ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Το Arkki στο “Express Yourself” by KROMA της Art Athina 2022

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Express Yourself” by KROMA της Art Athina 2022, που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, εντάχθηκαν δύο εργαστήρια του Arkki by AKTO.

 

Το KROMA Art & Culture είναι ένας διεθνής κοινωνικός & πολιτιστικός οργανισμός, που στοχεύει στην προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά ζητήματα, μέσω της Τέχνης. Στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με το Arkki by AKTO, οι μικροί φίλοι της Art Athina είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εργαστήριο Spatial Labyrinth, που είναι αφιερωμένο στην κατανόηση του τρισδιάστατου χώρου.

 

Οι καθηγήτριες του Arkki by AKTO – αρχιτέκτονες Ελευθερία Καψάλη και Ιωάννα Πρίφτη υποδέχτηκαν παιδιά Νηπιαγωγείου (Σάββατο 17/09) και Δημοτικού (Κυριακή 18/09) και, μέσα από τα εργαστήρια, τα βοήθησαν να εξοικειωθούν με την πολυμορφικότητα και τον διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο.

 

Τα προγράμματα του Arkki by AKTO, όπως υπογραμμίζει και το moto του “Play – Create – Succeed”, κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική και ελκυστική μέσα από το παιχνίδι, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα και τη φαντασία ενώ, παράλληλα, προωθούν τη δια βίου ενεργή εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Art Athina ιδρύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης το 1993 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες φουάρ της Ευρώπης. Φέτος, συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχών από 80 χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού, και περιλαμβάνει 15 ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Η Art Athina 2022 παρουσίασε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την υπογραφή της Σταματίας Δημητρακοπούλου ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Back to Top