ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Οι Fashion Designers του ΑΚΤΟ στο συνέδριο της Vogue με την Anna Wintour

Πότε

27/11/2019 -

Που

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το πρώτο συνέδριο της Vogue Greece, με τίτλο Change Makers, και με κεντρική προσκεκλημένη την Editor-In-Chief της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, παρακολούθησαν σπουδαστές, απόφοιτοι και καθηγητές του προγράμματος Fashion Design του ΑΚΤΟ.

Μέσα από τρεις θεματικούς πυλώνες: ηθική μόδα & ευσυνείδητη κατανάλωση, διαφορετικότητα (diversity) & γυναικεία ενδυνάμωση, στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη ενός καλύτερου “αύριο” για τον κόσμο της μόδας. Οι προσκεκλημένοι στο Change Makers by Vogue, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από πρόσωπα που με το έργο τους προτείνουν λύσεις για μία βιομηχανία πιο φιλική προς το περιβάλλον, στηρίζουν τη διαφορετικότητα και αποδεικνύουν έμπρακτα τη γυναικεία συμβολή στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.

Η θρυλική διευθύντρια της αμερικανικής Vogue και η σημαντικότερη προσωπικότητα στο χώρο της παγκόσμιας μόδας & των media για περισσότερα από 30 χρόνια, Anna Wintour, μάγεψε τους 2000 προσκεκλημένους με την ομιλία της. Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή της Ελλάδας στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας, μεταξύ άλλων, τόνισε “…τόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι δεν είναι βιώσιμες οι επιλογές μας, είτε στα υλικά που χρησιμοποιούμε είτε στις συνήθειες με τις οποίες λειτουργούμε.  Αλλά μένουμε στη σκέψη: θα το διορθώσω από αύριο. Αυτό δεν είναι αρκετό. Η βιωσιμότητα ξεκινάει από το σήμερα. Σημαίνει να ξεκινάμε σήμερα με έναν τρόπο ζωής, με ένα κώδικα αξιών και να δουλεύουμε ακόμη παραπέρα για αυτό…”.

Το πρώτο Change Makers της Vogue Hellas, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αναμένεται να γίνει θεσμός.

Back to Top