ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γιώργος Θεοδώρου

Visual Artist – Graphic designer

  • Πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
  • Πτυχιούχος Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Διατελεί Ακαδημαϊκός διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ΜΑ in Design και του Bachelor of Arts in Graphic Design του κολλεγίου ΑΚΤΟ και διδάσκει στην σχολή από το 2003.

Η εργασιακή του σταδιοδρομία ξεκινά από τον χώρο της οπτικής επικοινωνίας, της εικονογράφησης και του κινούμενου σχεδίου. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους, με τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς οργανισμούς, με πολιτιστικά φεστιβάλ και καλλιτέχνες, καθώς και με φαρμακευτικούς και εμπορικούς ομίλους. 

Από το 2004 στην καριέρα του προστίθεται η εκπαίδευση και η διδακτική του ιδιότητα. 

Συγκεντρώνει εκτός από τον ΑΚΤΟ επίσης 15 έτη διδασκαλίας στα Δημόσια Πανεπιστήμια σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. (Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Σχολή Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Εικαστικές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) και  Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Παράλληλα με τις σπουδές του, εκπαιδεύτηκε και στο Animation και στο Product Design.  

Ο Γιώργος Θεοδώρου έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στην Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία.