ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

BA (Hons) in Fashion Design

Επισκόπηση

Το τριετές πρόγραμμα Bachelor of Arts (Honours) Degree in Fashion Design, με την επικύρωση του Middlesex University London, είναι το πιο ολοκληρωμένο Κολεγιακό πρόγραμμα Fashion Design στη χώρα μας, γιατί προσφέρει τόσο τις θεμελιώδεις καλλιτεχνικές αξίες και τις ακαδημαϊκές αρχές, όσο και τα πιο σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία, ανοίγοντας στους απόφοιτους του προγράμματος ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών για να καταξιωθούν στον ευρύτατο χώρο της ένδυσης.

Διαβάστε Περισσότερα
Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα σας προσφέρει μια σφαιρική προσέγγιση στο χώρο της Μόδας και εξετάζει τη σύνδεσή της με άλλους χώρους του design, όπως η αρχιτεκτονική, η γλυπτική και οι εικαστικές τέχνες. Σε επίπεδο σχεδιασμού θα πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές και μεθόδους σχεδίασης (με μηχανικά μέσα αλλά και με τη χρήση Η/Υ), μελετώντας στις φιγούρες σας τη γυναικεία σιλουέτα, τις πόζες, τις αναλογίες, τους διαφορετικούς σωματότυπους, την ανατομία και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος καθώς επίσης, και την απεικόνιση των ρούχων πάνω σε αυτό (χρώματα, υφές, πτυχώσεις κ.λπ.).

Παράλληλα, θα γνωρίσετε όλη τη διαδικασία παραγωγής του ενδύματος, μέσα από σειρά μαθημάτων τεχνικών εφαρμογών που πλαισιώνουν το πρόγραμμα (τελικό σχέδιο, πατρόν, κοπή και ραφή). Η υφασματολογία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που μελετάται διεξοδικά στο έτος αυτό και σας εξοικειώνει με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των υφασμάτων.
Επίσης, μέσα από θεωρητικά μαθήματα, παρουσιάσεις, διαλέξεις αλλά και μέσα από την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στην έρευνα, θα μάθετε πώς διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες η ένδυση και το στυλ -από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα- και θα αναπτύξετε το αισθητικό σας κριτήριο. Θα κατανοήσετε τέλος, τη σημασία και το ρόλο του Stylist στον μηχανισμό της παγκόσμιας αγοράς της Μόδας (διεθνής τάσεις, αναφορές, επιρροές) αλλά και γενικότερα τη σημασία της εξωτερικής εικόνας στην επικοινωνία.

Αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο, θα εισαχθείτε στο πεδίο της επικοινωνίας, του marketing και της αυτοπροβολής σας. Θα ανακαλύψετε το ρόλο του σύγχρονου σχεδιαστή και την σχέση του με την αγορά στην οποία απευθύνεται, μελετώντας ιστορικές και σύγχρονες εκδόσεις μόδας και διαφημιστικές καμπάνιες των μεγαλύτερων οίκων.

Μέσα από εξειδικευμένα projects, θα ανακαλύψετε πώς διαμορφώνει ένας σχεδιαστής το προσωπικό του στυλ, πώς “χτίζει” την εικόνα του και πώς προωθεί τη δουλειά του. Θα μάθετε επίσης πώς στήνονται οι επιχειρήσεις στο χώρο της μόδας και πώς οργανώνεται μια μονάδα παραγωγής ρούχων. Παράλληλα, στοιχεία από την παγκόσμια ιστορία της Μόδας γίνονται επιρροές και σημεία αναφοράς σε εργασίες σας ενώ, συγχρόνως, θα διαμορφώσετε μία σφαιρικότερη αντίληψη για το ρόλο της κοινωνικό – οικονομικής κατάστασης στην εξέλιξη της Μόδας, ώστε να γίνετε ολοκληρωμένοι Fashion Designers.

 

 

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University

 

Για εγγραφές στο εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, τα δίδακτρα για το πρώτο έτος του προγράμματος, διαμορφώνονται σε 6.300€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top