλαδικές εκθέσεις.

Συνεργάστηκε  επίσης με το Ι.Ε.D. Instituto europeo dell’ Disegno.

Στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό & Τεχνολογικό Όμιλο ΑΚΤΟ διδάσκει από το 1989, ενώ το 2012 ανέλαβε την διεύθυνση του προγράμματος της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & Διακόσμησης.

Στον επαγγελματικό τομέα εργάστηκε σαν μελετητής στις εταιρείες Eurato Italia και AREA 85 ενώ, σαν εργοταξιακός μηχανικός και σύμβουλος, στις εταιρείες Σιγάλας Α.Ε Τεχνική Κατασκευαστική, Gunite Hellas και Τεχνακο Α.Ε. Συνεργάστηκε επίσης με τα αρχιτεκτονικά γραφεία Μ. και Τ. Τραβασαρος Μελετητική και στη συνέχεια, υπήρξε συνεταίρος του γραφείου Δ. Καρανταβανης και Συνεργάτες.

Το 1994 δημιουργεί το ομώνυμο προσωπικό του Αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών – κατασκευών, κύριο αντικείμενο του οποίου αποτελεί η εκπόνηση μελετών και επίβλεψη έργων σε όλο το φάσμα της κλίμακας: ξενοδοχειακές μονάδες, βιομηχανικά κτίρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολυκατοικίες, κατοικίες, βίλλες καθώς και εμπορικούς – επαγγελματικούς χώρους. 

Ασχολείται επίσης με ανακατασκευές σε Ελλάδα και Ιταλία. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα Αρχιτεκτονικά περιοδικά. 

Συμμετέχει σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και κερδίζει το πρώτο βραβείο για την μελέτη καταστημάτων της Εθνικής τράπεζας της Ελλάδος Ε.Τ.Ε σε παραδοσιακούς οικισμούς. 

Στα σημαντικά, καταγράφεται η συνεργασία με τον Αρχιτέκτονα Δημήτρη Φατούρο που είχε διατελέσει πρύτανης της Αρχιτεκτονικής σχολής της Θεσσαλονίκης.

Το  2015 ιδρύει την εταιρεία Archi4m με στόχο μια ολιστική προσέγγιση στον χώρο της Αρχιτεκτονικής και του Design. 

Είναι μέλος του ινστιτούτου αποφοίτων Αρχιτεκτονικών Σχολών Ιταλίας, του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος καθώς και του ICOMOS, International council of monuments and sites.

Website