NEWS & EVENTS

29η Τελετή Αποφοίτησης

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, όσοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Γιατί, αυτό το τόσο ξεχωριστό βράδυ, στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, πραγματοποιήθηκε η λαμπρή 29η Τελετή Αποφοίτησης του ΑΚΤΟ, κατά την οποία τούς απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών Bachelor & Master του Middlesex University London.

Στο χαιρετισμό της, κατά την έναρξη της τελετής, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΑΚΤΟ Dr Στέλλα Κυρίμη, Κλινική Ψυχολόγος, ενθάρρυνε τους αποφοίτους «Ο κόσμος έξω από αυτούς τους τοίχους είναι ένας καμβάς, μια κενή σελίδα, ένα κομμάτι πηλού που περιμένει το άγγιγμά σας, το όραμά σας, τη δημιουργικότητά σας. Εσείς, οι καλλιτέχνες και οι σχεδιαστές του μέλλοντος, έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε, να εμπνεύσετε και να μεταμορφώσετε τον κόσμο.»

Τους Τίτλους Σπουδών απένειμαν, για τον ΑΚΤΟ η Dr Στέλλα Κυρίμη, ως Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής και για το Middlesex University London, ο Professor Peter Fribbins (Director of Partnerships Faculty of Arts & Creative Industries).

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Middlesex Univeristy, δήλωσε μεταξύ άλλων «… μπορείτε να σκεφτείτε ότι δεν αποφοιτήσατε απλώς για να ενταχθείτε στο εργατικό δυναμικό της δημιουργικής βιομηχανίας στον κόσμο, αλλά ως άνθρωποι που θα καινοτομήσουν και θα δημιουργήσουν έναν κόσμο βασισμένο στην αλήθεια και το όραμα. τόσο στους κλάδους σας όσο και πέρα από αυτούς». 

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής ήταν η ανακοίνωση της Υποτροφίας «Πέτρος Κυρίμης», που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα και θα δίνεται για πλήρεις κολεγιακές σπουδές στο ΒΑ Animation & Interactive Media. Η Dr Κυρίμη είχε ένα προσωπικό λόγο παραπάνω να αισθάνεται υπερήφανη, καθώς ο Πέτρος Κυρίμης ήταν ο πατέρας της και όπως δήλωσε στην ομιλία ανακοίνωσης της υποτροφίας : «υπήρξε ένας υπέρμαχος της Τεχνολογίας, του Animation και της Παραγωγής Πολυμέσων στον ΑΚΤΟ. Για πάνω από δύο δεκαετίες, υποστήριξε ακούραστα την ανάπτυξη του προγράμματος Animation και, κυρίως, τους μαθητές που ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια μέσα σε αυτό. Το πάθος του για την καλλιέργεια νέων ταλέντων, η δέσμευσή του για την προώθηση της δημιουργικότητας και η πίστη του στη δύναμη της εκπαίδευσης ήταν εμφανή σε όλους όσοι τον γνώριζαν».

Oι Ακαδημαϊκοί Διευθυντές όλων των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς στους απόφοιτους και, όπως πάντα, το πιο συγκινησιακά φορτισμένο μέρος της απονομής ήταν οι ομιλίες των Αριστούχων Αποφοίτων από όλα τα προγράμματα σπουδών, όπου ανέτρεξαν σε όσα αποκόμισαν από τις σπουδές τους στον ΑΚΤΟ χρόνια των σπουδών τους και μοιράστηκαν με το κοινό την προσωπική τους εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι  στους Αριστούχους δόθηκε Έπαινος Άριστης Επίδοσης.

Το πανηγυρικό κλείσιμο της 29ης Τελετής Αποφοίτησης του ΑΚΤΟ έγινε με την χαρακτηριστική ομαδική φωτογραφία και την παραδοσιακή…πτήση των καπέλων! Στη συνέχεια, όσοι συμμετείχαν στην τελετή,  το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΑΚΤΟ καθώς και οι συγγενείς και φίλοι ευχήθηκαν στους αποφοίτους «Καλή σταδιοδρομία», γιορτάζοντας μαζί τους στο χαρούμενο πάρτι που ολοκλήρωσε τη βραδιά στον προαύλιο χώρο του Κολεγίου Αθηνών, με τη συνοδεία δροσερών ποτών, αναψυκτικών και live jazz ακουσμάτων.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τα υπέροχα δροσερά της κεράσματα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