ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ουρανία Κούβου  

Εκπαιδευτικός τέχνης 

  •  PhD in Art Education, Oxford University

Η Ουρανία Κούβου είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Διδακτική της Τέχνης, έχει αποκτήσει το μεταπτυχιακό της στην Θεωρία της Τέχνης στο Πολυτεχνείο του Μπέρμιγχαμ και το πτυχίο της στις Καλές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Φλωρεντίας.

Διδάσκει την ενότητα της Διδακτικής της Τέχνης στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδάξει Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας-Deree.

Διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τέχνη και Εκπαίδευση του Κολλεγίου ΑΚΤΟ.

Έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κρίση όπως τα International Journal of Education through Art, International Journal of Art & Design Education και Παιδαγωγική Επιθεώρηση, έχει συμμετάσχει με κεφάλαια σε βιβλία και έχει εκδώσει τα βιβλία «Παιδικό Σχέδιο: η γνωστική προσέγγιση» και «Διδάσκοντας Σχέδιο σε Παιδιά: μαθήματα διαπραγματευτικής σχεδίασης».

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν τις ιστορικές και φιλοσοφικές διαστάσεις μοντέλων διδακτικής της τέχνης, την γνωστική προσέγγιση του παιδικού σχεδίου και συνεργατικές και διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας σχεδίου σε παιδιά

Website