Why ΒΑ (Hons) @ AKTO

Loader image

Η απόκτηση πτυχίου πέρα από το να σε διδάξει νέες γνώσεις, θα οξύνει και θα ενισχύσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την εργασιακή ηθική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τις τεχνικές γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, την επαγγελματική προσέγγιση, και πολλές άλλες. Αυτές είναι και οι βασικές δεξιότητες που καλλιεργούμε στον ΑΚΤΟ για να σε βοηθήσουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή και πορεία. Ως προπτυχιακός φοιτητής του ΑΚΤΟ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για πολλούς διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, επαγγελματικούς τομείς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας που έχεις στη διάθεση σου. Μέσα από τα μαθήματα θα αποκωδικοποιήσεις ρόλους και επαγγελματικές ανάγκες στον χώρο του Art & Design και να ανακαλύψεις ευκαιρίες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Στον ΑΚΤΟ, βασικά συστατικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας είναι η διασύνδεση με την βιομηχανία και την αγορά, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και φορείς τέχνης και πολιτισμού. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ θα συναντηθείς και θα συνδεθείς με καθηγητές, άλλους φοιτητές, πανεπιστημιακό προσωπικό, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Η επέκταση του δικτύου γνωριμιών σου θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη σταδιοδρομία σου, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου, καθώς και να αποκτήσεις αντίληψη και κριτική σκέψη στο πεδίο σπουδής σου. Μέσα από τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και με την απόκτηση του πτυχίου σου, θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Η ακαδημαϊκή σου πορεία μπορεί να διευρυνθεί είτε επιλέξεις ένα από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ, είτε κάποιο μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου και μην σταματάς να κοιτάς ψηλά!

Η απόκτηση πτυχίου, αποδεικνύει ικανότητα και αποφασιστικότητα, που δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και μεγαλύτερης ασφάλειας. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με ένα κορυφαίο  εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ο ΑΚΤΟ, οδηγούν σε υψηλότερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τα όνειρα σου. Μετά την αποφοίτησή σου από τον ΑΚΤΟ έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος του ΑΚΤΟ Alumni, της μεγαλύτερης κοινότητας αποφοίτων στο Art & Design. Μέσα από την κοινότητα αποφοίτων θα έχεις την δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου. Στο ΑΚΤΟ Alumni υπάγεται και το Careers Office του ΑΚΤΟ, στο οποίο απευθύνονται δεκάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο με σκοπό την εύρεση συνεργατών.

Η αγορά εργασίας κάθε χρόνο εμπιστεύεται απόφοιτους από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με το κύρος, τις διαδικασίες, τη συνέπεια και την ιστορία του ΑΚΤΟ. Με πολλαπλά πρακτικά και συμβολικά οφέλη, οι σπουδές στον ΑΚΤΟ προσδίδουν σε όλους τους αποφοίτους, το κύρος ενός πανελλαδικά αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ταυτόσημο με τις τέχνες και το design. Επιλέγοντας τον ΑΚΤΟ, οι σπουδαστές εντάσσονται στη μεγαλύτερη κοινότητα art & design στην Ελλάδα και γίνονται, μετά την αποφοίτηση τους, για πάντα μέλη του ΑΚΤΟ Alumni. Η αποφοίτηση από τον ΑΚΤΟ, αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση οποιασδήποτε συνεργασίας. Όπως είναι φυσικό, οι εργοδότες και γενικότερα οι μελλοντικοί συνεργάτες, προτιμούν να δουλεύουν με καταρτισμένους και ενημερωμένους επαγγελματίες, κάτι που εγγυώνται οι σπουδές στον ΑΚΤΟ. Γι αυτό το λόγο, εδώ και πάνω από 50 χρόνια επιλέγει μέλη του ΑΚΤΟ Alumni για συνεργασίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Loader image

