ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Ζωή Ξεμαντήλωτου | Η “δική μας” designer στο Vanity Fair και στη Vogue

Τα κοσμήματα που σχεδιάζει η απόφοιτός μας Ζωή Ξεμαντήλωτου, υπό το brand Nesō Studio, έχουν παρουσιαστεί στα διεθνή περιοδικά μόδας Vogue & Vanity Fair, ταξιδεύοντας την ελληνική κουλτούρα εκτός συνόρων. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των εμβληματικών εκδόσεων είναι το ελληνικό στοιχείο στις συλλογές της, που προβάλλεται όχι με τις προφανείς αναφορές.

 

Πιστεύοντας στη σημειολογική χρήση των κοσμημάτων και με αγαπημένο της υλικό τον χρυσό, η Ζωή δημιουργεί σύγχρονα κειμήλια που σηματοδοτούν και σφραγίζουν στιγμές. Το κάθε κόσμημα στη Nesō Studio μοιάζει με θησαυρό, που κρύβει τη δική του μοναδική ιστορία. Πηγές έμπνευσης για την designer αποτελούν “η ρευστότητα και η μοναδικότητα της ζωής, η εναλλασσόμενη φορά της θάλασσας, οι ακαθόριστες φόρμες, τα αρχέγονα συναισθήματα, μία μυρωδιά, ένα υφαντό, μία μελωδία” ενώ δουλεύει με την μέθοδο των παραδοσιακών τεχνιτών – αυτήν του χαμένου κεριού (χύτευση).

 

Πρόσφατα βραβεύτηκε από το “The People’s Trust”, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει νεοσύστατες μικρές επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους χρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η Ζωή αποφοίτησε από το πρόγραμμα Fashion Design του AKTO με background σε σπουδές Αρχαιολογίας & Ιστορίας Τέχνης. Αφού εργάστηκε αρκετά χρόνια στο χώρο της Μόδας, αποφάσισε να εξειδικευτεί στον σχεδιασμό κοσμημάτων ανοίγοντας το δικό της brand, το Nesō Studio. Ακολουθήστε @Neso.studio (Facebook) και @neso.studio (Instagram).

Back to Top