ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ

Virtual Learning Environment (VLE)

Ο ΑΚΤΟ είναι σε θέση να υποστηρίξει την ποιοτική ONLINE Εκπαίδευση μέσα από τα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών του και να συμβάλλει στην ακαδημαϊκή επιτυχία των σπουδαστών με στόχο πάντοτε την ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, στα Distance Learning, καθώς και στα Open College Προγράμματα Σπουδών η εκπαίδευση γίνεται ακόμα πιο εύκολη με την πρόσβαση στο εκπαιδευτικό εργαλείο Virtual Learning Environment (VLE) της Microsoft Office 365.  Το VLE έχει ως σκοπό να εμπλουτίσει την εμπειρία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, φέρνοντας το μαθησιακό περιβάλλον και την επικοινωνία της “τάξης” στην οθόνη του κάθε σπουδαστή. Ο προσωπικός λογαριασμός που παρέχεται στον κάθε σπουδαστή, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

Microsoft Office Pro Plus

Στους σπουδαστές του ΑΚΤΟ παρέχεται το μοναδικό προνόμιο εγκατάστασης της νεότερης έκδοσης του Microsoft Office 365 Pro Plus σε πέντε (5) προσωπικές τους συσκευές (laptop, tablet, mobile, desktop κ.λπ.), μαζί με όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές όπως Word, Excel, Powerpoint και άλλων προγραμμάτων.

Συντονισμός & Διδασκαλία μέσω Teams

Οι συνεδρίες μαθημάτων όπως και συναντήσεις στα πλαίσια της μαθησιακής διδασκαλίας πραγματοποιούνται μέσω της εύχρηστης πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης με δυνατότητα παρουσιάσεων οπτικοακουστικού υλικού, Video, αρχειοθέτησης ύλης και βιβλιογραφίας, προγραμματισμένων συναντήσεων εξαμήνων και υπενθυμίσεων, καθώς επίσης και συνομιλιών σε μορφή forum.

Πρόσβαση στο 4Schools

Πρόσβαση στο portal των σπουδαστών του ΑΚΤΟ

Οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές τους, μέσω του διαδικτυακού συστήματος διαχείρισης edu4schools, ώστε να βρίσκουν γρήγορα και εύκολα πληροφορίες για την φοίτησή τους. Το πρόγραμμα διδασκαλίας βρίσκεται επίσης online για τα μέλη της κοινότητας του ΑΚΤΟ εδώ.

Οι παροχές:

  • Προσωπικό e–mail account (@aktocollege.gr)
  • Sharepoint
  • Skype
  • Onedrive με διαθέσιμο χώρο ενός (1) Terabyte για τον κάθε σπουδαστή

ONLINE Υπηρεσίες Βιβλιοθήκών

Η virtual διαδικασία διδασκαλίας ενισχύεται μέσα τις βιβλιοθήκες της Σχολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες είναι οργανωμένες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και μπορούν να υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις των σπουδαστών για σπουδές εξ αποστάσεως. Διαθέτουν ONLINE κατάλογο, όπου ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στις 40.000 περίπου εγγραφές βιβλίων, περιοδικών, οπτικοακουστικού υλικού, ebooks, DVDs, CDs, VHS, podcasts και Διπλωματικών Εργασιών σε προπτυχιακά ΒA (Hons) και μεταπτυχιακά Master of Arts προγράμματα στις εξής θεματικές κατηγορίες:

Τέχνη, Αρχιτεκτονική, Μόδα, Γραφιστική, Φωτογραφία, Design, Ζωγραφική, Animation, Διακόσμηση, Εικαστικά, Κόμικς, Product Design, Γλυπτική, Χαρακτική, Κινηματογράφο, Θέατρο, Διαφήμιση – Επικοινωνία, Προγράμματα Η/Υ, Μάρκετινγκ, Τεχνολογία, Λογοτεχνία, Κοινωνικές Επιστήμες, Ιστορία κ.α.

Μάθε περισσότερα για τις Βιβλιοθήκες του ΑΚΤΟ

Τεχνική Υποστήριξη

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams.

Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το https://teams.microsoft.com/downloads για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Για την χρήση του συνίσταται να έχουμε γρήγορη και σταθερή σύνδεση με το διαδίκτυο και αν συνδεόμαστε με Wi-Fi να είμαστε κοντά στο Router. Τέλος, τα καλύτερα αποτελέσματα ήχου επιτυγχάνονται με ασύρματα ή ενσύρματα ακουστικά και μικρόφωνα.

Για την πλήρη αξιοποίηση της πλατφόρμας είναι απαραίτητη μία συσκευή Windows, Mac, Android ή iOS με ενημερωμένη έκδοση λειτουργικού συστήματος. Επιπλέον χρειάζονται ηχεία, κάμερα και μικρόφωνο τα οποία διαθέτουν όλα τα έξυπνα κινητά και οι φορητοί υπολογιστές (laptops) όπως και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές με αυτές τις περιφερειακές συσκευές. Κατ’ ελάχιστο απαιτούνται ηχεία ή ακουστικά.

Ώρες Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης
9:30-21:00
Δευτέρα – Παρασκευή

Τ. +30 210 52 30 130

E. andreou.s@aktocollege.gr

Κατά τη διάρκεια των Εξεταστικών Περιόδων, το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 21:00.