Καινοτομία και Εξειδίκευση

Το πρόγραμμα BA (Hons) Interior Architecture στον ΑΚΤΟ είναι το μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα που παρέχει στους σπουδαστές του τη δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης στο τέλος του 1ου έτους, ανάλογα με τα ερευνητικά και επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα. Η κατεύθυνση που θα επιλεχθεί θα χαρακτηρίζει και το Πτυχίο τους. Οι κατευθύνσεις είναι:​

 • Interior Architecture: Spatial Design​
 • Interior Architecture: Sustainable Design​
 • Interior Architecture: Retail Design

Επαγγελματικές συνεργασίες
Οι σπουδαστές εμπλέκονται σε συνεργασίες και οργάνωση εργαστηρίων (Workshops) με πανεπιστήμια και αρχιτεκτονικές σχολές του εξωτερικού. (AA, Sharza University of Design, κ.α.)

Professional workshops
Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν παρουσιάσεις και διαλέξεις από αναγνωρισμένα Αρχιτεκτονικά γραφεία και επώνυμους δημιουργούς. Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε διακλαδικές δράσεις και εργαστήρια με το campus Θεσσαλονίκης και το Middlesex University, καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με επίκαιρη θεματολογία (Retail, Lighting Design, Landscape Design κ.α.). Οι σπουδαστές επίσεις συμμετέχουν στον σχεδιασμό και την οργάνωση των εκθέσεων των τελειόφοιτων σπουδαστών.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις
Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε επισκέψεις σε Μουσεία, εκθέσεις, επώνυμες εταιρείες και εργοτάξια για ενημέρωση – εξοικίωση στα πραγματικά δεδομένα και τις σύγχρονες τάσεις της Αρχιτεκτονικής και του Design (Μουσείο Ακρόπολης, Μπενάκη, Σταύρος Νιάρχος, Στέγη γραμμάτων και τεχνών, Hellinikon Experience HUB, Lighting Architecture, Depo 6, Ideal Standard, κ.α.). Οι σπουδαστές επίσης καλούνται να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές θεματικές εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαγωνισμοί
Σπουδαστές και απόφοιτοι λαμβάνουν συμμετοχή σε Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς εστιασμένους στο Interior Design.

Ακαδημαϊκή καινοτομία
Συνεχής ενημέρωση για επικαιροποιημένες βιβλιογραφικές και διαδικτυακές πηγές.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία επαγγελματιών υψηλού επιπέδου και ικανοτήτων, που θα βρίσκονται σε θέση να διαχειριστούν την Εσωτερική Αρχιτεκτονική και το Design με ένα ευρηματικό και κριτικό πνεύμα. Ισορροπώντας μεταξύ Επιστήμης και Τέχνης, το πρόγραμμα συνδυάζει την εννοιολογική και θεωρητική με την πρακτική πλευρά της Αρχιτεκτονικής και του Design. Ενισχύει τη μάθηση και ακολουθεί βιωματική και διερευνητική μεθοδολογία. Δίνει έμφαση στην παρατήρηση, στην αναγνώριση προβλημάτων και στην αξιολόγησή τους, προκειμένου να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Συνδυάζει το πραγματικό με το φαντασιακό, το υπαρκτό με το άυλο σε μια ολοκληρωμένη σύνθεση.​

Με αυτό το πνεύμα το πρόγραμμα δίνει μεγάλη έμφαση στη μεθοδολογία της σύνθεσης και σας παρέχει τις διακλαδικές γνώσεις που αφορούν την παρουσίαση και την προώθηση, όπως η διαχείριση του Design σε παγκόσμιο πλαίσιο. Παράλληλα, ενισχύει τις δεξιότητές σας στον προφορικό λόγο και στη γραπτή επικοινωνία, καθώς και στην παρουσίαση πρωτότυπων λύσεων, που βασίζονται σε διεθνείς πρακτικές. Το πρόγραμμα σάς παρέχει γνώσεις γύρω από τις αρχές και την ιστορική εξέλιξη της Αρχιτεκτονικής, των κατασκευαστικών μεθόδων και τεχνικών, των υλικών για κατασκευές μικρής και μεγάλης κλίμακας, αλλά και κατανόηση του Design και των χρηστικών εφαρμογών του. Σας εξοπλίζει με ένα ευρύ φάσμα πρακτικών δεξιοτήτων, ώστε να είστε σε θέση να υπηρετήσετε οποιοδήποτε τομέα στη μελέτη και τον σχεδιασμό χώρων, καθώς και σε μια ευρύτερη επαγγελματική κοινότητα με συναφές αντικείμενο.​

