BA in Animation & Interactive Media

“Το Animation δεν είναι η τέχνη των σχεδίων που κινούνται, αλλά η τέχνη των κινήσεων που είναι σχεδιασμένες”

Norman McLaren, animator

Οι Animators είναι σκηνοθέτες χωρίς ηθοποιούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τεχνική του stop-motion, το σχέδιο με το χέρι και ψηφιακές μορφές από υπολογιστή για να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα. Είναι υπεύθυνοι για το σενάριο, το φωτισμό, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επένδυση των θεμάτων τους, για τη δημιουργία ενός σχεδίου παραγωγής, το μοντάζ και την επεξεργασία post-production. Στην σημερινή εποχή, η εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και η ραγδαία εξέλιξη τόσο της τεχνολογίας όσο και των σχεδιαστικών προγραμμάτων, έχει προσδώσει απεριόριστες δυνατότητες στο χώρο της κινούμενης εικόνας. Στην κυριαρχία ειδικά της οπτικής επικοινωνίας και πληροφόρησης το Animation διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο, διευρύνοντας σημαντικά τα πεδία εφαρμογών.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Animation & Interactive Media, δημιουργούν σήματα τηλεοπτικών σταθμών, σήματα και τίτλους εκπομπών, τηλεοπτικά εφε, video clips, κινούμενα σχέδια, διαφημιστικά spot και τηλεοπτικές παραγωγές, εταιρικές παρουσιάσεις, εικονικούς περιπάτους (virtual tour) και Interactive Applications. Επίσης ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη παιχνιδιών (game design & development), την μοντελοποίηση (3D Modelling), τον τρισδιάστατο στερεοσκοπικό σχεδιασμό (3D Stereoscopic), το ψηφιακό μοντάζ, τα special effects, το Sound Design, το 3D Painting & Sculpting και το DVD authoring. Εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε εταιρείες παραγωγής ταινιών και διαφημιστικών spot, σε δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες, σε τεχνικές εταιρείες και αρχιτεκτονικά γραφεία, ως ειδικοί συνεργάτες και σύμβουλοι σε στούντιο παραγωγής, σε ειδικά έντυπα του χώρου, ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα σπουδών Animation & Interactive Media είναι τριετές και οδηγεί σε πτυχίο Bachelor of Arts από το Middlesex University. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σειρά μαθημάτων. Όταν ξεκίνησε, το 1993, ήταν ο πρώτος τίτλος σπουδών στο χώρο του animation και των multimedia που δινόταν στην Ελλάδα από το πανεπιστήμιο Middlesex University.

Σήμερα, ο ΑΚΤΟ συνεχίζει να ηγείται σε αυτό το εκπαιδευτικό πεδίο στην Ελλάδα, με ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο τηλεόρασης, green box και εργαστήρια Η/Υ τα οποία παρέχουν μια πλήρη σουίτα λογισμικού Animation.

Κατόπιν κατατακτήριας συνέντευξης και επίδειξης φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή, μπορεί ο σπουδαστής, εφόσον οι εργασίες του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ύλης των διδασκομένων μαθημάτων, να περάσει σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσει τις σπουδές του μέσα από τα προγράμματα του Middlesex University.

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι, μετά την ψήφιση νέων μέτρων και τη λήψη Υπουργικών Αποφάσεων το Νοέμβριο του 2012, ως προς την εφαρμογή των Νόμων 4046/2012 και 4093/2012, καθίσταται επιπλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακά πτυχία μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013). Απαραίτητη προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι η απόκτηση τουλάχιστον πτυχίου Bachelor.

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους).

Με το κύρος και την αξιοπιστία του ΑΚΤΟ, του πιο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στις περιοχές του art & design, προσφέρονται και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – ΙΕΚ στο animation, με τον τίτλο “Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας & Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Γραφήματος (Animator)”.

