ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Η πρώτη on line βιβλιοθήκη Art & Design, powered by Koha, είναι στον ΑΚΤΟ!

Ένα νέο, πολύτιμο εργαλείο έρευνας, πάνω στη σύγχρονη, μοντέρνα τέχνη, αισθητική και design έρχεται να συμπληρώσει τη σπουδαστική εμπειρία ΑΚΤΟ. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος των βιβλιοθηκών του εκπαιδευτηρίου μας είναι on air! Εκεί, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στις περίπου 30.000 εγγραφές. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζουν σπάνιες εκδόσεις βιβλίων τέχνης, ξενόγλωσσα βιβλία design, γραφιστικής, αρχιτεκτονικής, animation, φωτογραφίας, μόδας, μονογραφίες καλλιτεχνών κάθε είδους, καθώς και, το σύνολο των πτυχιακών εργασιών των σπουδαστών από τα προπτυχιακά προγράμματα Bachelor of Arts (Hons) και τα μεταπτυχιακά προγράμματα Master of Arts, που προσφέρει ο ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University London.

 

H χρήση OPAC (Open Public Access Catalogue) επιβεβαιώνει τη δυναμική ανάπτυξης των βιβλιοθηκών Αθήνας – Θεσσαλονίκης, με ό,τι πιο πρωτοποριακό ισχύει σήμερα στο χώρο των ψηφιακών βιβλιοθηκών, και ακολουθεί τα σύγχρονα πρότυπα των σημαντικότερων Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Ελλάδας & Κύπρου (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ) αλλά και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Dataly Tech ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μετάβαση από Horizon σε Koha, και οι βιβλιοθήκες του ΑΚΤΟ πέρασαν σε ένα νέο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο υποστηρίζει τους αγγλοαμερικανικούς κανόνες καταλογογράφησης (ACCR2), καθώς και το πρότυπo Μarc 21 για τα βιβλιογραφικά δεδομένα.

Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε την πρώτη on line βιβλιοθήκη Τέχνης και Design στην Ελλάδα, η οποία είναι powered by Koha!

Back to Top