ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

H σπουδάστρια του ΑΚΤΟ Ερμιόνη Γιάννη υπογράφει τις βιτρίνες των notos

Για μία ακόμη χρονιά, τα πολυκαταστήματα notos εμπιστεύονται τον ΑΚΤΟ και αναθέτουν, στο πλαίσιο δημιουργικού διαγωνισμού, στους σπουδαστές Γραφιστικής τον σχεδιασμό των καλοκαιρινών βιτρινών 2019.

Έτσι, η σπουδάστριά μας Ερμιόνη Γιάννη με την σχεδιαστική της πρόταση THE BAND ντύνει τις βιτρίνες των notos (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα).

Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 οι δευτεροετείς σπουδαστές/στριες του προγράμματος BA (Hons) in Graphic Design κλήθηκαν να σχεδιάσουν για τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων notos με θέμα SWING & JAZZ. Ζητούμενο του project ήταν να παραδώσουν “έξυπνες” διακοσμητικές προτάσεις με εικαστικό ενδιαφέρον, που να ταιριάζουν σε πολυκατάστημα μόδας & ομορφιάς, να μπορούν να “συνυπάρχουν” με τις κούκλες και να βοηθάνε στην ανάδειξη των προϊόντων.

Οι νέοι σχεδιαστές ανταποκρίθηκαν με ζήλο στο project και παρέδωσαν ιδιαίτερα ευφυείς σχεδιαστικά προτάσεις, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Γιώργου Θεοδώρου (Εικαστικός – Graphic Designer – Διευθυντής προγράμματος Graphic Design του ΑΚΤΟ).

Η εταιρεία notos επέλεξε να υλοποιήσει την πρόταση THE BAND” της Ερμιόνης Γιάννη κι έτσι το Graphic Design δίνει ραντεβού με την Swing και τη Jazz στις καλοκαιρινές βιτρίνες των πολυκαταστημάτων. Το έργο της Ερμιόνης επηρεάζεται από τις μεγάλες ορχήστρες της SWING και παρουσιάζει μουσικούς με απλότητα και καθαρή γραμμή, ως αποτέλεσμα της σχεδιαστικής της δεινότητας. Οι τελικές συνθέσεις της αποκτούν ιδιαίτερη δυναμική καθώς οι άυλοι μουσικοί της, αν και σε διαφορετικά επίπεδα, συνδιαλέγονται μεταξύ τους από την γραμμικά τεμνόμενη παρουσία τους.

Συνεργασία ΑΚΤΟ + notos

Κάθε χρόνο ο ΑΚΤΟ προωθεί δυναμικά τις δημιουργίες των σπουδαστών του μέσα από επιτυχημένες συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, φορείς και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έτσι, οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πραγματικές ανάγκες εργασίας και με την εφαρμογή του σχεδιασμού σε αληθινά πλαίσια.

Κάποιες από τις συνεργασίες ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και από την ακαδημαϊκή κοινότητα χαρακτηρίζονται ως “αγαπημένες”. Σε αυτές ανήκει και η, επί σειρά ετών, συνεργασία μας με τα πολυκαταστήματα notos. Μία συνεργασία που από χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο επικοινωνίας, συνέπειας αλλά και αναγνώρισης από πλευράς notos στις ιδιαίτερες αξίες που φέρει μία συνεργασία με εκπαιδευτικό οργανισμό.

Back to Top