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που ισχύει για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Δείτε περισσότερα:

 

Ξεκινώντας από τη σκέψη ότι κάθε μικρό ή μεγάλο ταξίδι δημιουργίας ή ακόμα και έρευνας, στηρίζεται στην ιδέα που είναι το πρώτο βήμα για να διηγηθεί ο δημιουργός μια ιστορία, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε από την αρχή το μέσον και την τεχνική που θα εκφραστούμε. Όσο, πιο τρελή είναι η ιστορία μας, πιο εξωπραγματική και κινείται στην σφαίρα του φανταστικού και του σουρεαλιστικού κόσμου, τότε η καταλληλότερη τέχνη για να εκφραστεί ο δημιουργός είναι η τέχνη της animation. Μέσω της τέχνης αυτής μπορούν οι σχεδιαστές να πετύχουν το αδύνατο.

Η λέξη animation προέρχεται από την λατινική λέξη anima που σημαίνει ψυχή. Animation σημαίνει δίνω ζωή, ζωντανεύω τους ήρωές μου. Είναι ο τρόπος που ο δημιουργός καταθέτει την ψυχή του στους ήρωες για να τους ζωντανέψει στην οθόνη και να διηγηθεί μια ιστορία στο κοινό του. Μια ταινία animation στηρίζεται αποκλειστικά στην εικόνα για να πετύχει τη μετάδοση των μηνυμάτων. Η εικόνα, οι συμβολισμοί και οι μεταφορές της είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μεταδώσουν στο κοινό τα νοήματα των δημιουργών. Η τέχνη του animation είναι μια τέχνη που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στους δημιουργούς, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και πολλές τεχνικές. Ο κάθε δημιουργός επιλέγει την καταλληλότερη τεχνική animation που κατά την γνώμη του, τον βοηθάει να υλοποιήσει το όραμά του. Οι περισσότερες ταινίες animation δημιουργούνται με την τεχνική του σχεδιασμού των κινούμενων σκίτσων. Μια τεχνική που ο Walt Disney έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο, με πρωταγωνιστές τους πασίγνωστους ήρωές του, Mickey Mouse και Donald Duck.

Είναι η τεχνική του σχεδιασμού των κινούμενων σκίτσων και είναι ίσως η πιο συνηθισμένη τεχνική animation που χρησιμοποιείται από τους δημιουργούς και ονομάζεται κλασσικό κινούμενο σχέδιο. Αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές τεχνικές όπως να κινούν κάτω από την κάμερα κομμένα χαρτιά που συνθέτουν ήρωες πρωταγωνιστές ιστοριών όπως η πρώτη ταινία “South park”, αυτήν την τεχνική την ονομάζουμε cut out. Άλλοι δημιουργοί αρέσκονται να διηγούνται ιστορίες μεταμορφώνοντας την πραγματικότητα, πλάθοντας πλαστελίνες καρέ-καρέ, με την τεχνική clay motion. Αγαπημένη τεχνική είναι η τεχνική με τις κούκλες, που ονομάζεται puppet animation. Η τεχνική αυτή αναπτύχθηκε αρχικά στην Τσεχοσλοβακία από τον Γ. Τρίνκα. Η Τσεχοσλοβακία είχε παράδοση από την εποχή της αναγέννησης στο κουκλοθέατρο, έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πως το puppet animation είναι η φυσική εξέλιξη του παραδοσιακού κουκλοθέατρου. Η ταινία “Nightmare before Christmas”του Μπάρτον, είναι ένα κλασσικό δείγμα αυτής της τεχνικής.

Η νεότερη τεχνική είναι η τεχνική του computer animation και ειδικότερα πιο αγαπημένη των περισσοτέρων νέων θεατών, η 3D computer animation. Σε αυτήν την τεχνική ο χώρος και οι ήρωες είναι τριδιάστατα ψηφιακά μοντέλα. Είναι μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές animation, που βρίσκει πολλές εφαρμογές στην βιομηχανία του θεάματος, όπως video games. Με αυτή την τεχνική έχει δημιουργηθεί για παράδειγμα η ταινία “Up” της Pixar ή τα Avatar και ο κόσμος τους στην τελευταία ταινία του Κάμερον ή ακόμα τα special effects σε αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως, για παράδειγμα, το “Spiderman”.

