ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

BA (Hons) in Fine Art & New Media

BA (Hons) in Fine Art & New Media

Επισκόπηση

Το τριετές πρόγραμμα Bachelor of Arts (Honours) Degree in Fine Art & New Media, με την επικύρωση του Middlesex University London είναι το πιο ολοκληρωμένο Κολεγιακό πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών στη χώρα μας. Προσφέρει στους αποφοίτους του ένα ευρύτατο πεδίο γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο στα παραδοσιακά όσο και στα πιο σύγχρονα μέσα προκειμένου να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και ένα σύγχρονο εικαστικό λόγο και τους δίνει τη δυνατότητα να καταξιωθούν σαν σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες.

Η εικαστική παιδεία που προσφέρει το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση της οπτικής επικοινωνίας και της καλλιτεχνικής έρευνας και εφοδιάζει τους σπουδαστές με τις δεξιότητες που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες τους και τους φέρνει σε επαφή με αυτά που συμβαίνουν στη σύγχρονη τέχνη (contemporary art) σε διεθνές επίπεδο. Έχει ως κεντρικό άξονα μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ιστορίας και θεωρίας της τέχνης, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με μία ευρεία γκάμα σύγχρονων μέσων όπως είναι η εγκατάσταση, το βίντεο, η φωτογραφία η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, η εικαστική performance κ.ά. εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχρονα καλλιτεχνικά έργα υψηλής ποιότητας.

Διαβάστε Περισσότερα
Περιεχόμενο

Σκοπός του προγράμματος είναι να διευρύνετε δημιουργικά τα εκφραστικά σας μέσα, να αναπτύξετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες και τις πρακτικές καθώς και να γνωρίζετε πώς να επεξεργάζεστε εννοιολογικά τις ιδέες σας. Η φιλοσοφία του προγράμματος επικεντρώνεται στην εξέλιξη σας ως ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προσωπικότητες, με δημιουργικές ανησυχίες και φιλοδοξίες, που διαθέτουν θεωρητικές γνώσεις και εμπειρία όσον αφορά στις τεχνικές και τις πρακτικές της σύγχρονης τέχνης.

Το πρόγραμμα σας γνωρίζει τις παραδοσιακές μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική και σας βοηθά να αντιληφθείτε το σχέδιο ως μέσο επικοινωνίας και έκφρασης, ενώ παράλληλα σας εισάγει σε μια σειρά νέων μέσων όπως είναι το βίντεο, η εικαστική φωτογραφία και η εγκατάσταση, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εικαστική γλώσσα ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό εικαστικό ιδίωμα. Αναπτύσσει το εύρος των θεωρητικών σας γνώσεων και αναλύει τις σημαντικές περιόδους στην ιστορία της τέχνης, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, ενώ παράλληλα μελετά τις πρακτικές των σύγχρονων καλλιτεχνών, με στόχο να αποκτήσετε κριτική ικανότητα και να είστε σε θέση να εμβαθύνετε και να ερμηνεύετε αισθητικά και νοηματικά τα ζητήματα που διαπραγματεύεται η τέχνη σήμερα.

Σας βοηθά να αποκτήσετε τις τεχνικές γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες προκειμένου να διαχειριστείτε νέα μέσα, όπως η φωτογραφία, το βίντεο και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες, προκειμένου να εμβαθύνετε και να ενδυναμώσετε την καλλιτεχνική εκφραστική σας έρευνα. Αναλύει, επίσης, τη σημασία τους μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο παράγεται και παρουσιάζεται η σύγχρονη τέχνη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα γνωρίζετε πώς να αναπτύσσετε και να υποστηρίζετε σε θεωρητικό επίπεδο το καλλιτεχνικό σας έργο μέσα από την έρευνα, να στηρίζετε τις θέσεις σας με επιχειρήματα και να κάνετε αισθητική και εννοιολογική ανάλυση σε θέματα που αφορούν καλλιτεχνικά έργα και τη σύγχρονη τέχνη γενικότερα ώστε να είστε σε θέση να λάβετε αποφάσεις όσον αφορά την ανάπτυξη του εικαστικού σας έργου. Ως εκ τούτου, θα έχετε αποκτήσει καλλιτεχνικές ικανότητες υψηλής ποιότητας ώστε να είστε σε θέση να επιδείξετε δεξιότητες επαγγελματικού επιπέδου, προκειμένου να δημιουργήσετε και να εκθέσετε τα δικά σας καλλιτεχνικά έργα.

 

Programme Specification And Curriculum Map For Fine Art & New Media

 

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University

 

Για εγγραφές στο εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, τα δίδακτρα για το πρώτο έτος του προγράμματος, διαμορφώνονται σε 6.300€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

 

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top