ΑΚΤΟ και Middlesex University

Η συνεργασία του ΑΚΤΟ με το Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο Middlesex University (www.mdx.ac.uk) ξεκίνησε το 1991. Σήμερα, μετρώντας, πλέον, περισσότερα από 25 χρόνια αποτελεί τη μακροβιότερη συνεργασία ελληνικού κολεγίου με ξένο Πανεπιστήμιο. O AKTO έχει χαρακτηριστεί από το ίδιο το Middlesex University, ως ο στρατηγικός του συνεργάτης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση Πανεπιστημίων του Guardian για το 2018, το Middlesex University κατατάσσεται:

  • Δεύτερο, στα προγράμματα Animation και Photography, στο σύνολο εξήντα πέντε πανεπιστημίων (in the area of “Film Production and Photography”).
  • Ενδέκατο, σε Graphic Design, Interior Architecture και Product Design, στο σύνολο εβδομήντα τεσσάρων πανεπιστημίων (in the area of “Design and Crafts”).
  • Δέκατο ένατο, στο Fashion Design, στο σύνολο σαράντα έξι πανεπιστημίων (in the area of “Fashion & Textiles”).

Πανεπιστημιακοί Τίτλοι Σπουδών και Αναγνώριση
Ο ΑΚΤΟ προσφέρει, με την επικύρωση του Middlesex University London οκτώ προπτυχιακά και τέσσερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στον τομέα Art & Design, τα οποία οδηγούν, αντίστοιχα, στους διεθνώς αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Hons) Degree και Master of Arts. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τους Νόμους 4046/2012 και 4093/2012 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ.

Διασφάλιση Ακαδημαϊκής Ποιότητας
Οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ εγγράφονται στα μητρώα του Middlesex University, θεωρούνται φοιτητές του πανεπιστημίου και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όσους σπουδάζουν στο Λονδίνο. Με στόχο τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας, τα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ περνούν τακτικούς ελέγχους από το Middlesex University, επικαιροποιούνται και ανανεώνονται με βάση τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής ενώ, παράλληλα, ο ΑΚΤΟ ελέγχεται και χαίρει της αναγνώρισης του British Accreditation Council (BAC). Τέλος, το Quality Assurance Agency (QAA) έχει κατατάξει το Middlesex University σε πολύ υψηλή θέση τόσο για το επίπεδο διδασκαλίας και τα προγράμματα σπουδών του όσο και για τις συνεργασίες του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής με τον ΑΚΤΟ.

Ένα Πανεπιστήμιο με μεγάλη ιστορία
Με έδρα το Λονδίνο και μία μακρά ιστορία, που έχει ρίζες στο 1878, το Middlesex University είναι ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας εμβέλειας με περισσότερους από 40.000 φοιτητές στο Λονδίνο και στα παραρτήματά του στο Ντουμπάι, στον Μαυρίκιο και στη Μάλτα αλλά και με συνεργασίες σε πολλές χώρες του κόσμου. Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Βραβείο της Βασίλισσας στον τομέα “Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση” για τα καινοτόμα προγράμματα Work Based Learning, για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και, τέλος, για το Πρωτοποριακό Κέντρο Ερευνών του. Πρόσφατα, αναγνωρίστηκε ως “Best Modern University in London” από το Research Excellence Framework (REF) για τη δυναμική του στην Έρευνα. Έχει, επίσης, αποσπάσει το Βραβείο της Βασίλισσας στον τομέα “Επιχειρηματική Πρωτοβουλία στο Διεθνές Εμπόριο” γεγονός που το καθιστά το πρώτο Βρετανικό Πανεπιστήμιο που αναπτύχθηκε εκτός συνόρων, με ακαδημαϊκούς εταίρους διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA
ΑΚΤΟ και Middlesex University 25/04/2016

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face