ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Social Design Project από τον ΑΚΤΟ για το Υπουργείο Εξωτερικών

Πότε

27/11/2019 -

Που

Υπουργείο Εξωτερικών

Με έκθεση αφίσας social design συμμετείχαν οι Γραφίστες του ΑΚΤΟ στην εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: “Προώθηση της Ενεργούς Συμμετοχής των Νέων στην Υλοποίηση των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης”, που πραγματοποιήθηκε στις 27/11/2019 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου “Γιώργος Κρανιδιώτης”.

 

Την Τυπογραφική Εικονοποίηση των 17 στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτοί έχουν διατυπωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη ευαισθησία σπουδαστές & απόφοιτοι του προγράμματος Graphic Design του ΑΚΤΟ, με την επίβλεψη του καθηγητή τους Γιώργου Θεοδώρου (Εικαστικός – Visual Designer – Διευθυντής Προγράμματος Graphic Design AKTO). Οι νέοι δημιουργοί, με το προσωπικό του σχεδιαστικό ύφος ο καθένας, ανέλαβαν να αναδείξουν ποικίλα θέματα όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η πείνα, η ανεργία, η φτώχεια, η ανισότητα των φύλων, οι συγκρούσεις η μετανάστευση.

Στο project συμμετείχαν οι: Χρίστος Γεωργάτος, Ερμιόνη Γιάννη, Μαρία Γιάννη, Μαρία Καλλή, Μαρία Κοράκη, Γεώργιος Λαζαρίδης, Ελένη Μονογιούδη, Δέσποινα Μπαξεβάνη, Γεώργιος Παπαδάκης, Άννα – Λάουρα Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπανικολάου, Μυρτώ Πατσίλια, Μαρκέλλα Πλειάνθου, Νεκτάριος Σιόντης, Μαρία Σταμάτη, Ειρήνη Τζιώτη και Μαρίνα Χαλκιαδάκη.

 

Στον ΑΚΤΟ αναγνωρίζουμε κι επιθυμούμε να αναδείξουμε την αξία του κοινωνικού σχεδιασμού, τον καταλυτικό ρόλο αλλά και την ευθύνη του designer στην κοινωνία. Έτσι, κάθε χρόνο, εντάσσουμε στα προγράμματα σπουδών Real Life Projects που δίνουν στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να υποστηρίξουν με το έργο τους Οργανισμούς, ΜΚΟ και Κοινωνικούς Φορείς τόσο ως desigers όσο και ως ώριμοι κι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Back to Top