ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Βιβλιοθήκες

A K T O
A

Βιβλιοθήκες

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που πλέον ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, κάθε νέος καλλιτέχνης – designer πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να διέπεται από τη φιλοσοφία της διαρκούς μάθησης και έρευνας στον τομέα που ειδικεύεται.

Οι βιβλιοθήκες του ΑΚΤΟ αποτελούν τον “πυρήνα” του εκπαιδευτηρίου. Αποστολή τους είναι να υποστηρίζουν το διδακτικό έργο των καθηγητών και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των σπουδαστών, συνεισφέροντας έτσι στην πνευματική εξέλιξη και κοινωνική ανάπτυξή τους. Κύριος στόχος τους είναι η υποστήριξη της Έρευνας, της Γνώσης και της Πληροφόρησης. Για το σκοπό αυτό, το προσωπικό των βιβλιοθηκών είναι έμπειροι Βιβλιοθηκονόμοι άρτια καταρτισμένοι στην οργάνωση και διαχείριση των υπηρεσιών μιας βιβλιοθήκης.

Οι δύο βιβλιοθήκες, στα Campuses του AKTO στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούν και σαν αναγνωστήρια. Διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου, εκτός από την αναζήτηση υλικού, οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν μελέτη σε ατομικούς σταθμούς εργασίας με PC, με πρόσβαση στο Internet. Πρόσβαση στις βιβλιοθήκες, εκτός από τους σπουδαστές, αποφοίτους και καθηγητές του ΑΚΤΟ, έχουν φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων καθώς και, εξωτερικοί επισκέπτες.

OPAC (Open Public Access Catalogue)

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος https://library.aktocollege.gr/ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο έρευνας για τους χρήστες της βιβλιοθήκης του ΑΚΤΟ, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα που υποστηρίζει τους αγγλοαμερικανικούς κανόνες καταλογογράφησης (ACCR2) καθώς και το πρότυπο Marc 21 για τα βιβλιογραφικά δεδομένα. Είμαστε περήφανοι που η βιβλιοθήκη μας είναι η πρώτη online βιβλιοθήκη Τέχνης & Design στην Ελλάδα, powered by Koha.

Πάνω από 40.000 τίτλοι βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού

Οι συλλογές των βιβλιοθηκών (έντυπος και ηλεκτρονικός κατάλογος) περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές κατηγορίες: Τέχνη, Αρχιτεκτονική, Μόδα, Γραφιστική, Φωτογραφία, Design, Ζωγραφική, Animation, Διακόσμηση, Εικαστικά, Κόμικς, Product Design, Γλυπτική, Χαρακτική, Κινηματογράφο, Θέατρο, Διαφήμιση – Επικοινωνία, Προγράμματα Η/Υ, Μάρκετινγκ, Τεχνολογία, Λογοτεχνία, Κοινωνικές Επιστήμες, Ιστορία.

Περισσότεροι από 600 τίτλοι περιοδικών

Μέσα από μία μεγάλη γκάμα περιοδικών (μεμονωμένων και σε συνδρομή) στις παραπάνω κατηγορίες δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης υλικού.

10.000 τίτλοι Σπουδαστικών Εργασιών ΑΚΤΟ

Πρόσβαση σε Ερευνητικές και Διπλωματικές εργασίες (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή), οι οποίες εκπονήθηκαν από σπουδαστές στο πλαίσιο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University.

Διεθνής ψηφιακή βιβλιοθήκη JSTOR

Ο ΑΚΤΟ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές και καθηγητές του πρόσβαση στην διεθνή ψηφιακή βιβλιοθήκη JSTOR, που περιέχει δώδεκα εκατομμύρια άρθρα, βιβλία και πρωτογενείς πηγές. Όλα τα μέλη της κοινότητας του ΑΚΤΟ, έχουν πρόσβαση μέσω του ειδικού λογαριασμού τους, στην πλουσιότατη σε περιεχόμενο και διαρκώς ανανεούμενη αυτή πλατφόρμα, μέσω της συνδρομής που καλύπτει η Σχολή.

Παραγγελία άρθρων από περιοδικά

Μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ (δίκτυο ελληνικών βιβλιοθηκών), δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας άρθρων περιοδικών, από τις συνεργαζόμενες στο δίκτυο  βιβλιοθήκες.

Φωτοτυπίες – Σαρώσεις

Η βιβλιοθήκη διαθέτει φωτοαντιγραφικά μηχανήματα για έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτοτυπίες. Επίσης διατίθενται σαρωτές.

 

Οι βιβλιοθήκες στον ΑΚΤΟ δεν λειτουργούν ως δανειστικές. Το ωράριό τους διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του εκπαιδευτηρίου. Για να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Υπεύθυνες Βιβλιοθηκών του ΑΚΤΟ.

Αθήνα: Μαρία Κόντη
(210 5230130 | konti.m@aktocollege.gr)

Θεσσαλονίκη: Μαρία Παυλίδου
(2310 221 231 | pavlidou.m@aktocollege.gr)

Back to Top