ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

MA in Digital Design & Interactive Applications

MA in Digital Design & Interactive Applications

Επισκόπηση

Το Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις Ψηφιακές Διαδραστικές Τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Digital Design.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα του ΑΚΤΟ εξετάζει τις ψηφιακές τεχνολογίες, τα νέα μέσα, τα θέματα διαχείρισης του ψηφιακού σχεδιασμού και τον ρόλο του διαδραστικού σχεδιασμού στην εταιρική πρακτική. Προσφέρει γνώσεις και πρακτικές για τη χρήση και αξιοποίηση των διαφόρων ψηφιακών μορφών, καναλιών και πλατφορμών σχεδιασμού, επικοινωνίας και διαφήμισης όπως: Web Design / Mobile Application / Game Design / Social Media και Digital Video.

Διαβάστε Περισσότερα
Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ραγδαίες εξελίξεις στην Ψηφιακή Τεχνολογία και την επίδραση που έχει στη σύγχρονη καθημερινότητα, συνδέοντας το Digital Design και τις Διαδραστικές Εφαρμογές με ευρύτερους χώρους όπως: η Επικοινωνία, η Διαφήμιση – Προώθηση προϊόντων & υπηρεσιών, η Ψυχαγωγία κ.ά.

Η δομή του προγράμματος επιτρέπει στους σπουδαστές να υπερβούν τα όρια του επαγγελματικού τους χώρου και να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στη διαχείριση όλων των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει ο τομέας του Digital Design και των Διαδραστικών Εφαρμογών, αξιοποιώντας, παράλληλα, το ακαδημαϊκό τους παρελθόν.

Η εξειδίκευση που προκύπτει από την εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας και την κριτική ανάλυση, την έρευνα, την τεχνολογική και τη δημιουργική εξερεύνηση έχει ως αποτέλεσμα ενημερωμένους πτυχιούχους, ικανούς να παράξουν ένα ψηφιακό διαδραστικό αποτέλεσμα.

Μερικά από τα θεματικά πεδία που εξετάζει το καινοτόμο πρόγραμμα MA in Digital Design & Interactive Applications είναι τα εξής:

 • Digital aesthetics
 • Digital culture
 • Visual & Augmented reality
 • Design Ethics και Digital Synesthesia
 • User Experience (Ux) Design
 • User Interface (Ui)
 • Web design
 • Mobile application design
 • Game Design
 • Online Services και Social Media
 • Digital Design Management

 

Διάρκεια σπουδών

Το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους φοίτησης:

 • Full Time | Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μήνες
 • Part Time | Πρόγραμμα μερικής φοίτησης με διάρκεια 21 μήνες

 

Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας

Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013 και 4205/2013 και 4635/2019 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, για τον μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών Master. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους Κολεγίων συνεργαζόμενων με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, όπως ο ΑΚΤΟ. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού πανεπιστημιακού τίτλου, σύμφωνα με το (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013) έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται. Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία και το πρωτόκολλο των αιτήσεών τους).


Προϋποθέσεις εισαγωγής

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περνούν από συνέντευξη σε επιτροπή αξιολόγησης, που ορίζεται ειδικά για το σκοπό αυτό, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα συνεντεύξεων είναι να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

 • Να είναι Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., απόφοιτοι Κολεγίων ή Ανώτατων και Ανώτερων Σχολών του εξωτερικού στις προαναφερθείσες ή συναφείς σε αυτές ειδικότητες.
 • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι, επαγγελματίες με αποδεδειγμένη -τουλάχιστον- πενταετή επαγγελματική εμπειρία υψηλού επιπέδου, χωρίς τα προαναφερθέντα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα.

 

Programme Specification And Curriculum Map For Master Of Arts In Digital Design & Interactive Applications

 

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University

 

Για εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τα δίδακτρα του προγράμματος διαμορφώνονται σε 8.000€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top