ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

MA in Photography & Visual Language

MA in Photography & Visual Language

Επισκόπηση

Το Master of Arts in Photography & Visual Language είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στη Φωτογραφία και στην Οπτική Γλώσσα.
Η φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύει τον πειραματισμό με διάφορα οπτικά μέσα, παρέχοντας εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από τη φωτογραφική γλώσσα, τις τεχνικές και την εννοιολογική υπόσταση της Φωτογραφίας, μελετώντας την ως τέχνη, ως μέσο επικοινωνίας και ως εργαλείο οπτικοποίησης της πραγματικότητας.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους Φωτογραφίας, Καλών Τεχνών, Visual Design και Κινηματογράφου αλλά και σε επαγγελματίες συναφών γνωστικών πεδίων όπως: Art Direction, Film Direction, Video Production, Φωτογραφία Μόδας, Documentary Photography, Διαφημιστική Φωτογραφία κ.ά., οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σε επαγγελματικό αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο και, παράλληλα να αποκτήσουν μία διακλαδική αντίληψη γύρω από τους τρόπους έκφρασης με οπτικοακουστικά Μέσα.

Περιεχόμενο

Στόχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων που θα βοηθήσουν στην βαθιά αντίληψη της οπτικής γλώσσας. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων των σπουδαστών, ώστε να εξελιχθούν ως επαγγελματίες Φωτογράφοι και Visual Designers, καθιστώντας τους ικανούς να “γεννούν” καινοτόμες ιδέες και έργα υψηλής ποιότητας.
Το εκπαιδευτικό περιβάλλον δίνει στον υποψήφιο τη δυνατότητα να συνδυάσει τις δημιουργικές και επαγγελματικές του γνώσεις μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες. Επιπλέον, δίνει έμφαση στην έρευνα και ανοίγει τους ορίζοντές των σπουδαστών μέσα από την κριτική ανάλυση, τον πειραματισμό και τη δημιουργική εξερεύνηση της σύγχρονης εικόνας.
Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος επιτρέπει στους σπουδαστές κατ’ αρχήν να αξιοποιήσουν το ακαδημαϊκό τους παρελθόν ώστε να αναπτύξουν τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις. Ταυτόχρονα, “διαβάζοντας” τη Φωτογραφία πολύπλευρα και μέσα από το πρίσμα όλων της των εκφάνσεων (εικαστικά, τεχνικά, τεχνολογικά και ερευνητικά) οι σπουδαστές θα μπορέσουν να εξελιχθούν και, ως απόφοιτοι, θα είναι σε θέση να παίξουν ενεργό ρόλο στον ευρύτερο χώρο της Εικόνας και των Οπτικών Μέσων.

 

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διδακτικές ενότητες (modules), οι οποίες αναπτύσσονται σε τρία εξάμηνα και οδηγούν στην απόκτηση 180 credits.

Το MA in Photography & Visual language εξετάζει ποικίλους τομείς που αφορούν στη Φωτογραφία: η Φωτογραφία ως Δημιουργική Έκφραση & ως Μέσο Οπτικής Επικοινωνίας καθώς και, η σχέση της με τα άλλα Οπτικά Μέσα, Εμβάθυνση σε σύγχρονους τρόπους Παρουσίασης (φεστιβάλ, γκαλερί, μουσεία, εκδότες κ.ά.), Φωτογραφία και Νέες Τεχνολογίες της Εικόνας, Διαχείριση Φωτογραφίας (Management, Budgeting, Επικοινωνία & Marketing), Νομικά Θέματα (ηθική και δεοντολογία του μέσου, πνευματικά δικαιώματα).

Έτσι οι σπουδαστές, θα έχουν αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων πάνω στα είδη της Φωτογραφίας και τους συσχετισμούς της ώστε να μπορούν να επιλέξουν σε ποιο θέμα θα εξειδικευτούν, στο πλαίσιο της Διπλωματικής τους Εργασίας (Main Project).

 

Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας

Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013 και 4205/2013 και 4635/2019 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, για τον μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών Master. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους Κολεγίων συνεργαζόμενων με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, όπως ο ΑΚΤΟ. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού πανεπιστημιακού τίτλου, σύμφωνα με το (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013) έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται. Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία και το πρωτόκολλο των αιτήσεών τους).

 

Προϋποθέσεις εισαγωγής

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περνούν από συνέντευξη σε επιτροπή αξιολόγησης, που ορίζεται ειδικά για το σκοπό αυτό, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα συνεντεύξεων είναι να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Να είναι Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., απόφοιτοι Κολεγίων ή Ανώτατων και Ανώτερων Σχολών του εξωτερικού στις προαναφερθείσες ή συναφείς σε αυτές ειδικότητες.
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι, επαγγελματίες με αποδεδειγμένη -τουλάχιστον- πενταετή επαγγελματική εμπειρία υψηλού επιπέδου, χωρίς τα προαναφερθέντα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα.

 

Programme Specification And Curriculum Map For Master Of Arts In Photography & Visual Language

 

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University

 

Για εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τα δίδακτρα του προγράμματος διαμορφώνονται σε 8.000€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top