ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ιουλία Λαδογιάννη 

Εικαστική καλλιτέχνης-Φωτογράφος 

  • BA (Hons) Photography & Fine Art as social practice, Wolverhampton University, U.K. ισοτιμία με την Σχολή Εικαστικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Msc Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, κατεύθυνση “Μουσειολογία”, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μυτιλήνη, Ελλάδα

Η Ιουλία Λαδογιάννη είναι εικαστικός καλλιτέχνης και εισηγήτρια σε Δημόσια ΙΕΚ, στο κέντρο απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ καθώς και στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο ΑΚΤΟ. Έχει παρουσιάσει και επιμεληθεί εκθέσεις σε Αθήνα, Ύδρα και Θεσσαλονίκη, στην Αγγλία και την Ισπανία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη Βενετία και το Παρίσι. Έχει συνεργαστεί με πολλές γκαλερί και μουσεία όπως το Μουσείο Μπενάκη, τη γκαλερί Beton7-Arts, την Cheap art, το Ρομάντζο και στην Kapatos gallery.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Photometria Festival και επιμελείται την σπουδαστική ετήσια έκθεση. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και συνεργάτης του μηνιαίου περιοδικού φωτογραφίας Photonet. Έχει εργαστεί, για πολλά έτη, ως ελεύθερη επαγγελματίας φωτογράφος στην εφαρμοσμένη φωτογραφία ενώ τον τελευταίο καιρό ανήκει στην ομάδα για τις εικαστικές τέχνες και τη φωτογραφία “Bleach Kollektiv”.