ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Masterclass στη Φωτογραφία με τον Στράτο Καλαφάτη

Πότε

15/11/2022 -

Που

Campus Αθήνας

Ο ΑΚΤΟ υποδέχεται τον διακεκριμένο φωτογράφο Στράτο Καλαφάτη, για ένα masterclass που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15:00 – 18:00, στο αμφιθέατρο του campus της οδού Ευελπίδων.

 

Ο δημιουργός θα μοιραστεί με το κοινό την εξέλιξη της φωτογραφικής του διαδρομής. Το πέρασμα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία στο χρώμα, από τις μικρές SLR μηχανές στο μεσαίο φορμά, από το φιλμ στα ψηφιακά μέσα, από τις συλλογές εικόνων στην φωτογραφική αφήγηση.

 

Παράλληλα, θα μιλήσει για την οργάνωση, την υλοποίηση και την διαχείριση των project που έχει εκπονήσει αλλά και για τη νέα εργασία του “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέρος του συγκεκριμένου project παρουσιάζεται μέχρι τις 17 Νοέμβρη στην Bernier/Eliades Gallery.

Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Art Institute of Philadelphia των ΗΠΑ. Ζει στην Θεσσαλονίκη, όπου έχει δημιουργήσει με την Λία Ναλμπαντίδου το STUDIOTESSERA, έναν τόπο για την φωτογραφία με εκπαιδευτικές, εκδοτικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία με τις εκδόσεις Άγρα. Εκπροσωπείται από τις γκαλερί Bernier/Eliades Αθήνα & Βρυξέλλες.

Back to Top