Why Study Online @ AKTO

Loader image

Ο ΑΚΤΟ διαθέτει τα καλύτερα διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις τέχνες και το design και μπορεί μέσα από την εξ αποστάσεως φοίτηση να σας οδηγήσει και σε πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών, καθώς και στη δημιουργία ενός άκρως ανταγωνιστικού portfolio. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον του ΑΚΤΟ, καθώς και η διακεκριμένη ακαδημαϊκή ομάδα, προσφέρουν ανώτερη εκπαιδευτική εμπειρία. Μαζί μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον στις τέχνες και το design σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, υπηρετώντας όλες τις πνευματικές σας αναζητήσεις. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί επιλέγοντας ένα από τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόφαση για σπουδές, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα και δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

H Γραφιστική συνδυάζει στοιχεία εικαστικών τεχνών και τυπογραφίας, φωτογραφίες και γραφικά, για να δημιουργήσει ένα μήνυμα που πείθει και συγκινεί, διαμορφώνοντας τον ευρύτερο χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Ταυτόχρονα επινοεί και διαμορφώνει μία ταυτότητα για την πηγή του μηνύματος. Ο ολοκληρωμένος Γραφίστας διακρίνεται για την εικαστική του παιδεία, την γνώση των κανόνων & τεχνικών της οπτικής επικοινωνίας, την υψηλή αισθητική και τις σχεδιαστικές ικανότητές του, την άριστη γνώση των ψηφιακών μέσων & των εφαρμογών τους, την σωστή κρίση και τις γνώσεις του σχετικά με την ψυχολογία του καταναλωτή, το marketing και τη διαφήμιση.

Στον Γραφίστα, σε επαγγελματικό επίπεδο, ανοίγεται ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών:

 • Εικονογράφηση
 • Σχεδιασμός Ιστοσελίδων
 • Web Responsive Media
 • User interface & User experience
 • Mobile Applications
 • Σχεδιασμός Γραμματοσειρών
 • Κινούμενα Γραφικά (Motion Graphics)
 • Δημιουργία Multimedia Εφαρμογών
 • Online Advertising and Social Media
 • Σχεδιασμός Μακέτας και Εντύπου με την χρήση Η/Υ
 • Σχεδιασμός Οπτικής Επικοινωνίας
 • Διαφήμιση

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Το πρόγραμμα Distance Learning (Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση) είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για εκείνους που επιθυμούν να σπουδάσουν Art & Design, αλλά η έλλειψη χρόνου, οι επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις αποτελούν σημαντικά εμπόδια για την επίτευξη του στόχου τους. Επίσης, απευθύνεται σε όσους διαμένουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και θέλουν να σπουδάσουν Art & Design διατηρώντας τον τόπο διαμονής τους. Με γνώμονα την βέλτιστη σπουδαστική εμπειρία, οι σπουδαστές του προγράμματος λαμβάνουν λογαριασμό στο Virtual Learning Environment (VLE) της Microsoft Office 365, καθώς και δωρεάν παροχή των Adobe Creative Cloud & CAD 2D/3D design software της Autodesk για τον προσωπικό τους Η/Υ.

Το ακαδημαϊκό έτος στα προγράμματα σπουδών Distance Learning ολοκληρώνεται μέσω εβδομαδιαίων συναντήσεων με τη χρήση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Πιο συγκεκριμένα, η παρακολούθηση περιορίζεται σε ένα απόγευμα την εβδομάδα. Τα μαθήματα διεξάγονται σε προγραμματισμένες-για όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους-ώρες, ώστε τα μέλη της σπουδαστικής κοινότητας να μπορούν να οργανώσουν το χρόνο και τις υποχρεώσεις τους ανάλογα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στο Distance Learning ακολουθεί τέσσερα βήματα που καλύπτουν την “απόσταση”:

