Distance Learning

imerologio2

Το πρόγραμμα Distance Learning (Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση) είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης ειδικά σχεδιασμένο για εκείνους που επιθυμούν να σπουδάσουν Art & Design αλλά η έλλειψη χρόνου, οι επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις αποτελούν σημαντικά εμπόδια για την επίτευξη του στόχου τους. Επίσης, απευθύνεται σε όσους διαμένουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και θέλουν να σπουδάσουν Art & Design διατηρώντας τον τόπο διαμονής τους.

Στο Distance Learning απαιτείται παρουσία στη σχολή μόνο μία φορά τον μήνα. Πιο συγκεκριμένα η παρακολούθηση περιορίζεται σε δύο ημέρες κάθε μήνα, με μαθήματα που πραγματοποιούνται Παρασκευή και Σάββατο. Τα μαθήματα διεξάγονται σε προγραμματισμένες -για όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους- ημερομηνίες, οι οποίες δίδονται στους σπουδαστές ώστε να μπορούν να οργανώσουν το χρόνο και τις υποχρεώσεις τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στο Distance Learning ακολουθεί τέσσερα βήματα που καλύπτουν την “απόσταση” μεταξύ των δύο συναντήσεων και διεξάγονται μεταξύ του σπιτιού του σπουδαστή και της σχολής. Αυτά είναι:

 • Θεωρητικές και Πρακτικές Εισηγήσεις.
 • Εφαρμογή της Θεωρίας με Ασκήσεις στην αίθουσα.
 • Πρακτική Εξάσκηση στο σπίτι.
 • Αξιολόγηση – Σχολιασμός.

Πιο αναλυτικά, σε κάθε συνάντηση, οι σπουδαστές διδάσκονται τη θεωρία και, υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων, την εφαρμόζουν πραγματοποιώντας ασκήσεις και projects. Στη συνέχεια, αφομοιώνουν τη διδακτέα ύλη ολοκληρώνοντας ανάλογες ασκήσεις στο σπίτι και, τέλος, οι εργασίες τους αξιολογούνται από τους καθηγητές.

Μεταξύ των δύο συναντήσεων, η επαφή των σπουδαστών με τον ΑΚΤΟ διευκολύνεται μέσω: τηλεφώνου, mail και group calls μέσω skype. Ο Συντονιστής του προγράμματος παρακολουθεί την πορεία κάθε σπουδαστή, εξατομικευμένα, και υποστηρίζει τις σπουδές του επιλύοντας ζητήματα που τον απασχολούν σε ακαδημαϊκό και διοικητικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι, οι βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια, οι αίθουσες Η/Υ αλλά και όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες της σχολής είναι στη διάθεση των σπουδαστών, όχι μόνο τις προγραμματισμένες ημέρες και ώρες μαθημάτων αλλά και οποτεδήποτε αυτοί επιθυμούν.

Το πρόγραμμα Distance Learning διεξάγεται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής επιθυμεί διανυκτέρευση (για το βράδυ της Παρασκευής) μπορεί να απευθυνθεί στον Συντονιστή του προγράμματος.

Το πρόγραμμα σπουδών Distance Learning διαρκεί:

 • 4 εκπαιδευτικά εξάμηνα για τις σπουδές “Εικαστικός (Fine Artist)”.
 • 5 εκπαιδευτικά εξάμηνα για τις σπουδές “Ψηφιακό Marketing & Κοινωνικά Δίκτυα (Digital Marketing & Social Media)”.
 • 6 εκπαιδευτικά εξάμηνα για τις σπουδές “Γραφίστας (Graphic Designer)” και “Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων (Interior Designer)”.

Στους αποφοίτους του προγράμματος απονέμεται βεβαίωση σπουδών (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, με την αδειοδότηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Στη συνέχεια, μπορούν να εξελίξουν τις σπουδές τους και να λάβουν τους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Honours) Degree και Master of Arts του Middlesex University με την εισαγωγή τους στα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών, που λειτουργούν στον ΑΚΤΟ με την επικύρωση του Middlesex University London.