Το πρόγραμμα προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία να επιλέξουν μονοπάτι εξειδίκευσης από το 2ο έτος, το οποίο θα αναγράφεται ξεκάθαρα στο Πτυχίο τους, με σκοπό την εμβάθυνση στη θεωρητική και τεχνική γνώση πάνω στα πεδία ενδιαφέροντός τους. Με αυτό τον τρόπο τους δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουν στο σχεδιαστικό τους έργο, στο portfolio και το βιογραφικό τους σημείωμα, ώστε να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτησή τους.

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Εδώ μπορείς να δεις το Programme Specification And Curriculum Map For Interior Architecture.

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University London. 

1ο έτος

Στο 1ο έτος θα παρακολουθήσετε έξι (6) ενότητες κορμού (από τρεις (3) ενότητες κορμού σε κάθε εξάμηνο).

Α’ εξάμηνο – ενότητες
INA111 Introduction to Interior Architecture & Design​
INA112 Interior Architecture Concepts & Drawing Practices​
INA113 Design Principles & Processes

Β’ εξάμηνο – ενότητες
INA121 Interior Design Parameters – Theory & Practice​
INA122 Interior Architecture Thinking​
INA123 Interior Architecture Methods & Exploration

Στο τέλος του 1ου έτους θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις τρεις (3) διαθέσιμες κατευθύνσεις που προσφέρονται στο 2ο έτος των σπουδών: Spatial Design, Sustainable Design, Retail Design. Στον ΑΚΤΟ παρέχουμε συμβουλευτική σπουδών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό να είστε πλήρως ενημερωμένοι για το ακαδημαϊκό περιεχόμενο κάθε κατεύθυνσης, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές που σας περιμένουν με την αποφοίτησή σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή με βάση τα ενδιαφέροντα και τις επαγγελματικές σας βλέψεις.

2ο έτος

Στο 2ο έτος θα παρακολουθήσετε δύο (2) ενότητες κορμού (από μία (1) ενότητα κορμού σε κάθε εξάμηνο) και δύο (2) ενότητες κατεύθυνσης (από μία (1) ενότητα κατεύθυνσης σε κάθε εξάμηνο), ανάλογα με την κατεύθυνση/εξειδίκευση που έχετε επιλέξει στο τέλος του 1ου έτους. Παρακάτω αναφέρονται οι διδακτές ενότητες ανά κατεύθυνση:​

Interior Architecture: Spatial Design

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
INA231 Architectural Composition & Contemporary Concerns​
INA232 Spatial Design: Urban, Landscape & Interior Spaces

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
INA241 Interior Architecture Strategic Practice​
INA242 Spatial Design: Exploring Public & Private Space

Interior Architecture: Sustainable Design

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
INA231 Architectural Composition & Contemporary Concerns​
INA233 Sustainable Design: Building Reuse & Sustainable Approaches

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
INA241 Interior Architecture Strategic Practice​
INA243 Sustainable Design: Eco-friendly Constructions​

Interior Architecture: Retail Design

Γ’ εξάμηνο – ενότητες
INA231 Architectural Composition & Contemporary Concerns​
INA234 Retail Design: Designing Commercial Spaces

Δ’ εξάμηνο – ενότητες
INA241 Interior Architecture Strategic Practice​
INA244 Retail Design: Visual Merchandising & Design Management