 • Θεωρητικές και Πρακτικές Εισηγήσεις
 • Εφαρμογή της Θεωρίας με Ασκήσεις
 • Πρακτική Εξάσκηση στο σπίτι
 • Αξιολόγηση – Σχολιασμός

Πιο αναλυτικά, σε κάθε συνάντηση, οι σπουδαστές διδάσκονται τη θεωρία και, υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων, την εφαρμόζουν πραγματοποιώντας ασκήσεις και projects. Στη συνέχεια, αφομοιώνουν τη διδακτέα ύλη ολοκληρώνοντας ανάλογες ασκήσεις στο σπίτι και, τέλος, οι εργασίες αξιολογούνται από τους καθηγητές. Μεταξύ των συναντήσεων, η επαφή των σπουδαστών με τον ΑΚΤΟ διευκολύνεται μέσω e-mail και group calls μέσω Teams.

Ο Συντονιστής του προγράμματος παρακολουθεί την πορεία κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα, και υποστηρίζει τις σπουδές του επιλύοντας ζητήματα που τον απασχολούν σε ακαδημαϊκό και διοικητικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Σχολής είναι στη διάθεση των σπουδαστών, καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της online διδασκαλίας.

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες designers, εικαστικοί και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο. Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

ΑΚΤΟ Graphic Design Ακαδημαϊκή Ομάδα

 

Δίδακτρα & Εγγραφές

Η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων για τα Online προγράμματα κατάρτισης και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής. Η πρώτη ακαδημαϊκή περίοδος ξεκινά τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται μετεγγραφές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Διάβασε εδώ πληροφορίες για τα δίδακτρα.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & VLE Υπηρεσίες

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Virtual Learning Environment (VLE) & Microsoft 365 Tools

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης επιλέγει εύχρηστες μεθόδους και σύγχρονα μοντέλα σχεδιασμού διδασκαλίας και παρέχει στον κάθε σπουδαστή μία σειρά από εργαλεία για να διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κάθε σπουδαστής αποκτά πρόσβαση στο VLE (Virtual Learning Environment) της Microsoft με το δικό του προσωπικό λογαριασμό, όπως και σε πολλές άλλες εφαρμογές, μερικές από τις οποίες είναι οι παρακάτω:

 • Onedrive με διαθέσιμο χώρο ενός Terabyte για τον κάθε σπουδαστή
 • Microsoft Office 365 (περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα του Office (Word, Excel, Powerpoint κ.α.) και μπορεί να εγκατασταθεί μέχρι και σε πέντε (5) προσωπικές συσκευές)
 • Προσωπικό e–mail account (@aktocollege.gr)
 • Skype
 • Sharepoint
 • Συντονισμός και διδασκαλία μέσω Teams

Μάθε περισσότερα για τις VLE παροχές του ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Οι απόφοιτοι από τα Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε ένα ευρύτατο φάσμα σχεδιαστικών υπηρεσιών. Έχοντας κατακτήσει ένα ισχυρό portfolio, το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά το ΑΚΤΟ Alumni να συνδεθεί με την αγορά εργασίας σε ποικίλα πεδία επαγγελματικής δραστηριότητας.

Μάθε περισσότερα για το ΑΚΤΟ Alumni, τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα αποφοίτων στην Ελλάδα

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με την αδειοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας). Παράλληλα, δημιουργούν ένα πλούσιο portfolio εργασιών που είναι το εισιτήριο για οποιαδήποτε επαγγελματική κατάκτηση, ενώ παράλληλα τους συνοδεύει η φήμη ενός διακεκριμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με διεθνή αναγνώριση στις εξειδικευμένες σπουδές στις τέχνες και το design.

Μάθε περισσότερα εδώ

Οι απόφοιτοι των Προγραμμάτων Κατάρτισης μπορούν στη συνέχεια να ενταχθούν μετά από κατατακτήρια συνέντευξη, στα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ Bachelor (Hons) of Arts και Master of Arts, τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με το Middlesex University London (MU).