Κάνοντας κλικ σε κάθεμία από τις παρακάτω ειδικότητες, μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και πληροφορίες για την εξέλιξη των σπουδών.

Το πρόγραμμα Distance Learning προσφέρεται στις εξής ειδικότητες:

Γραφίστας (Graphic Designer)

Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων (Interior Designer)

Εικαστικός (Fine Artist)

Ψηφιακό Marketing & Κοινωνικά Δίκτυα (Digital Marketing & Social Media)

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που ισχύει για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Η διδασκόμενη ύλη αναπτύσσεται με απόλυτα προγραμματισμένο τρόπο και περιλαμβάνει:

 • Εργασίες (Projects) : Αναθέσεις εργασιών με ειδικά φύλλα εργασίας, στα οποία αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που χρειάζονται οι σπουδαστές, για την μελέτη τους και τον σχεδιασμό. Αναγράφονται ακόμα τα κριτήρια αξιολόγησης της εργασίας τους, η διάρκειά της, το πρόγραμμα επικοινωνίας με τον καθηγητή και η σχετιζόμενη με το θέμα βιβλιογραφία.
 • Σεμινάρια: Είναι συζητήσεις με ομάδα σπουδαστών για κάποιο θέμα ή ακόμα και παρουσιάσεις σχετικών θεμάτων από άλλους καθηγητές ή επισκέπτες – καθηγητές, που θα γίνονται σε κάθε μία από τις εννέα επισκέψεις των σπουδαστών στην Αθήνα.
 • Κριτική: Η κριτική είναι καθοριστική της ποιότητας της εκτελούμενης εργασίας και εποικοδομητική για τον κάθε σπουδαστή. Γι’ αυτό στο τέλος του κάθε “project” η κριτική γίνεται τόσο με τη χρήση αλληλογραφίας, όσο και κατά τις επισκέψεις στην Αθήνα.
 • Εφαρμογή λογισμικού Skype που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω διαδικτύου, με μηδενικό κόστος και σε πραγματικό χρόνο. Οι φοιτητές μεταξύ των συναντήσεων δέχονται διορθώσεις για τα τρέχοντα project από τους καθηγητές τους. Μέσω του group call και του share screen χωρίζονται σε ομάδες των 5 ατόμων όπου και παραθέτουν τυχόν απορίες αλλά και γίνεται διεξοδικότερη ανάλυση του κάθε project ώστε να μπορέσουν να επιλύσουν – σχεδιάσουν αποτελεσματικότερα τις δουλειές τους.
 • Αλληλογραφία: Είτε με τη χρήση του internet για αποστολή e-mail, είτε με τη χρήση του παραδοσιακού ταχυδρομείου, οι σπουδαστές λαμβάνουν γραπτά σχόλια από τους καθηγητές τους και συζητούν επί αυτών.
 • Εργαστήρια Η/Υ: Μαθήματα Η/Υ γίνονται στα εργαστήρια του ΑΚΤΟ και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επισκέψεων δευτεροετών και τριτοετών σπουδαστών στην Αθήνα.

Πλεονεκτήματα της Εκπαίδευσης από απόσταση:

 • Οι σπουδαστές μελετούν στην άνεση και την ησυχία του χώρου κατοικίας τους.
 • Δεν αλλάζουν τις προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές τους συνήθειες.
 • Οργανώνουν το χρόνο και τις εργασίες τους ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους.
 • Εργάζονται σε συνθήκες, που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει και η επίδοσή τους είναι καλύτερη.
 • Φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις επιλογής του ΑΚΤΟ δωρεάν.
 • Μπορούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts και Master of Arts του Middlesex University στην ειδικότητα της αρεσκείας τους.
143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Distance Learning 29/05/2013

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face