NEWS & EVENTS

WIA Vol II | Στέλλα Αμπατζή

Στην ενότητα ΑΚΤΟ_Alumni_Women_Excellence του Women in Art(s) Vol II, τέσσερεις απόφοιτες της Σχολής από διαφορετικά πεδία των Τεχνών & του Design διαπρέπουν εντός και εκτός συνόρων, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία. Μας παρουσιάζουν το σκεπτικό, το έργο τους και τις πτυχές του, και μοιράζονται μαζί μας ιστορίες επιτυχίας.  

 Στέλλα Αμπατζή, Visual Artist (ONLINE σύνδεση με Νέα Υόρκη)   

Τίτλος Εισήγησης: Dysautonomic vs Autonomic Networks

Με αφετηρία την διπλωματική της εργασία, μας μιλάει για την συμβολή όσων αποκόμισε από τις σπουδές της στον ΑΚΤΟ στην υλοποίηση του νέου της project Dysautonomic vs Autonomic Networks, με το οποίο επιδιώκει να κάνει τους θεατές να εξερευνήσουν τις σχέσεις ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης μέσω νέων τεχνολογιών, προσφέροντας διαφορετικές οπτικές της εξελισσόμενης φύσης της ανθρωπότητας στην ψηφιακή εποχή.

Μέρος 01: Dysautonomic Networks

Το πρώτο μέρος της εγκατάστασης “Dysautonomic Networks” εστιάζει στο human error, στην δυσαυτονομία ενός υποτιθέμενου αυτόνομου νευρικού συστήματος. Το έργο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση ατόμων που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα δυσαυτονομικών νόσων.

Μέρος 02: Autonomic Networks

Τα artworks στο δεύτερο μέρος της εγκατάστασης αναπαριστούν αυτόματα δίκτυα, επικεντρώνοντας στην τεχνολογία των πολεμικών drones ή UAVs (unmanned vehicle systems), τα οποία λειτουργούν αυτόνομα μέσω προηγμένων δικτύων τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητα παράκαμψής κάθε ανθρώπινης παρέμβασης.

Το installation μέσω της αντιπαράθεσης της δυσαυτονομίας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και της πλήρης αυτονομίας των δικτύων τεχνητής νοημοσύνης, ρίχνει φως στις αισθητές ανισότητες στην χρηματοδότηση μεταξύ των δύο θεμάτων αλλά και στην άμεση ανάγκη για νομοθεσία σε ζητήματα ασφάλειας και ηθικής που περιβάλλουν τα αυτόνομα drones ως αυτόνομα δίκτυα σε στρατιωτικά πλαίσια.

Λίγα λόγια για την Στέλλα

Η Στέλλα Αμπατζή απόφοιτος του MA in Photography and Visual Language είναι μια Visual artist με δεξιότητες τόσο στην τέχνη όσο και στην τεχνολογία και με ισχυρή κατανόηση ολόκληρης της δημιουργικής κατεύθυνσης και της αφήγησης. Έχει αξιόλογη δημιουργική πορεία στο εξωτερικό, όπου έχει εργαστεί στον κινηματογράφο ως visual effects artist και concept designer. Η φιλμογραφία της Στέλλας περιλαμβάνει μια εκτεταμένη σειρά από 38 συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Highlights της καριέρας της έχουν υπάρξει τα 2 βραβεία Όσκαρ, για τις 2 visual effects ομάδες της, για τις ταινίες Golden Compass (Λονδίνο) και King Kong (Ν. Ζηλανδία). Ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη όπου εξακολουθεί να κάνει vfx για τηλεοπτικές σειρές σε πλατφόρμες όπως Disney, Netflix, HBO και Apple Plus. Πέρα από τη συμμετοχή της στη βιομηχανία του κινηματογράφου, παρουσιάζει τα έργα της σε εκθέσεις, που περιλαμβάνουν μια σύνθεση των παραδοσιακών μέσων, της φωτογραφίας, non human photography, της εικόνας που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη και της ψηφιακής ζωγραφικής.

Γνωρίστε περισσότερα για την Στέλλα και το έργο της

WEBSITE INSTAGRAM | IMDb

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