3ο έτος

Στο 3ο έτος θα παρακολουθήσετε μία (1) ενότητα κατεύθυνσης στο 5ο εξάμηνο σπουδών και δύο (2) ενότητες κορμού στο 5ο και 6ο εξάμηνο. Θα έχετε, επίσης, την ευκαιρία να εκπονήσετε την Ερευνητική σας Εργασία (INA351) σε ένα θέμα της επιλογής σας, καθώς και να δημιουργήσετε το δικό σας σχεδιαστικό έργο (INA361) στο ίδιο θέμα. Επίσης, θα έχετε πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής πρακτικής (Real Work Projects) σε συνεργασία με μεγάλα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παρακάτω αναφέρονται οι διδακτές ενότητες ανά κατεύθυνση:​

Interior Architecture: Spatial Design

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
INA351 Interior Architecture Major Project: Research & Development​
INA352 Spatial Design: Professional Practice

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
INA361 Interior Architecture Major Project: Integration & Presentation

Interior Architecture: Sustainable Design

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
INA351 Interior Architecture Major Project: Research & Development​
INA353 Sustainable Design: Professional Practice

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
INA361 Interior Architecture Major Project: Integration & Presentation

Interior Architecture: Retail Design

Ε’ εξάμηνο – ενότητες
INA351 Interior Architecture Major Project: Research & Development​
INA354 Retail Design: Professional Practice

ΣΤ’ εξάμηνο – ενότητες
INA361 Interior Architecture Major Project: Integration & Presentation

 

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για να σου στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό Σπουδών.

Η Εσωτερική Αρχιτεκτονική είναι διεθνώς ένας νέος όρος ο οποίος “προσπαθεί” να ορίσει τη δράση της επιστήμης που αφορά την οργάνωση, τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του χώρου.

Η παιδεία, μία θάλασσα γνώσης, ένας ανοικτός ορίζοντας εξέλιξης πνεύματος και διάνοιας, ένα πολύτιμο εργαλείο ενδυνάμωσης ατομικής κουλτούρας, ένα απαραίτητο συστατικό για μια ισορροπημένη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που ταυτίζεται με τον ορισμό της Αρχιτεκτονικής. Μιας επιστήμης που περιβάλλει, οριοθετεί οργανώνει και χαρακτηρίζει τον κλάδο της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σύνθεσης στον ΑΚΤΟ. Ένα αρχιτεκτονικό πεδίο που “ταξιδεύει” από την μεγάλη κλίμακα και κατευθύνεται εξειδικεύοντας στην μικρή κλίμακα. Η ανάλυση μιας σχέσης του ανθρώπου με τον χώρο μπορεί να περιγράψει την φιλοσοφία ή καλύτερα το manifesto που χαρακτηρίζει τον κλάδο. Μία σχέση που εξελίσσεται στον χρόνο, επηρεάζεται από κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δεδομένα. Μία σχέση που έχει τάσεις, μόδες και κινήματα. Μία σχέση που αναλύει τον δισυπόστατο χαρακτήρα του ανθρώπου αφού προσπαθεί να υπηρετήσει τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Έτσι, ανθρωπομετρικά δεδομένα συνδυάζονται με εντυπώσεις και συναισθήματα. Έτσι, επιστήμη και τέχνη ισορροπούν σε ένα κοινό στόχο, αυτόν της εξυπηρέτησης των αναγκών του ανθρώπου.

Αυτή ακριβώς η θεωρητική προσέγγιση ερμηνεύεται σε μια εκπαιδευτική διεργασία όπου θεωρία και πράξη συνδυάζονται σε απτά, ρεαλιστικά αποτελέσματα, τα οποία συνθέτουν την προσωπικότητα του σπουδαστή. Είναι η ίδια θεώρηση που επιτυγχάνει την ακαδημαϊκή ωρίμανση αφού ένα αυθόρμητο και πρωτόλειο πνεύμα μεταλλάσσεται και τελικά εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο συνθέτη, έναν δημιουργό, με εργαλείο την γνώση μέσα από διαφορετικές θεωρήσεις. Ένα συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών με εργαλείο τη γνώση, τη θεωρία και την πράξη, γονιμοποιεί τον αρχικό ενθουσιασμό και τελικά δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο επαγγελματία, έναν συνθέτη και, γιατί όχι, έναν καλύτερο άνθρωπο. Ανθρωποκεντρισμός λοιπόν η λέξη καταλύτης, η ενίσχυση και ενδυνάμωση μιας δημιουργικής προσωπικότητας. Το μέσο η εκπαίδευση.

