
Το COMICDOM CON ATHENS συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια και ο ΑΚΤΟ ήταν εκεί, συμμετέχοντας δυναμικά στη μεγάλη επετειακή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, (15 – 17 Μαΐου). Με μια παρουσία που ανέδειξε τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ενεργή συμμετοχή της κοινότητας του ΑΚΤΟ, μέλη της φοιτητικής κοινότητας, απόφοιτοι και μέλη της ακαδημαϊκής μας ομάδας έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα στο σημαντικότερο comic convention της Αθήνας.
>> AKTO Live Sketch Event
Στο περίπτερο του ΑΚΤΟ, φοιτητές και φοιτήτριες του 1ου και 2ου έτους του πανεπιστημιακού προγράμματος BA (Hons) Comics & Cartoon σχεδίαζαν live για το κοινό. Το Live Sketch Event μετέτρεψε τη δημιουργική διαδικασία σε μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο και την εκπαιδευτική προσέγγιση του ΑΚΤΟ.
>> AKTO Alumni @Artists Alley
Τα αγαπημένα μας ΑΚΤινίδια κατέκλυσαν και φέτος το Artists Alley. 25 AKTO Alumni συμμετείχαν στη διοργάνωση, παρουσιάζοντας το προσωπικό τους έργο και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική παρουσία τους στον χώρο των Comics και της Εικονογράφησης. Καταξιωμένοι δημιουργοί, ανερχόμενα ταλέντα και νέες φωνές, με κοινή αφετηρία τον ΑΚΤΟ, συναντήθηκαν στον πιο ζωντανό χώρο του COMICDOM Con Athens, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σημείο σύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη σύγχρονη δημιουργική σκηνή.
Θερμά συγχαρητήρια Ιωάννα Αγαπητού, Αναστασία Βασάλου, Άντζυ/Αγγελική Γεωργουσοπούλου, Μαρία Γυριχίδη, Ντέννι Γιατράς, Τηλέμαχε Γκονσάλες, Μιχάλη Διαλυνά, Άλεξ Εύα, Μαίρη Καλαμπαλίκα, Περικλή Κουλιφέτη, Κέλλυ Παπαδάκη, Δήμητρα Νικολαΐδη, Νίκο Μπουκουβάλα, Νίκο Μπράτο, Δέσποινα Παχή (Πινιώ), Θανάση Πέτρου, Βαγ. Σ, Μαρίνα Σεφεράι, Κωνσταντίνε Σκλαβενίτη, Μαρία Τζαμπούρα, Γιώργο Τσαρδανίδη, Κόννυ Τσιχλογιάννη, Χρύσα Χαρτσά, Γιώργο – Άγγελε Χατζηγιάννη, Άννα Χόλακ.
>> AKTO Workshops @Innovathens
Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα των Workshops και στον φιλόξενο χώρο του Innovanthens αποτελεί πλέον παράδοση. Για μία ακόμη χρονιά, μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας του ΑΚΤΟ υλοποίησαν τέσσερα διαφορετικά workshops, απευθυνόμενα σε παιδιά και ενήλικες.
Από τη δημιουργία mini comics και τη μετατροπή μιας κωμικής ιστορίας σε comics, μέχρι τη διδασκαλία του σχεδιασμού της ανθρώπινης μορφής και τη σχέση ζωγραφικής και comics, τα workshops ανέδειξαν διαφορετικές πτυχές της δημιουργικής διαδικασίας στον ΑΚΤΟ προσφέροντας γνώσεις και μοναδικές ευκαιρίες έκφρασης στους συμμετέχοντες. Την ομάδα των εισηγητών του ΑΚΤΟ αποτέλεσαν οι: Μαίρη Καλαμπαλίκα [Δημιουργός κόμικς – Εικονογράφος παιδικών βιβλίων], Κώστας Ανανίδας [Γλύπτης – Ζωγράφος], Αντώνης Ράλλης [Ιστορικός τέχνης] και ο Διευθυντής του πανεπιστημιακού προγράμματος ΒΑ (Hons) Comics & Cartoon,Γιώργος Μπότσος [Δημιουργός κόμικς, Εικαστικός].
>> Ελληνικά Βραβεία Κόμικς (ΕΛ.ΒΡΑ.ΚΟ)
Η Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (ΕΛ.ΒΡΑ.ΚΟ) πραγματοποιήθηκε στις 15/05 στο Αμφιθέατρο “Μιλτιάδης Έβερτ” της Τεχνόπολης.
Δηλώνουμε ιδιαίτερα περήφανοι για το μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του ΑΚΤΟ, Θανάση Πέτρου [Δημιουργός κόμικς] για τα δύο Βραβεία που του απένειμε η Ελληνική Ακαδημία Comics. Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Βραβείο Κόμικς Μεγάλης Φόρμας για το Graphic Novel του “1941 Αυστηρά Συσκότισις”. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απονομή τους από τον Βετεράνο των Comics, David Lloyd (V for Vendetta), τιμώμενο καλλιτέχνη της φετινής διοργάνωσης.
Το COMICDOM Con Athens γιόρτασε τα 20 του χρόνια παρουσιάζοντας ένα πλούσιο επετειακό πρόγραμμα, με διεθνείς προσκεκλημένους, με διεθνείς & ελληνικές εκθέσεις Comics, το μεγαλύτερο Artists Alley, workshops, portfolio reviews, εκδοτικούς οίκους, ομιλίες, panels, συνεντεύξεις, ξεναγήσεις, cosplay contest και βραβεύσεις.
Η δυναμική παρουσία της κοινότητας του ΑΚΤΟ στο COMICDOM Con Athens 2026 επιβεβαιώνει τη διαχρονική μας σχέση με την τέχνη των comics και τη δέσμευσή μας να στηρίζουμε τη δημιουργικότητα, την εκπαίδευση και τους νέους δημιουργούς.

































