ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

BA (Hons) in Sketch – Comics – Cartoon

BA (Hons) in Sketch – Comics – Cartoon

Επισκόπηση

Το τριετές πρόγραμμα Bachelor of Arts (Honours) Degree in Sketch-Comics-Cartoon, με την επικύρωση του Middlesex University London, είναι το πιο ολοκληρωμένο Κολεγιακό πρόγραμμα στη χώρα μας, γιατί προσφέρει τόσο τις θεμελιώδεις καλλιτεχνικές αξίες και τις ακαδημαϊκές αρχές, όσο και τα πιο σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία, ανοίγοντας στους απόφοιτους του προγράμματος ένα ευρύτατο καλλιτεχνικό φάσμα.

Διαβάστε Περισσότερα
Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα εισάγει τους σπουδαστές στις αρχές και τις τεχνικές που θα τους δώσουν τις βάσεις για να αναπτύξουν τις αναγκαίες δεξιότητες και θα τους οδηγήσουν στη δημιουργία του δικού τους προσωπικού ύφους.

Οι σπουδαστές μέσα από σχεδιαστικά – τεχνικά μαθήματα και μαθήματα Θεωρίας Χρώματος, εξελίσσουν τις σχεδιαστικές τους ικανότητες και την αίσθηση της συμμετρίας, των όγκων αλλά και της αξίας του σχήματος και του χρώματος. Αναπτύσσουν μεθόδους και τεχνικές στο σχεδιασμό σκίτσου και εξειδικεύονται περισσότερο σε μορφές σκίτσου όπως το γελοιογραφικό, το αναπαραστατικό, το παιδικό, η καρικατούρα κλπ.

Σε θεωρητικό επίπεδο διδάσκονται Ιστορία της Τέχνης, ώστε να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο και να γνωρίσουν τα καλλιτεχνικά ρεύματα και την εξέλιξη των εικαστικών Τεχνών, ενώ με την Ιστορία των Κόμικς εμβαθύνουν στο φαινόμενο και στη φύση των κόμικς, καλύπτοντας όλες τις σχολές, τις τάσεις, αλλά και το έργο των μεγάλων δημιουργών, που διαμόρφωσαν την ιδιαίτερη αυτή οπτική λογοτεχνία.

Παράλληλα εισάγονται στις βασικές αρχές και στους κανόνες της εικονογραφημένης αφήγησης, ενώ με το μάθημα της φωτογραφίας αποκτούν γνώσεις, που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες στην ανάπτυξη της φαντασίας και στην αποτύπωση των εικόνων τους.

Η Δημιουργία χαρακτήρων, με την ανάπτυξη των δικών τους ηρώων, η Εικονογράφηση, με τη σε βάθος ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών και η συνέχεια του μαθήματος του κόμικς, με την ανάπτυξη μεθόδων σελιδοποίησης και δόμησης της αφήγησης, είναι μαθήματα που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά σας και, μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις, να εξελίξουν το προσωπικό τους ύφος.

Μέσα από τη Γραφιστική Κινηματογράφου αξιοποιούν τις τεχνικές δυνατότητες έκφρασης που προσφέρει η κινούμενη εικόνα, ενώ το μάθημα του Σεναρίου μέσα από ασκήσεις και αφηγηματικές τεχνικές, προχωρούν στην οργάνωση και διατύπωση των ιδεών σας και των δικών σας ιστοριών.
Τέλος, με την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, γνωρίζουν σε βάθος τα σύγχρονα ψηφιακά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας που θα τους φανούν απαραίτητα για την εξέλιξη της δημιουργικότητας τους.

 

Programme Specification And Curriculum Map For Sketch-Comics-Cartoon

 

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University

 

Για εγγραφές στο εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, τα δίδακτρα για το πρώτο έτος του προγράμματος, διαμορφώνονται σε 6.300€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

 

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top