Γιατί παιδεία είναι πολιτισμός, γιατί πολιτισμός είναι ελπίδα είναι μέλλον.

Βαγγέλης Κανελλόπουλος
Programme Leader, BA (Hons) in Interior Architecture

Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν διακεκριμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες, interior designers και θεωρητικοί τέχνης που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.Εξειδικευμένοι καθηγητές και διδάκτορες, μαζί με ερευνητικό προσωπικό, μεταφέρουν στους σπουδαστές καινοτόμο και βαθιά γνώση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της αγοράς. Η ακαδημαϊκή ομάδα του ΑΚΤΟ βοηθά τους σπουδαστές να εκφραστούν μέσα από ένα ελεύθερο και τολμηρό πνεύμα αναζήτησης και έρευνας, και με στόχο κοινωνικά οφέλη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Γνώρισε τα μέλη της Interior Design Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ

Εγγραφές

Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Full-Time φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει μία (1) περίοδο έναρξης με έναρξη τον Οκτώβριο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Οpen College φοίτησης η ακαδημαϊκή χρονιά έχει δύο (2) περιόδους ενάρξεων. Η πρώτη περίοδος είναι τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθεί η δεύτερη περίοδος τον επόμενο Φεβρουάριο.

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενάρξεις.

Διάβασε παρακάτω πληροφορίες για τα δίδακτρα των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους εξόφλησης.

Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή ισοτιμία τίτλου σπουδών από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού ή IB Diploma, A levels, GCSE. Πολίτες χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Συμφωνίας Schengen πρέπει να λάβουν φοιτητική βίζα ή άδεια παραμονής πριν εγγραφούν. Για υποψήφιους όπου τα ελληνικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα οι απαιτήσεις γλωσσομάθειας είναι επιπέδου Β2.​

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Στον ΑΚΤΟ δεχόμαστε αιτήσεις για μετεγγραφές και κατατακτήριες εισαγωγές σε κάθε περίοδο εγγραφών. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη και επίδειξη φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από τα προγράμματα του ΑΚΤΟ.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία μετεγγραφής στον ΑΚΤΟ

O AKTO επιδοτεί τους σπουδαστές με υποτροφίες, εκπτώσεις διδάκτρων ή και πλήρεις επιδοτήσεις, ανάλογα με την περίοδο των εγγραφών, των διαθέσιμων θέσεων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Διάβασε αναλυτικές πληροφορίες για:

Επικοινώνησε μαζί μας στο admissions@aktocollege.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Παροχές & Εγκαταστάσεις

Loader image

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους σπουδαστές του για να τους βοηθήσει, και ως προς το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και ως προς την κοινωνικοποίηση τους. Τα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει ο ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ αξιοποιεί την πιο δημοφιλή και σύγχρονη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Microsoft, το MS Teams. Οι σπουδαστές μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή είτε από το Play Store / App Store για κινητά τηλέφωνα, είτε από το website, για υπολογιστές. Το Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από όλους τους σύγχρονους browsers (Edge, Chrome, Firefox) με προτίμηση στον Chrome και Edge.

