ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Ο ΑΚΤΟ στο Comicdom Con Athens 2019

Πότε

19/04/2019 - 21/04/2019

Που

Ελληνοαμερικανική Ένωση / Γαλλικό Ινστιτούτο

Με live σχεδιαστικές performances, εκδόσεις, workshops και αυτοεκδόσεις η παρουσία του ΑΚΤΟ στο φετινό Comicdom Con Athens ήταν πιο δυναμική από ποτέ.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους σπουδαστές του προγράμματος Sketch-Comics-Cartoon του ΑΚΤΟ που σχεδίαζαν πρωτότυπα σκίτσα, τα οποία προβάλλονταν real time σε video wall. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας EPSON.

Δύο από τα workshops της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν με εισηγητές καθηγητές του ΑΚΤΟ. Ο Γιώργος Μπότσος (Διευθυντής του προγράμματος Sketch-Comics-Cartoon / Εικαστικός / Comic Artist) παρουσίασε το workshop με τίτλο “Ο δημιουργός κόμικς ως σκηνοθέτης”. Η διακεκριμένη εικονογράφος & καθηγήτρια του ΑΚΤΟ, Αιμιλία Κονταίου, παρουσίασε το workshop “Illustration. Ένας κόσμος χωρίς όρια”.

Tρεις αριστούχοι απόφοιτοί μας συμμετείχαν με τις αυτοεκδόσεις τους στο Self Publishers Alley. Ο Νίκος Μπουκουβάλας με τα “Φιλντισένια Χρόνια”, ο Νίκος Μπράτος με το “Η Σοφίτα Θερμοκήπιο” και η Δήμητρα Νικολαΐδη με την “Παλικαρού”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δήμητρα Νικολαΐδη απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Αυτοέκδοσης για τα “Βαθιά Ρέματα”, στα Ελληνικά Βραβεία Comics που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Τέλος, η -κατά γενική ομολογία- πιο εντυπωσιακή έκδοση που παρουσιάστηκε στο φετινό Comicdom είναι το “Γιαννούλης Χαλεπάς” με δημιουργούς τους Θανάση Πέτρου (καθηγητής στο πρόγραμμα Sketch-Comics-Cartoon/ΑΚΤΟ) και Δημήτρη Βανέλλη. Μια εξαιρετική δουλειά, από τις εκδόσεις Πατάκη, που εξιστορεί με μοναδικό τρόπο την ταραγμένη ζωή και το έργο του σπουδαιότερου ίσως Νεοέλληνα γλύπτη από την Τήνο.

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ένατης Τέχνης πραγματοποιήθηκε 19, 20 και 21/04 στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και στο Γαλλικό Ινστιτούτο συγκεντρώνοντας περισσότερους από 10.000 επισκέπτες.

Back to Top