Οι τεχνικές πολλές και τα υλικά ακόμα περισσότερα, όσο η φαντασία των δημιουργών ταξιδεύει, τόσο καινούργιες ιδέες θα παρουσιάζονται που όλοι θα θαυμάζουμε και γιατί όχι θα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε… Η τέχνη προσφέρει μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους δημιουργούς. Άλλοτε με πειραματισμούς και άλλοτε με πιο συμβατικούς τρόπους διήγησης, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας μέσα από την κίνηση, και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας.

Αναστασία Δημητρά, Διευθύντρια Κλάδου ΒΑ Animation & Interactive Media

 

Το πρόγραμμα σπουδών είναι τριετές και οδηγεί σε πτυχίο Bachelor of Arts Honours Degree από το Middlesex University.

Α’ έτος

Οι βασικές αρχές σχεδιασμού και η γνωριμία με τον τρισδιάστατο χώρο, οι τρόποι σχεδίασης, οι διαφορετικές τεχνικές και οι βασικές αρχές καλλιτεχνικής σύνθεσης είναι τα από τα πρώτα πράγματα που θα διδαχτείτε.

Αρχές σκηνοθεσίας, εισαγωγή στα εκφραστικά μέσα της οπτικοακουστικής παραγωγής με έμφαση στις δυνατότητες της κάμερας, η διαχείριση του τηλεοπτικού χρόνου, στοιχεία σεναρίου, σύνθεση και βασικά στοιχεία της εικόνας είναι ακόμη γνωστικά πεδία τα οποία θα μας απασχολήσουν στην διάρκεια του πρώτου έτους.

Παράλληλα οι βασικές αρχές του ψηφιακού σχεδιασμού, της επεξεργασίας της εικόνας, η ψηφιακή μοντελοποίηση και οι βασικές τεχνικές του Animation είναι αντικείμενα διδασκαλίας που θα κατακτήσετε μέσα από ειδικές σχεδιαστικές εφαρμογές όπως το 3D Studio Max και το Photoshop.

Ένα ιδιόκτητο τηλεοπτικό studio, εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά μέσα, τίθεται στην διάθεση των σπουδαστών, προσφέροντάς τους υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και επαγγελματισμού.

1ο εξάμηνο σπουδών

2ο εξάμηνο σπουδών

Β’ έτος

Πλήρης και σε βάθος εξειδίκευση στο σύνολο των πεδίων του 3D Animation, του Post production και των Multimedia εφαρμογών, χαρακτηρίζει το δεύτερο έτος. Θα διδαχτείτε τεχνικές κίνησης σε προχωρημένο επίπεδο, Video editing και μοντάζ. Θα μάθετε πως δημιουργείται μια Multimedia εφαρμογή από τα πρώτα στάδια έως το τελικό προϊόν. Θα κάνετε εισαγωγή στην θεωρία του ήχου και της μουσικής και θα μάθετε σε βάθος προγράμματα ανάλυσης και επεξεργασίας ήχου όπως το Sound Forge και το Wave Lab.

Character animation, οπτικά εφέ, video clip, trailer, DVD authoring, ψηφιακό μοντάζ, είναι μια σειρά εφαρμογών, που θα κατακτήσετε μέσα από την χρήση ειδικών σχεδιαστικών προγραμμάτων, όπως 3D Studio Max, After Effects, Painter, Premiere, Director, που ο ΑΚΤΟ περιλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών του.