Μάθε περισσότερα για τις Τεχνικές Προδιαγραφές και το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης

Επαγγελματικές Προοπτικές & Ακαδημαϊκή Εξέλιξη

Loader image

Με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας οι απαιτήσεις, οι προκλήσεις, αλλά και οι ευκαιρίες είναι μεγάλες για τον σύγχρονο Interior Designer, που σύμφωνα με τις νέες τάσεις Interior Design Trends που αναδύονται, μπορεί να έχει πολλές δυνατότητες επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε εμπορικούς χώρους, κατοικίες, κάθε είδους χώρους ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης, εκθεσιακούς χώρους και εμπορικά περίπτερα, βιτρίνες, όψεις και εσωτερικά καταστημάτων, στέγαστρα, stands προβολής και σκηνικά εκδηλώσεων, επιδιώκωντας πάντα την καινοτομία μέσα από σχεδιαστικές προτάσεις φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ο κλάδος της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στην χώρα μας, τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε επαναχρησείς – ανακατασκευές. Ο κλάδος αξιοποιεί τα νέα ψηφιακά δεδομένα σε μια ελεύθερη, παγκόσμια αγορά, προσφέροντας μελετητικές και σχεδιαστικές υπηρεσίες οπουδήποτε υπάρχει ζήτηση. Η Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση υποστηρίζει νέους επαγγελματίες που λειτουργούν σαν δημιουργικά “πολυεργαλεια” αφού κατακτούν αρχιτεκτονικές – κατασκευαστικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση στην μικρή κλίμακα, διακόσμηση καθώς και στο Retail & Detail Design. Καλλιεργούνται ψηφιακές δεξιότητες, σε επίπεδο Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αλλά και σε τρισδιάστατα ρεαλιστικών απεικονίσεων, παρουσιάσεων. Παράλληλα αποκτάται ένα ευρύ θεωρητικό υπόβαθρο που ισχυροποιεί τους μελετητές επικοινωνιακά, ενώ τεκμηριώνει τις συνθέσεις τους. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον δεν εξαντλείται στα όριο των αιθουσών διδασκαλίας και των αμφιθεάτρων καθώς υποστηρίζεται με συνεργασίες με γνωστά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια κλπ. Τέλος η ανάθεση – ανάληψη ρεαλιστικών project από επώνυμες και καταξιωμένες εταιρίες ήδη από την ακαδημαϊκή περίοδο, προετοιμάζει τους φοιτητές με δημιουργική δυναμική και αυτοπεποίθηση, ικανή να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες διεθνείς επαγγελματικές προκλήσεις.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Interior Architecture δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως στελέχη ή ελευέθεροι επαγγελματίες σε επιχειρήσεις όπως:

 • Αρχιτεκτονικά μελετητικά γραφεία
 • Κατασκευαστικές εταιρείες
 • Εμπορικές εταιρείες
 • Γραφεία Ψηφιακού σχεδιασμού- Φωτορεαλιστικων παρουσιάσεων
 • Διακοσμητικά γραφεία
 • Σχεδιασμό Επαγγελματικών χώρων
 • Σχεδιασμό Εμπορικών χώρων
 • Σχεδιασμό Εκθεσιακών περίπτερων, STANDS
 • Εξειδίκευση σε ανακατασκευές – επαναχρησεις
 • Σχεδιασμός Κατοικίων
 • Κτιριολογική οργάνωση, διακόσμηση χώρων εκδηλώσεων
 • Σκηνογραφία
 • Σχεδιασμός Βιτρίνας
 • Εκπαιδευτικός τομέας

Το Careers Office του ΑΚΤΟ βοηθά τους απόφοιτους  να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας σε ποικίλα πεδία. To ΑΚΤΟ Alumni αποτελεί τη μεγαλύτερη 360˚ Art & Design κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών Bachelor και Master του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019. Το πανεπιστήμιο Middlesex University London είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων μας έχουν τύχει αναγνώρισης από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013.

Διάβασε περισσότερα για την Αναγνώριση και τη Διαπίστευση των Πανεπιστημιακών Τίτλων Σπουδών του ΑΚΤΟ

Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ, επικυρωμένα από το Middlesex University London. Ως απόφοιτοι του ΑΚΤΟ College, και μέλη της κοινότητας των αποφοίτων μας, λαμβάνουν την AKTO Alumni επιδότηση διδάκτρων εάν επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ.

Διάβασε περισσότερα για την Ακαδημαϊκή Εξέλιξη των αποφοίτων Προπτυχιακών Σπουδών του ΑΚΤΟ

AKTO experience