NEWS & EVENTS

WSA x AKTO | Διεθνής διάκριση για τον AKTO Alumni Δημήτρη Παπαδάτο!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά*, πλημμυριζόμαστε από αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης, που ένα μέλος της σπουδαστικής μας κοινότητας διακρίνεται στον διεθνή διαγωνισμό WSA Painting Prize! Ο “δικός” μας Δημήτρης Παπαδάτος συγκαταλέγεται στους 36 φιναλίστ που ξεχώρισαν με τη δουλειά τους στον διεθνή θεσμό, που διοργανώνει το Winchester School Of Art / University Of Southampton με στόχο να επιβραβεύσει περιπτώσεις εξαιρετικής Ζωγραφικής σε προπτυχιακό επίπεδο.

Στο WSA Painting Prize, o Δημήτρης συμμετείχε με τρία έργα που δημιούργησε στο πλαίσιο της Διπλωματικής Εργασίας του, ως τελειόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) Fine Art & New Media του ΑΚΤΟ.

Στη εργασία του με τίτλο “FALLEN GODS” δημιούργησε έναν φανταστικό κόσμο, τεράστιας κλίμακας, που κατοικείται από Θεούς και περιστρέφεται γύρω από την έννοια της παντοδυναμίας τους. Αντλώντας έμπνευση από διάφορους πολιτισμούς και μυθολογίες ο καλλιτέχνης επινοεί ένα “νέο” Πάνθεον, με τους “δικούς” του Θεούς. Μέσα από τις συγκρούσεις και τις φιλοδοξίες τους, οι Θεοί αυτοί αντιπροσωπεύουν θεμελιώδη συναισθήματα και Αρχές.

Στο σύνολο τους, τα έργα επιχειρούν να αποτυπώσουν τη Σχέση του ανθρώπου με τους Θεούς και τη φύση και αναδεικνύουν τη τις Θεωρίες του Υψηλού. Με λεπτομερή σχέδια, μικροκλίμακα και χαοτική απεικόνιση, προ(σ)καλούν τον θεατή να εμβαθύνει, βιώνοντας τον τρόμο και το δέος που δημιουργούν αυτές οι παντοδύναμες οντότητες και δυνάμεις.

Όπως σημειώνει ο ίδιος “Στα σχέδια μου υπάρχουν αναφορές σε μια σειρά από διάφορα μέσα όπως ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια, τα βιβλία και φυσικά από την ιστορία της τέχνης. Αποτελούν ανησυχαστικές εικόνες και μεταφορές που συμπυκνώνουν τη δυστοπική και απειλητική εποχή των παγκόσμιων συγκρούσεων που βιώνουμε σήμερα.”

Ευχόμαστε στον, AKTO Alumni πλέον, Δημήτρη Παπαδάτο καλή επιτυχία στους στόχους τους και σε όσα ονειρεύεται!

Ελένη Κρύλοβα – Παχιάκου, ως τελειόφοιτη στο προπτυχιακό πρόγραμμα BA Fine Art & New Media (ακαδημαϊκό έτος 2022-2023) ήταν μία από τις πέντε νικήτριες του Βραβείου WSA Painting Prize 2023. Τα τρία έργα με τα οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό, παρουσιάστηκαν στην στην Winchester Gallery του Πανεπιστημίου (28/09-20/10/23). Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