Μέσα από ατομικά project καθ΄όλη την διάρκεια της διδακτικής χρονιάς οι σπουδαστές με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζουν ταινίες animation, διαφημιστικά spot, multimedia εφαρμογές, υψηλής αισθητικής και επαγγελματικού επιπέδου. Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής φύσης της ειδικότητας και των υψηλών απαιτήσεων σε τεχνογνωσία, ο ΑΚΤΟ προς βοήθεια και εξυπηρέτηση των σπουδαστών του, παρέχει ελεύθερη πρόσβαση, σε studio Η/Υ, στο τηλεοπτικό studio, σε ψηφιακές μονάδες μοντάζ, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό υποστηρίζει τεχνικά και παρέχει πολύτιμες συμβουλές στους σπουδαστές του κλάδου.

3ο εξάμηνο σπουδών

4ο εξάμηνο σπουδών

Γ’ έτος

Στο τρίτο έτος έχετε τη δυνατότητα να ειδικευτείτε σε έναν τομέα της επιλογής σας και να συνδυάσετε όλα όσα έχετε μάθει.

Στο πέμπτο εξάμηνο θα εκπονήσετε μια γραπτή ερευνητική μελέτη (dissertation) έκτασης 8,000 λέξεων πάνω σε ένα θέμα της επιλογής σας από το χώρο του 3D Animation ή του Multimedia Production. Θα την παρουσιάσετε ενώπιον των καθηγητών σας και των συναδέλφων σας και θα αξιολογηθείτε. Παράλληλα με την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας, θα ετοιμάσετε και ένα δημιουργικό project (subject) ως προετοιμασία της διπλωματικής σας εργασίας, μέσα από workshops που οργανώνονται από την σχολή.

Στο έκτο εξάμηνο θα δουλέψετε και θα παρουσιάστε την διπλωματική σας εργασία (Main Project), σε θέμα της επιλογής σας. Θα συνοδευτεί από εγχειρίδιο, που θα δίνει πληροφορίες για την έρευνά σας, θα καταδεικνύει τον ελεύθερο πειραματισμό σας, θα εξηγεί τις δημιουργικές σας επιλογές και θα καθοδηγεί τον εξεταστή από τα στάδια της προετοιμασίας έως το ολοκληρωμένο έργο. Η τελική εργασία σας είναι ένα σύνθετο και πρωτότυπο project, κατάλληλα επεξεργασμένο, το οποίο ενσωματώνει όλες τις αποκτηθείσες γνώσεις κατά την διάρκεια του προγράμματος. Η εργασία παρουσιάζεται ενώπιον επιτροπής καθηγητών και κοινού.

Ερευνητική εργασία

Διπλωματική εργασία

 

 • Αναστασία Δημητρά – Animator – Διευθύντρια
 • Κωνσταντίνος Αρχανιώτης – Εικαστικός
 • Δημήτρης Βιτάλης – Illustrator
 • Βασίλης Γκογκτζιλάς – Κομίστας/Εικαστικός
 • Μαρία Δικαίου – Graphic Designer
 • Γιάννης Κουτρούλης – Εικαστικός
 • Γιώργος Μάκαρης – Animator
 • Κυριακή Μήλλιου – Μουσουργός
 • Δημήτρης Μπιμπίκας – Μουσικοτεχνολόγος
 • Ιωάννα Νικολαΐδου – Graphic Designer
 • Ελένη Ξούπα – Animator
 • Νίκος Παντελίδης – Graphic Designer
 • Δημήτρης Πατρίκιος – Σκηνοθέτης
 • Λιάνα Στεφανίδου – Communication Designer
 • Ιωάννης Τάλλης – PhD Cultural Informatics
 • Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος – Animator
 • Ευαγγελία Ψωμά – Animator

 

Πώς γίνεται η εκπαίδευση

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η μάθηση και η διδασκαλία διακρίνονται για τη σταδιακά αυξανόμενη επιδίωξη αυτονομίας και αυτοδιάθεσης.

