ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Χριστιάνα Πετουσάκη 

Φωτογράφος – Επιμελήτρια Τεχνών 

  • Bachelor of Arts Degree, Middlesex University, London
  • MA in Arts degree, Middlesex University, London (Applying & Curating Fine Arts)

Η Χριστιάνα Πετουσάκη, γεννημένη στα Χανιά, μεγάλωσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδaς και των ΗΠΑ. Οι ποικίλες αυτές εικόνες την οδήγησαν στην αναπόφεκτη αγάπη της για το «ταξίδι» στην καταγραφή του ειδώλου και έτσι, το 1994, ξεκινάει σπουδές φωτογραφίας δίπλα στον βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, ιστορικό φωτογραφίας Άλκη Ξανθάκη. Λίγα χρόνια αργότερα «συναντήθηκε» με τον σπουδαίο Έλληνα εικαστικό, Βλάση Κανιάρη, ο οποίος υπήρξε και μέντοράς της στην εικαστική της διαδρομή.  

Διδάσκει στον ΑΚΤΟ, από το 1996, μαθήματα εικαστικών και επαγγελματικών εφαρμογών. Επιμελείται φωτογραφικές/εικαστικές εκθέσεις μαθητών της αλλά και μεμονωμένων καλλιτεχνών, ενώ η ίδια έχει παρουσιάσει τη καλλιτεχνική της δουλειά σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα από τις εικόνες της μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει την ευαισθησία της για τα κοινωνικοπολιτικά θέματα σε παγκόσμια κλίμακα.

Με εργασιακή εμπειρία ως freelance φωτογράφος, που ξεκινάει από το 1996, στον τομέα της εφαρμοσμένης επαγγελματικής φωτογραφίας, η Χριστιάνα έχει αναπτύξει μοναδική ποιότητα στις εικόνες της, βάση της τεχνικής και εικαστικής της καταγραφής.

Website