ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γιάννης Γιαννακόπουλος 

Φωτοειδησεογράφος | Δάσκαλος Φωτογραφίας 

  • MA Arts in Design, Middlesex University London 

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στο Μόναχο, το 1968. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Φωτογραφία. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MA in Design από το Middlesex University London.

Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και, από το 2009, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2021/22 Αντιπρόεδρος των ΓτΚ, έχοντας την ευθύνη της επικοινωνίας) και μέλος της Ελληνικής Ένωσης Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ) από το 2001 μέχρι σήμερα.

Από το 1993, είναι δάσκαλος φωτογραφίας στον ΑΚΤΟ και ιδρυτής της METApolis gallery. Διδάσκει εθελοντικά φωτογραφία σε προσφυγικούς πληθυσμούς Caritas, Médecins du Monde.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Γοητευμένος από τη φωτογραφία δρόμου (street photography) εργάζεται ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Αναζητώντας την φωτογραφική “αλήθεια”, ταξιδεύει διαρκώς από το 1999 σε εμπόλεμες και μη ζώνες όπως: Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερία, Ινδία, Λωρίδα της Γάζας, Γροιλανδία (Βόρειο Πόλο), Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Αμαζόνιο, Συρία, Ουκρανία, σε χώρες της Αφρικής Ηπείρου.

Ως μέλος των Γιατρών του Κόσμου έχει λάβει μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε ολόκληρη την υφήλιο.

Website