Ο ΑΚΤΟ έχει συνδεθεί με εκπαιδευτικές πρακτικές που αποσκοπούν στην ανάπτυξη αυτόνομων προσωπικοτήτων που αυτοδιαχειρίζονται την παραγόμενη γνώση. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο αυτή η εκπαιδευτική δέσμευση είναι κρίσιμης σημασίας για τη διασφάλιση της ικανότητας των σπουδαστών να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Στον ΑΚΤΟ οι σπουδές στο Art και Design στηρίζονται σε έναν ευρύ διδακτικό σχεδιασμό. Ανάμεσα στις εκπαιδευτικές μεθόδους περιλαμβάνονται σεμινάρια που εστιάζουν στη θεωρία, διαλέξεις σε σχετικά θέματα, καθώς και εργαστήρια, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές, διαγωνισμοί κλπ.

Οι Διδακτικές στρατηγικές χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Α. Εργασίες – Σεμινάρια – Ασκήσεις – Διαλέξεις

Στα σεμινάρια και τις διαλέξεις, οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση σε σημειώσεις, διαφάνειες, βίντεο προβολές και στην απαιτούμενη βιβλιογραφία, που τους επιτρέπει να μάθουν σε βάθος για τις διαφορετικές πτυχές της τέχνης που σπουδάζουν. Η μεταδοτική ικανότητα των διαλέξεων συμβάλλει στην εμπέδωση των βασικών γνώσεων από τους σπουδαστές, ενώ στα σεμινάρια καλλιεργείται η κριτική σκέψη και η δυνατότητα πολυμερούς επικοινωνίας. Όταν κρίνεται αναγκαίο, προσφέρονται, επίσης, φροντιστηριακά μαθήματα, ώστε να ενισχυθεί η αντιληπτική ικανότητα των σπουδαστών.

Τα σχέδια εργασιών (project briefs), τα οποία ποικίλλουν σε αριθμό για κάθε ενότητα και εξάμηνο, περιλαμβάνουν λεπτομερή περιγραφή των απαιτήσεων ενός θέματος καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης για την εργασία των σπουδαστών.

Η πρόοδος των σπουδαστών παρακολουθείται μέσω της αξιολόγησης των εργασιών, καθώς και από διάφορα τεστ κατά την παρακολούθηση σεμιναρίων και διαλέξεων.

B. Ενισχυτικές διδακτικές μέθοδοι

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούν οι σπουδαστές μέσω των διαλέξεων, σεμιναρίων και εργασιών ενισχύονται περαιτέρω μέσα από δραστηριότητες, όπως οι οργανωμένες επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία, εργοστάσια, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς, η οργάνωση εκθέσεων από τους σπουδαστές, κλπ. Οι δραστηριότητες αυτές βοηθούν τους σπουδαστές να αφομοιώνουν τις βασικές έννοιες και να βλέπουν την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.

Ο ΑΚΤΟ έχει μια μακρά σχέση με τη βιομηχανία και την καλλιτεχνική κοινότητα στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι, μέσα από την πορεία των σπουδών τους, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με κάθε σημαντικό γεγονός στον τομέα τους.

Γ. Αυτόνομη μάθηση με επιβλέποντα καθηγητή

Ο θεσμός του επιβλέποντα καθηγητή είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό σε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών, ειδικά στο τελευταίο έτος που οδηγεί στην απόκτηση του Bachelor, κατά το οποίο οι τακτικές συναντήσεις με τον επιβλέποντα καθηγητή αποτελούν την κύρια μέθοδο διδασκαλίας. Η μεταστροφή από μια παραδοσιακή σε μια πιο ανεξάρτητη μορφή μάθησης είναι συνεπής με τη γενική εκπαιδευτική πολιτική του ΑΚΤΟ και ανατροφοδοτείται από την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Για την πραγμάτωση των εκπαιδευτικών στόχων η διδασκαλία γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με την τελευταία τεχνολογική υποδομή.

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Middlesex University Partner

BA in Animation & Interactive Media 26/05/2013

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face