O AKTO

Μήνυμα Ιδρυτή

Αγαπητέ υποψήφιε σπουδαστή ή σπουδάστρια,

Σε υποδέχομαι στον ΑΚΤΟ, το μεγαλύτερο κέντρο τεχνών με τη δυναμική των φρέσκων ιδεών, των εξαιρετικών συνεργατών και της πολύχρονης πείρας στην εκπαίδευση των τεχνών και του design.

Όπως όλα αλλάζουν και εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου, έτσι και οι τέχνες, κυρίως αυτές που υπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων, εξελίσσονται διαρκώς με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον εφαρμογή στην αγορά εργασίας προγράμματα σπουδών που είχαν δημιουργηθεί μερικά χρόνια πριν. Νέα υλικά παρουσιάζονται καθημερινά, νέες μέθοδοι εφαρμογής, νέα αισθητική διαμορφώνεται και καθιερώνεται. H τεχνολογία των υπολογιστών έχει παραμερίσει παραδοσιακές μεθόδους, έχει δημιουργήσει νέες εξειδικεύσεις, ενώ δεξιότητες που θεωρούνταν πριν κάποια χρόνια απαραίτητες στις εφαρμοσμένες τέχνες εγκαταλείπονται.

Η ευθύνη λοιπόν, για όσους διαχειρίζονται έναν τέτοιο ρόλο στην εκπαίδευση είναι μεγάλη. Έχοντας απόλυτη συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης αυτής, οδηγήσαμε τον ΑΚΤΟ σε αυτό το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που συναντά επί 50 και πλέον χρόνια τώρα, τις απαιτήσεις της σύγχρονης αντίληψης για την εκπαίδευση. Το υψηλό αυτό επίπεδο σπουδών έχει γίνει αντιληπτό από την αγορά εργασίας μέλη της οποίας κάθε χρόνο, απευθύνονται στον ΑΚΤΟ και προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στους αποφοίτους.

Με την διαρκή και προσεκτική διαμόρφωση των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, με την υποστήριξη πολλών και σημαντικότατων επώνυμων καλλιτεχνών, αλλά και με τους νέους, εξαιρετικούς καλλιτέχνες συνεργάτες μας, συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε γενιές καλλιτεχνών και designers που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο, που η κοινότητα αποφοίτων ΑΚΤΟ, είναι σήμερα η πιο μεγάλη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και ο ΑΚΤΟ το μεγαλύτερο όνομα στον χώρο των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών.

Με εύλογη υπερηφάνεια σε διαβεβαιώνω ότι μέσα από μια πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία θα καταλήξεις και εσύ, ως απόφοιτος του ΑΚΤΟ να διαθέτεις πλήρη υπεροπλία γνώσεων και ικανοτήτων για διάκριση στην επαγγελματική σου πορεία. Σε διαβεβαιώνω, επίσης, ότι ο ΑΚΤΟ θα παραμείνει για σένα πάντα στήριγμα και πηγή ενέργειας σε όποιο στάδιο της καριέρας σου και αν βρεθείς.

Στα χρόνια που θα σπουδάσεις στον ΑΚΤΟ, στόχο έχουμε να ενταχθείς σε ένα συναρπαστικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, με σπουδές που θα τροφοδοτήσουν τις πνευματικές σου ανησυχίες, θα σε εμπνεύσουν στο παρόν και το μέλλον σου, θα σου προσφέρουν πλούσια μάθηση, ενώ παράλληλα θα τιμηθούν συμβολικά στο πρόσωπο σου, οι σημαντικές ανθρώπινες αξίες και αρετές που εκφράστηκαν μέσα από τη δική σου προσπάθεια. Αξίες και αρετές που χαρακτηρίζουν το δημιουργικό και ανήσυχο άνθρωπο όλων των εποχών. Αξίες και αρετές που οδήγησαν στη μεγάλη πολιτισμική ανάπτυξη του ανθρώπου. Αξίες και αρετές που αναπτύσσονται και καλλιεργούνται μέσα σε κάθε σχολειό.

Έχοντας υπηρετήσει αυτές τις αξίες προσωπικά για περισσότερο από μισό αιώνα στον ΑΚΤΟ, με ήθος, με αίσθημα ευθύνης και πρωτίστως με όραμα για τη διάκριση σου, εύχομαι να σε καλωσορίσουμε στον ΑΚΤΟ, και να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι προς την κατάκτηση όλων όσων ονειρεύεσαι στον χώρο των τεχνών.

Με σεβασμό στην κρίσιμη στιγμή της απόφασής σου.

Δρ. Βλάσης Βέλλιος
Ιδρυτής & Δημιουργός ΑΚΤΟ