ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μαρία Δικαίου 

Γραφίστρια, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένων Τεχνών 

  • Bachelor of Graphics: School of Graphic Arts and Artistic Studies
    Higher Technological Educational Institute of Athens
  • Postgraduate Study Program “Electronic Textile and fashion design” co-funded by the European Social Fund in the Department of Decoration, Higher Technological Educational Institute of Athens

Η Μαρία Γεωργίου Δικαίου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα στην Αθήνα.

Σπούδασε “Γραφιστική” στη σχολή Γραφικών Τεχνών Και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας με ειδίκευση στο κινούμενο σχέδιο. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τίτλο “Σχεδιασμό υφάσματος και ενδύματος με χρήση Η/Υ” με υποτροφία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στο τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Αθήνας.

Εργάστηκε, από το 1990, σε εκδοτικούς οίκους και επιχειρήσεις γραφικών τεχνών ως γραφίστρια και εικονογράφος. Από το 1995 εργάζεται, παράλληλα, στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση -ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ- διδάσκοντας μαθήματα, γραφιστικής σύνθεσης, τυπογραφίας, ηλεκτρονικής σχεδίασης εντύπου, κινουμένου σχεδίου και πολυμεσικών εφαρμογών.

Με αγάπη και ενδιαφέρον για την εκπαίδευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, το 2000 ολοκλήρωσε επιμορφωτικό κύκλο σπουδών με θέμα: «Ζητήματα Γενικής Διδακτικής Μεθοδολογίας» και εισηγητή τον Μιχάλη Κασσωτάκη, καθηγητή της Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2000 ως το 2015, διετέλεσε διευθύντρια του τομέα art & design του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΟΜΗ.
Aπό το 2016 ως σήμερα διδάσκει στον ΑΚΤΟ, Εκπαιδευτικό Όμιλο Τέχνης, Design & Media στη θέση της ακαδημαϊκής συντονίστριας για το ΙΕΚ ΑΚΤΟ.

Οργανώνει, επιμελείται και συμμετέχει σε σειρά ατομικών, ομαδικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με στόχο να προβάλει -μέσα από αυτές- ένα κοινωνικοπολιτικό μήνυμα αλλά και να προωθήσει το έργο και τις δυνατότητες των σπουδαστών της, ως νέων καλλιτεχνών.

Website