ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Παναγιώτης Μεταλληνός 

Graphic & Communication Designer 

  • Bachelor of Arts with First Class Honours in Graphic Design from Middlesex University, London 

Ο Παναγιώτης Μεταλληνός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδάσει γραφιστική και οπτική επικοινωνία και είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Graphic Design του Middlesex University London. 

Από το 1988, δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης, της γραφιστικής, της οπτικής επικοινωνίας, της φωτογραφίας και ευρύτερα του communication design, τόσο μέσα από συνεργασίες με διαφημιστικές εταιρίες και δημιουργικά γραφεία όσο και μέσα από την ατομική του επιχείρηση «Metallus Creative Design». 

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις αλλά και δημόσιους οργανισμούς. Η δουλειά του έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα (ΕΒΓΕ) όσο και στο εξωτερικό. 

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Design Toolkit, του φορέα που διοργάνωσε από το 2013 εκδηλώσεις, σεμινάρια, εκθέσεις και workshops για το design στην Θεσσαλονίκη.

Από το 2006, διδάσκει στον AKTO γραφιστική, οπτική επικοινωνία και χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων σε όλους τους κλάδους του design. 

Behance Profile