ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Οι Fashion Designers ενώνουν με το ECONYL Ελλάδα, Ολλανδία και Ιταλία

Η έκθεση “Healthy Seas: Νήμα Βγαλμένο από τη Θάλασσα” συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη. Στην έκθεση παρουσιάζονται outfits που σχεδίασαν και υλοποίησαν απόφοιτοι Fashion Design του ΑΚΤΟ χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ύφασμα από νήμα ECONYL®, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΚΤΟ με την MEDASSET

Μετά την Ελλάδα και την Ολλανδία, επόμενος σταθμός η πόλη Acro στη Βόρεια Ιταλία. Τα ρούχα των Fashion Designers του ΑΚΤΟ παρουσιάζονται στο showroom της Aquafil Group, της εταιρείας που επενδύει στην έρευνα και στην βιώσιμη ανάπτυξη και ηγείται διεθνώς για την ποιότητα και την καινοτομία της στην παραγωγή nylon.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, η συλλογή φιλοξενήθηκε στο περιβαλλοντικό πάρκο Deltapark Neeltje Jans της Ολλανδίας, όπου τέλεσε υπό τις αιγίδες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα καθώς και του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης-Γραμματεία της Σύμβασης της Βαρκελώνης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP).

Στο project της Healthy Seas η Μόδα συναντά την Οικολογία και οι δημιουργίες των Fashion Designers του ΑΚΤΟ προβάλλονται σε όλον τον κόσμο!

Λίγα λόγια για το project

Στο κάλεσμα της MEDASSET (Mediterranean Association to Save the Sea Turtles) ανταποκρίθηκαν σπουδαστές και απόφοιτοι του προγράμματος Fashion Design του ΑΚΤΟ, με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων ρούχων με οικολογική συνείδηση.

Οι νέοι designers εργάστηκαν, στο πλαίσιο διαγωνισμού, για την πρωτοβουλία “Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη θάλασσα” που προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. Για τις δημιουργίες τους χρησιμοποίησαν ως πρώτη ύλη το ύφασμα ECONYL®, το οποίο παράγεται από το νήμα που προκύπτει από την ανακύκλωση διχτυών που εγκαταλείφθηκαν στη θάλασσα και απειλούν χιλιάδες θαλάσσια ζώα.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Athens, όπου βραβεύθηκαν οι: Κατερίνα Ρηγοπούλου (1ο βραβείο), Γιώργος Βούλγαρης (2ο βραβείο) και Αφροδίτη Μιχαηλίδη (3ο βραβείο).

Το project υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της MEDASSET και του DoitEco και με την υποστήριξη των Έλενας Γκαβέλα (καθηγήτρια ΑΚΤΟ) και Αναστασίας Αλεβίζου (Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Προγράμματος Fashion Design του ΑΚΤΟ).

Οι δημιουργίες παρουσιάστηκαν σε έκθεση με τίτλο “Ρούχα βγαλμένα από τη θάλασσα” που φιλοξενήθηκε στο εμπορικό κέντρο Golden Hall και μεταφέρθηκε στο CreatAquarium, το μεγαλύτερο σύγχρονο θαλάσσιο Ενυδρείο της Μεσογείου που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά την Ελλάδα, η έκθεση συνεχίζει το ταξίδι της σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Back to Top