ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

O AKTO προσφέρει Υποτροφία MASTER στη μεγάλη γιορτή του design ΕΣΩ

Πότε

15/06/2022 -

Που

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο ΕΣΩ στη Στέγη του Iδρύματος Ωνάση. Αυτή τη φορά με πιο διεθνή χαρακτήρα, καθώς στη δέκατη εκδοχή του, το ΕΣΩ υλοποιήθηκε με την επιμέλεια του Βασίλη Μπαρτζώκα (ΑRCHISEARCH.gr/Design Ambassador) σε συνεργασία με το ίδρυμα Mies Van Der Rohe, διοργανωτή των πιο έγκυρων και ταυτόχρονα δημοφιλών βραβείων αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, και σε συμπαραγωγή με το +Design Magazine. Ο ΑΚΤΟ ήταν εκεί, ως Ακαδημαϊκός Συνεργάτης σε αυτή την μεγάλη γιορτή του design. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, ο ΑΚΤΟ γιορτάζοντας τα 50 χρόνια λειτουργίας του, προσέφερε υποτροφία πλήρους φοίτησης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών Master of Arts in Design.

 

Το συνέδριο με τίτλο “Crossing Territories” ένωσε για ακόμα μία φορά αρχιτέκτονες, επιχειρήσεις, designers, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και οραματιστές του χώρου. Υποδέχθηκε πληθώρα ξένων ομιλητών που έφτασαν στην Αθήνα για να μοιραστούν ιδέες, γνώση και ενέργεια με το κοινό που γέμισε την μεγάλη αίθουσα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το κοινό, είχε την ευκαιρία να απολαύσει live jazz μουσική του Δημήτρη Βασιλάκη, συνεντεύξεις όσων διακρίθηκαν στον διαγωνισμό “Pandemic Architecture” και ένα βίντεο από τη φετινή απονομή των βραβείων Mies Van De Rohe.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και της μεταπανδημικής εποχής, συζητήθηκαν θέματα όπως, βιωσιμότητα, πολιτιστική κληρονομιά και διαχείριση, δημόσιος χώρος και πρόσβαση σε όλους, ”καινούρια ζωή“ σε υλικά και χώρους, θέματα με κοινό παρονομαστή το κοινωνικό πρόσημο και το δημόσιο όφελος. Εν κατακλείδι, το συνέδριο ήταν μια προσπάθεια χαρτογράφησης του αγνώστου ή αλλιώς, του αρχιτεκτονικού κόσμου μετά την πανδημία.

Έμφαση δόθηκε στην επιχειρηματική πλευρά της αρχιτεκτονικής. Η Sarah Kolata παρουσίασε τη σχετική πρωτοποριακή πλατφόρμα και προσκάλεσε το κοινό στο event “Disrupt Symposium Αthens” που θα πραγματοποιηθεί στον AKTO στις 25 και 26 Ιουνίου.

Για πληροφορίες – αιτήσεις σχετικά με την υποτροφία Master of Arts in Design, αξίας 8.000€ ακολουθείστε τον σύνδεσμο εδώ.

Back to Top